🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Uw bank reinigen doet u met deze handige tips

De bank is dé plek waar we na een lange dag neerploffen om te ontspannen en te genieten van onze favoriete tv-shows en films. Maar door het veelvoudige gebruik kan deze vuil worden en onfris ruiken. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw bank te reinigen en te onderhouden. In deze blog delen we enkele handige tips en tricks zodat u zelf uw bank kunt reinigen en weer optimaal kunt genieten van uw favoriete plek in huis. Daarnaast hebben we een handig stappenplan waardoor u makkelijk zelf de bank kunt schoonmaken. Of deze nou van stof of leer is, wij hebben de juiste tips. Met huis-tuin-en-keuken-spullen kunt u vrijwel alle soorten banken zelf schoonmaken. Lees gauw verder!

Zelf uw stoffen bank schoonmaken

Stoffen meubels reinigen kan best nog een lastige klus vormen. Vaak trekken vlekken en andere viezigheden snel de stoffen bekleding van uw meubels in. Denk bijvoorbeeld eens aan schimmel in uw stoffen bank. Dat is natuurlijk erg onhygiënisch en vies. Maar, hoe kunt u nu het beste uw stoffen bank schoonmaken? 

Dit kan in drie simpele stappen, ongeacht welk middel u gaat gebruiken:

Stap 1: stofzuig de bank zodat overtollige resten als kruimels of losse stoffen weg zijn voordat u begint met schoonmaken. Vergeet ook niet om onder de bank te stofzuigen. Om te voorkomen dat u waardevolle spullen die wellicht tussen, of onder, de bank liggen kunt u een oude panty om de stofzuigermond plaatsen. Zo weet u zeker dat alleen viezigheid opgezogen wordt. 

Stap 2: breng de reiniging naar keuze aan. Zie hiervoor de onderstaande opties en volg de instructies. Wat u ook doet, test het middel altijd eerst uit op een stuk van de bank wat niet meteen zichtbaar is. Mocht het middel dan niet geschikt zijn, heeft u niet meteen de hele bank geruïneerd. En breng het middel altijd aan op een doek of spons, nooit direct op de vlek. 

Stap 3: laat de bank na het schoonmaken goed drogen! Merkt u dat de bank vies blijft ruiken? Gebruik dan een plantenspuit die u vult met één deel water en één deel natuurazijn. Spray deze over de bank en laat de bank wederom goed drogen. En weg zijn de nare geurtjes! 

Stoffen bank reinigen met groene zeep

Met alleen water kunt u niet uw stoffen bank schoonmaken. Een sopje van water gemengd met groene zeep verricht echter wonderen. Groene zeep is namelijk een mild schoonmaakmiddel. Het enige waarop u moet letten is dat u na afloop de zeep goed weghaalt en de bank weer droog wrijft. Bovendien dient u de groene zeep enkel te gebruiken op gemaakte vlekken. Deze kan anders juist vuil aantrekken.

Met (baking) soda de bank schoonmaken

Een stoffen bank schoonmaken met soda is een veelgebruikte reinigingsmethode. Vul een emmer met heet water en verwerk hierin een paar scheppen soda. Neem vervolgens met een spons uw bank af. Ook hierbij geldt: dep de bank na reiniging goed droog. Wilt u vooral uw bank opfrissen? Dan is deze poetsmethode met soda dus zeer geschikt. Echter, voor het verwijderen van hardnekkige vlekken raden wij aan een andere methode te kiezen.

Bank reinigen met stoom

Heeft u een stoomreiniger in huis? Dan is dit ook een optie om uw stoffen bank te reinigen. Huren kunt u de stoomreiniger ook, maar dit is vaak een dure oplossing. Een stoomreiniger heeft als voordeel dat hij de bank reinigt, maar ook ontdoet van nare geurtjes. De stoomreiniger werkt effectief dankzij een dieptereiniging.

Bank stoomreiniging

Met schoonmaakazijn de bank schoonmaken

Ruikt uw bank een beetje muf? Dan kunt u de bekleding van de bank reinigen met (schoonmaak)azijn. Vul een plantenspuit met water en schoonmaakazijn. Hou qua verhouding ongeveer de helft water en de helft schoonmaakzijn aan. Besproei uw bank met dit mengsel en laat dit een tijdje intrekken.

Met shampoo uw bank reinigen

Wanneer u een bank van textiel heeft, werkt shampoo prima als schoonmaakmiddel. Breng onverdund een klodder shampoo aan op de vlek en masseer dit vervolgens met een vochtige doek of spons in. Zodra de klodder is gaan schuimen, kunt u met een droge doek die goed absorbeert de shampoo weg wrijven. Laat hierna de vlek goed drogen.

Oude vlekken uit stoffen bank verwijderen

Oude, ingetrokken vlekken uit de stoffen bekleding van uw bank verwijderen is een flinke uitdaging. Voor deze oudere vlekken is een vlekkenverwijderaar een aanrader. Deze speciale bankreinigers zijn verkrijgbaar in sprayvorm, die wél direct op de vlek gespoten kan worden. Nadat u de spray enkele minuten heeft laten intrekken, gebruikt u een absorberende, schone doek om de vlekverwijderaar weg te vegen. Ziet u na gebruik van de bankreiniger nog een vlek? Dan is het verstandiger om een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen. Ga om schade aan de bank te voorkomen niet zelf met agressieve middelen aan de slag.

Fluwelen bank schoonmaken

Een fluwelen bank schoonmaken is ook een aanzienlijke klus. Bij kruimels en stof kunt u het beste de bank gewoon uitzuigen. Het is aan te raden dit wekelijks te doen, omdat kruimels en andere dingen snel schade kunnen veroorzaken aan de fluwelen bekleding. Maakt u een nieuwe vlek, dient u die vlek meteen te behandelen. Een absorberend doekje erop leggen is voldoende om vloeistoffen op te nemen. Wrijf dan met een beetje water met de polen van het fluweel mee. Ga niet deppen, want dit drukt de vlek dieper de bekleding in. Betreft het een oudere vlek, dan is water alleen niet voldoende. Warm water met een scheutje wasverzachter kan dan helpen. Veeg met een schone doek over de vlek heen en droog dan de plek goed na met een föhn. Met een heel zacht borsteltje kunt u de stof vervolgens weer op borstelen.

Leren bank reinigen

Een leren bank reinigen is eenvoudiger dan de reiniging van een stoffen bank. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat sommige vlekken niet in kunnen trekken in het leer. Bij een gladde leren bank kunt u vaak al met een microvezeldoek de bank afnemen. Ook gedestilleerd water werkt prima, want hierin zit geen kalk, wat vlekken zou kunnen achterlaten in de leren bekleding. Meer weten over hoe u een leren bank moet onderhouden? Lees dan deze blog.

Leren bank schoonmaken

Suède bank reinigen

Suède banken reinigen is niet zo makkelijk als het lijkt. U kunt witte azijn gebruiken om vlekken te verwijderen of kant-en-klare suède bankreinigers. Tevens kunt u voor vetvlekken soda gebruiken. Gebruik in geen enkel geval water of schoonmaakmiddelen op basis van zeep.

Algemene tip voor het schoonmaken van de bank

Tussendoor uw bank goed onderhouden is een pre voor een langere levensduur van de bank. Stofzuig wekelijks en minstens één keer per maand de bank. Hiermee voorkomt u dat kruimels en stof in de bekleding van uw bankstel trekken. Zuig uw bank wel met een speciale meubelborstel om schade aan de bekleding te voorkomen. Komt u naast kruimels veel pluizen of pillen op de bank tegen? Lees hier wat u tegen pilling kunt doen.

Laat uw bank reinigen door professionals

Bent u bang dat u de vlekken alleen maar erger maakt door het zelf te doen? Dan kunt u ook Banklatenreinigen.com inschakelen. Uw bank is in uitstekende handen bij onze eigen, intern opgeleide experts. 

Uw bankstel schoonmaken gaat bij ons in drie stappen:

1. We beginnen met een voorbehandeling

2. Vervolgens doen wij een dieptereiniging

3. Als laatste wordt uw bank geïmpregneerd, waardoor deze langer schoon blijft

Wij kunnen alle banken reinigen, van stof tot velvet en van leer tot suède. Meer informatie vindt u op onze homepagina, of vraag hieronder direct een vrijblijvende offerte aan!

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe