πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

De beste tips om balpen te verwijderen van een stoffen bank

Balpenvlekken in de bank zijn een veelvoorkomend probleem. Als u na het thuiswerken, het maken van een boodschappenlijstje of het schrijven van een verhaal een keer de pen op de bank laat slingeren, kan het nog wel eens voorkomen dat iemand erop gaat zitten of dat er op een andere manier balpenvlekken in de bank komen.

Mocht u kinderen in huis hebben, dan is het al helemaal opletten geblazen. Zij gaan namelijk maar al te graag met een pen in de weer. Voordat u het weet is uw bank volgetekend. Voorkomen is beter dan genezen is een spreekwoord dat hierop zeker van toepassing is. Mocht het toch al te laat zijn, hoe kunt u die balpenvlekken dan verwijderen van uw fijne, stoffen bank? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Kun je pen volledig uit een stoffen bank verwijderen?

Inkt- en balpenvlekken zijn vlekken die heel lastig uit een bank te krijgen zijn. Soms gaan ze er nooit meer uit. Zeker als het gaat om watervaste inkt in plaats van inkt op waterbasis wordt het lastig om de penvlekken volledig uit de bank te krijgen. Wees echter niet getreurd. Er zijn een aantal beproefde middelen die helpen om inkt vrij goed uit de bank te verwijderen. We geven u graag een aantal tips zodat u zo goed mogelijk de penvlekken uit de bank kunt krijgen.

Hoe krijg je pen uit een stoffen bank?

Balpen kan eventueel uit een stoffen bank worden verwijderd met ontsmettingsalcohol, azijn, haarlak en parfum. Deze producten verdunnen namelijk de balpeninkt. Ga wel voorzichtig aan de slag met deze middelen! Breng een klein beetje aan op de balpenvlek met een schone doek. Laat het even intrekken en dep vervolgens de balpenstrepen weg met een andere, vochtige doek. Maak de stof vervolgens nog eens goed schoon om de geur uit de bank te verwijderen.

In een veelbekeken video op TikTok kunt u ook zien hoe een vrouw met haarlak de penvlekken uit een stoffen bank krijgt. Het lijkt misschien raar, maar het werkt. Door een klein beetje haarlak op de vlek te spuiten, deze een paar minuten in te laten trekken en vervolgens eroverheen te gaan met een natte doek, zullen de penstrepen minder worden.

Uiteraard raden we aan om het gewenste middel eerst uit te proberen op een klein, onopvallend oppervlak van de bank, zodat u zeker weet dat het middel niet nog meer vlekken veroorzaakt. Breng het middel met een droge doek aan op de bank en wacht een minuutje. Als het materiaal dan niet verkleurd of vervormd is, kunt u het middel ook op de rest van de bank gebruiken.

Ontsmettingsalcohol gebruiken om pen uit de bank te krijgen

EΓ©n van de manieren om penvlekken van een stoffen bank te verwijderen is door alcohol te gebruiken. U kunt het beste kiezen voor een oplossing met 90% isopropylalcohol, maar een oplossing met 70% isopropylalcohol zou ook kunnen. Zodra u een balpenvlek in de bank ziet, is het belangrijk om hier gelijk wat aan te doen om te voorkomen dat de vlek intrekt.

Hoe pakt u het aan? Breng de ontsmettingsalcohol aan op een schone (liefst) witte doek.Β Giet de alcohol vooral niet direct op de vlek. Dep vervolgens voorzichtig op de vlek, zodat de stof de inkt geleidelijk aan kan opnemen. Niet wrijven, dit kan de vlek verergeren. Werk van buiten naar binnen toe en probeer zoveel mogelijk inkt op te nemen. Vervang de doek door een nieuwe wanneer deze is doordrenkt met inkt. Klaar?Β Gebruik dan een met water bevochtigde doek om de plek af te vegen en de alcohol te verwijderen. Droog de plek met een handdoek.

Penvlekken professioneel laten verwijderen

Wij snappen best dat u het tricky vindt om met hairspray of alcohol aan de slag te gaan. Als u zo weinig mogelijk risico wilt nemen en de bank zo goed mogelijk schoon wilt krijgen, zonder de inktvlekken te verergeren, kunt u het beste een ervaringsdeskundige inschakelen. Dan zit u bij Banklatenreinigen zeker goed. Wij weten als geen ander hoe wij vlekken het beste uit uw bank kunnen krijgen. Dit doen wij namelijk al jaren, door heel het land. Wij reinigen niet alleen stoffen banken, maar ook velvet, suède en leren banken!

Als de vetvlek al wat langer op uw leren bekleding zit en dus al is opgedroogd, dan kunt u beter proberen op de vetvlek uit de bank te verwijderen met zuiveringszout. Bestrooi de vlek met zuiveringszout (of eventueel talkpoeder, maΓ―zena of bloem) en laat dit middel een aantal uur intrekken. Vervolgens kunt u het middel weg wrijven met een zachte, droge doek. De vetvlek zou nu grotendeels uit de bank moeten zijn. Zo niet, dan kunt u de plek het beste nog een keer schoonmaken met een speciaal middel voor leer.