🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Uw bank reinigen doet u met deze handige tips

Uw bank reinigen? Dat kunt u vanaf nu doen met deze tips. De bank is een plek waar we na een lange dag neerploffen om te ontspannen en te genieten van onze favoriete tv-shows en films. Maar door het veelvoudige gebruik kan de bank vuil worden en onfris ruiken. Het is belangrijk daarom om regelmatig uw bank te reinigen en te onderhouden. In deze blog delen we enkele handige tips en trucs voor het bank reinigen, zodat u weer optimaal kunt genieten van uw favoriete plek in huis. Of u nu een stoffen bank of een leren bank heeft, we hebben tips om met huis-tuin-en-keuken-spullen alle soorten banken te reinigen.

Stoffen bank schoonmaken

Stoffen meubels reinigen kan best nog een lastige klus vormen. Vaak trekken vlekken en andere viezigheden snel de stoffen bekleding van uw meubels in. Hoe kunt u nu het beste uw stoffen bank schoonmaken?

Stoffen bank reinigen met groene zeep

Met alleen water kunt u niet uw stoffen bank schoonmaken. Een sopje van water gemengd met groene zeep verricht echter wonderen. Groene zeep is namelijk een mild schoonmaakmiddel. Het enige waarop u moet letten is dat u na afloop de zeep goed weghaalt en de bank weer droog wrijft. Bovendien dient u alleen de groene zeep te gebruiken op gemaakte vlekken. De zeep kan anders vuil juist aantrekken.

Met (baking) soda de bank schoonmaken

Een stoffen bank schoonmaken met soda is een veelgebruikte reinigingsmethode. Vul een emmer met heet water en verwerk hierin een paar scheppen soda. Neem vervolgens met een spons uw bank af. Ook hierbij geldt: dep de bank na reiniging goed droog. Wilt u vooral uw bank opfrissen? Dan is deze poetsmethode met soda zeer geschikt. Voor het verwijderen van vlekken raden wij aan een andere methode te kiezen.

Bank reinigen met stoom

Heeft u een stoomreiniger in huis, dan is dit ook een optie om uw stoffen bank te reinigen. Huren kunt u de stoomreiniger ook, maar dit is vaak een dure oplossing. Een stoomreiniger heeft als voordeel dat hij de bank reinigt, maar ook ontdoet van nare geurtjes. De stoomreiniger werkt effectief en voert een dieptereiniging op de bank uit.

Bank stoomreiniging

Met schoonmaakazijn de bank schoonmaken

Ruikt uw bank een beetje muf? Doe dan de bekleding van de bank reinigen met (schoonmaak)azijn. Vul een plantenspuit met water en schoonmaakazijn. Pas ongeveer de helft water en de helft schoonmaakzijn toe. Besproei uw bank met dit mengsel en laat dit een tijdje intrekken.

Met droogshampoo bank reinigen

Wanneer u een bank van textiel heeft, werkt droogshampoo prima als schoonmaakmiddel. Breng onverdund een klodder shampoo aan op de vlek en masseer dit vervolgens met een vochtige doek of spons in. Zodra de klodder is gaan schuimen, kunt u met een droge doek die goed absorbeert de shampoo weg wrijven. Laat hierna de vlek goed drogen.

Oude vlekken uit stoffen bank verwijderen

Oude, ingetrokken vlekken uit de stoffen bekleding van uw bank verwijderen, is een flinke uitdaging. Voor deze oudere vlekken is een vlekkenverwijderaar een aanrader. Deze speciale bankreinigers zijn verkrijgbaar in sprayvorm, die direct op de vlek gespoten kan worden. Nadat u de spray enkele minuten laat intrekken, gebruikt u een absorberende, schone doek om de vlekkenverwijderaar weg te vegen. Ziet u na gebruik van de bankreiniger nog een vlek? Dan is het verstandiger om een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen. Ga niet zelf met agressieve middelen aan de slag om schade aan de bank te voorkomen.

Fluwelen bank schoonmaken

Een fluwelen bank schoonmaken is ook een aanzienlijke klus. Bij kruimels en stof kunt u het beste de bank gewoon uitzuigen. Het is aan te raden dit wekelijks te doen, omdat kruimels en andere dingen snel schade kunnen veroorzaken aan de fluwelen bekleding. Maakt u een nieuwe vlek, dient u die vlek meteen te behandelen. Een absorberend doekje erop leggen is voldoende om vloeistoffen op te nemen. Wrijf dan met een beetje water met de polen van het fluweel mee. Doe niet deppen, want dit drukt de vlek dieper de bekleding in. Betreft het een oudere vlek, dan is water alleen niet voldoende. Warm water met een scheutje wasverzachter kan dan helpen. Veeg met een schone doek over de vlek heen en droog dan de plek goed na met een föhn. Met een heel zacht borsteltje kunt u de stof vervolgens weer op borstelen.

Leren bank reinigen

Een leren bank reinigen is eenvoudiger dan de reiniging van een stoffen bank. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat sommige vlekken niet in kunnen trekken in het leer. Bij een gladde leren bank kunt u al vaak met een microvezeldoek de bank afnemen. Ook gedestilleerd water werkt prima, want hierin zit geen kalk wat vlekken kan achterlaten in de leren bekleding. Meer weten over hoe u een leren bank moet onderhouden? Lees dan deze blog.
Leren bank schoonmaken

Suède bank reinigen

Suède banken reinigen is niet zo makkelijk als het lijkt. U kunt witte azijn gebruiken om vlekken te verwijderen of kant-en-klare suède bankreinigers. Tevens kunt u voor vetvlekken soda gebruiken. Gebruik in geen enkel geval water of schoonmaakmiddelen op basis van zeep.

Algemene tip voor het schoonmaken van de bank

Tussendoor uw bank goed onderhouden is een pre voor een langere levensduur van de bank. Doe wekelijks en minstens een keer per maand de bank goed stofzuigen. Hiermee voorkomt u dat kruimels en stof de bekleding van uw bankstel intrekken. Zuig uw bank wel met de speciale meubelborstel om schade aan de bekleding te voorkomen. Komt u naast kruimels veel pluizen of pillen op de bank tegen? Lees hier wat u tegen pilling kunt doen.

Laat u vandaag nog uw bank reinigen?

Bent u bang dat u uw vlekken alleen maar erger maakt door het zelf te doen? Dan kunt u ook Banklatenreinigen.com inschakelen. Uw bank is in uitstekende handen bij onze eigen, intern opgeleide experts. 

Uw bankstel schoonmaken gaat bij ons in drie stappen. We beginnen met een voorbehandeling, gevolgd door een dieptereiniging. Als laatste wordt uw bank geïmpregneerd, waardoor die langer schoon blijft. Alle banken reinigen wij: van stoffen tot velvet, en van leer tot suède. Meer informatie vindt u op onze homepagina, of vraag hieronder direct een vrijblijvende offerte aan!

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe