🎉 Actie: 30% korting op al onze diensten! 

Bank reinigen kosten

Eindelijk zie je je oude vrienden van vroeger weer. De hele avond heb je gezellig met elkaar staan praten en elkaar verteld over jullie leven. Nadat je vrienden op het einde van de avond besluiten naar huis te gaan , zie je opeens een vlek zitten op je gloednieuwe bankstel. Nadat je iets beter kijkt zie je dat dit geen gewone vlek is, maar een rode wijn vlek. Is het nu gedaan met je nieuwe bankstel of kan je bank reinigen de oplossing zijn?

Raak niet in paniek en probeer te reinigen

Maak je niet druk, je hoeft geen nieuw bankstel te kopen. In plaats daarvan loop je naar de keuken, pak je wat wc papier en wat water. Vervolgens ga je voorzichtig de rode wijnvlek afdeppen zodat je de wijn eruit krijgt. Je zal hier niet helemaal de vlek mee eruit krijgen, maar het zal wel de schade beperken. Het is wel belangrijk dat je zoveel mogelijk de rode wijn opdept. Zo kun je makkelijker de wijnvlek eruit krijgen en zullen de kosten voor bank reinigen ook een stuk lager zijn.

Bank reinigen kosten

Nu je al een groot deel van de vlek eruit hebt gehaald , zal je waarschijnlijk nog een restant zien. Je hebt nu twee opties. Optie een is dat je een bedrijf belt die je bank professioneel laten reinigen. Hier zitten natuurlijk wel kosten aan, maar je kunt er wel vanuit gaan dat het reinigen effectief is en je bank verder niet beschadigd. Optie twee is om het zelf te doen. Je gaat dus zelf die wijnvlek eruit halen, dat is niet onmogelijk maar het kan wel vervelende gevolgen voor je bank hebben. Vooral wanneer je dit niet voorzichtig doet kan dit schade veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. In ieder geval is het altijd belangrijk om snel te handelen en de vlek niet te lang laten zitten. Maak dus snel een keuze of je zelf de vlek eruit gaat halen of dat je kiest om bank te laten reinigen.

Zelf de bank reinigen , wat zijn de kosten?

Over de kosten van je bank reinigen hoef je je niet druk te maken. Buiten enkele hardnekkige vlekken, kun je namelijk al heel ver komen met een spons en wat shampoo. Bij de hardnekkige vlekken heb je meestal ook genoeg aan huishoud middeltjes. Pak de spons doe wat shampoo erop, et voilà. Je vlekken zullen sneller verdwijnen. Heb je echter last van een hardnekkige vlek? Dan kan het wel eens een lastig klusje worden. Rode wijn vlekken zijn namelijk moeilijk te verwijderen. Op een stoffen bank wordt het aangeraden de vlek eerst te bestrooien met zout en af te deppen. Vervolgens pak je een doek met lauwwarm gedestilleerd water met wasmiddel en leg je deze op de vlek.

Je (kunst) leren bank zelf reinigen

Bij een leren bank kun je net zoals de stoffen bank de hardnekkige vlek wegdeppen. Ook kun je hierna weer de combinatie lauwwarm gedestilleerd water en wasmiddel te gebruiken. Het enige probleem met leer en kunstleer is dat je snel restanten zal blijven zien van de vlek. Wij raden dan ook aan om een professioneel bedrijf in te huren voor de reiniging. Er zijn daardoor wel enkele bankstel reinigen kosten, maar je krijgt zo wel de vlek eruit. Het kan dus waardevol zijn om een kleine investering hierin te doen en je (kunst) leren bank te redden!

Wat zijn de kosten voor een bank professioneel laten reinigen?

Wil je liever niet je eigen bank reinigen of durf je dit niet? Dan kun je altijd een professioneel iemand inzetten voor de reiniging van je bankstel. De kosten hiervoor verschillen heel erg en zijn  vooral afhankelijk van de soort vlek die je probeert te laten reinigen. Een rode wijnvlek zal altijd iets duurder zijn dan een andere vlek, omdat er hiervoor een uitgebreide reiniging dient te worden gedaan. Om je een grove schatting te geven zal je rekening moeten houden met een prijs die tussen de €50-250 euro ligt. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de soort vlek, materiaal van de bank en de staat van de vlek (is deze recent of zit deze al lang erin).

Moet ik de kosten maken om mijn bankstel te reinigen of niet?

Wij begrijpen dat lang niet iedere bank het waard is om te laten reinigen. Heb je bijvoorbeeld een bank van een paar tientjes tot een paar honderd euro, dan zal een offerte met €150,- aan reinigingskosten minder interessant zijn. Heb je echter een bank van duizend of meer euro? Dan is het meestal de kosten waard en zal het ook een goede investering zijn. Van deze soort banken zal je namelijk meerdere jaren gebruik maken , zonder na een paar maanden een nieuwe te kopen.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe