πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Bank impregneren

Een bank is over het algemeen het meubelstuk dat in uw woonkamer direct in het oog springt. Banken zijn er dan ook in eindeloos veel modellen, stoffen en kleuren. Ook is een bank vaak een van de duurste aankopen tijdens de inrichting van uw huis. Het is dan ook logisch dat u zo lang mogelijk gebruik wilt blijven maken van uw bank. Onderhoud aan de bank en een regelmatige reinigingsbeurt zijn dan ook cruciaal om de levensduur te verlengen.

Bij het reinigen van een bank krijgt u vaak de keuze om uw bank te impregneren. Een bank impregneren zorgt voor een beschermlaagje over de bank, dat ervoor zorgt dat vuil en vlekken minder snel in uw bekleding zullen trekken. Uw bank impregneren doet u bij Banklatenreinigen.com.

Wat is impregneren?

Impregneren is een behandeling die wordt toegepast op materialen om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Bij deze behandeling wordt een impregneermiddel aangebracht op het oppervlak van uw bankbekleding. Dit middel dringt door in de poriΓ«n van de bekleding en vormt een beschermende laag die vocht en vuil afstoot. Impregneren kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het type materiaal. Het kan bijvoorbeeld worden aangebracht door middel van spuiten, rollen of dompelen. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat impregneren geen volledige garantie biedt tegen vocht of vuil, maar het vermindert wel de kans op schade en zorgt voor een langere levensduur van uw bankstel.

Voordelen impregneren bankstel

Het impregneren van een bank biedt meerdere voordelen, waarvan de belangrijkste is dat de levensduur van uw bankstel verlengd wordt. Bovendien hecht vuil zich niet snel meer aan uw bekleding, waardoor u de bank sneller kunt reinigen en de bekleding langer mooi en fris oogt. Diezelfde werking heeft de coating ook op algen en schimmels; deze krijgen nauwelijks kans om de bank aan te tasten. De beschermlaag zorgt er daarnaast voor dat er minder risico is op verkleuring door zonlicht.

bank impregneren

Stoffen bank impregneren

Het impregneren van een stoffen bank is een verstandige zet. Veel mensen hebben stoffen banken, maar beseffen niet dat juist textiel vuil en vlekken aantrekt. Eenmaal daar kunnen vlekken ook nog maar lastig goed verwijderd worden. Door de coating stoot de stoffen bekleding vuiligheid beter af, waardoor u de bank prima kunt reinigen. De uitzondering hierop is een bank van wol. Wol bevat namelijk lanoline. Deze vetsoort zorgt ervoor dat zuivere wollen bank prima te reinigen zijn zonder coating.

Leren bank impregneren

Hoewel leer van nature duurzaam en veerkrachtig is, kan het toch vatbaar zijn voor vlekken en voor beschadiging als het niet goed wordt beschermd en onderhouden. Bij leer moet u echter goed opletten welke impregneermiddelen geschikt zijn voor het kwetsbare materiaal. Leatherproof impregneersprays zijn goede impregneermiddelen voor het impregneren van een bankstel van leder. Vraagt u zich af hoe u leder moet onderhouden? Lees dan in dit artikel meer over het onderhoud van uw leren bank.

Micro leren bank impregneren

Micro leer is een samenvoegsel van leer en textiel. Het is sterk en wordt daarom vaak als bankbekleding gebruikt. Micro leder is wel een moeilijke stof om te onderhouden. Daarom is het bij een micro leren bank raadzaam om meerdere keren per jaar uw bankstel te impregneren. Minimaal viermaal is aan te raden.

Velours bank impregneren

Velours banken zijn gewild, aangezien zij een uitstraling van elegantie hebben. De stof heeft echter als nadeel dat het snel beschadigt en verkleurt in zonlicht. Door een velours bank te impregneren, beschermt u uw bankstel tegen deze schadeposten. Het is bij een velours bankstel raadzaam om de zittingen een keer per jaar te impregneren. De rest van uw bank kan tweejaarlijks geΓ―mpregneerd worden.

Fluwelen bank impregneren

Fluweel is een zachte, luxueuze stof die er geweldig uitziet en aanvoelt, maar ook kwetsbaar is voor beschadiging en vlekken. Een fluwelen of velvet bank impregneren is daarom geen overbodige luxe. Om fluwelen banken te impregneren, zijn er speciale velvet impregneersprays op de markt gebracht.

bank impregneren

Polyester bank impregneren

Polyester heeft als voordeel dat het lange tijd mooi blijft. Bovendien is de stof kleurvast, waardoor een polyester bank niet snel verkleurt. Toch is het ook bij dit type bankstel van belang dat er regelmatig onderhoud aan plaatsvindt. Het impregneren van de bank kan hierbij ook geen kwaad, aangezien het geen schade aan de stof kan veroorzaken en deze alleen meer bescherming biedt.

Uw bank laten impregneren door Banklatenreinigen.com

Bent u van plan om uw bank zelf te impregneren en weet u niet hoe? Lees in deze blog een aantal handige tips voor het impregneren van uw bank. Wilt u echter liever uw bank professioneel laten impregneren, dan bent u bij Banklatenreinigen.com aan het juiste adres.

Bij Banklatenreinigen.com kunt u uw bank reinigen en impregneren voor een vast bedrag. Onze concurrenten vragen zich vaak extra geld voor het impregneren van een bank, maar wij vinden dat uw bank ook goed beschermd hoort te zijn in de toekomst. Lees in dit artikel meer over de normale kosten van een bank laten impregneren.

Door middel van speciale borstels en middelen zorgen we er eerst voor dat het vuil in de bank los komt te zitten. Nadat deze eerste stap is uitgevoerd, is het tijd om de daadwerkelijke reiniging te doen. De tweede stap bestaat dan ook uit de dieptereiniging van de bank door middel van stoom. Door de stoom met een hoge druk uit te oefenen op de bank zorgen we ervoor dat al het vuil uit de bank wordt gehaald. Ook neemt het eventuele vervelende geurtjes weg uit de bank. Na deze twee stappen zal de bank vaak weer zo goed als nieuw uitzien en ruiken. Hierna sluiten wij de reiniging af met het impregneren van uw bankstel.

Bij ons kunt u vrijwel altijd terecht op korte termijn. Het maakt ook zeker niet uit waar u woont in Nederland. Wij reinigen en impregneren uw bank van Friesland tot in Limburg.

Bereken hieronder gratis de prijs voor je bankstel.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe