πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe u het beste een biervlek uit uw bank kunt halen

De zomer komt er weer aan. Steek de barbecue maar aan, zet de parasol op en geniet van een lekker drankje. Let hierbij wel op voor uw meubels! Want waar de alcohol rijkelijk vloeit, daar wordt vaak geknoeid. Het fijne aan de zomer is dat u de hele avond buiten kunt genieten van het warme weer. Toch kan het altijd gebeuren dat er iemand iets te vrolijk in de woonkamer staat de dansen met een biertje in de hand en het misgaat. Dan vraagt u zich natuurlijk af, hoe kan ik die biervlek uit de bank halen? Gelukkig zijn daar wel een aantal oplossingen voor. Welke dat zijn leest u in deze blog.

Een biervlek verwijderen uit uw bank

U kunt natuurlijk zomaar wat gaan proberen als u een biervlek uit uw bank wilt halen. En er bestaat een kans dat het gewoon goed gaat. Toch is het handiger om u eerst te verdiepen in de biervlek. Is de vlek namelijk vers of zit deze al langer in de bank? Er zit namelijk best wel wat verschil in de actie die u dient te ondernemen.

Verse biervlek uit bank halen

Bent u er meteen bij op het moment dat er bier gemorst wordt? Met andere woorden, is het een verse biervlek? Dan kunt u meteen actie ondernemen en bestaat er een grote kans dat er geen vlek achterblijft. Dit kunt u doen door lauw water aan te brengen op de vlek en voorzichtig droog te deppen. Is het donker bier en heeft u een stoffen bank? Dan kan het zijn dat er wel een vlek ontstaat. Om dit te voorkomen kunt u de vlek beter een tijdje in water laten weken. Dan kan de suiker uit het bier beter oplossen. Een donkere biervlek verwijderen uit uw bank is misschien wel wat lastig, omdat u niet de hele bank in water kunt laten weken. Kijk daarom of de stoffen bekleding los geritst kan worden, zodat u het aangetaste stuk kan verwijderen en alsnog in water kan leggen.

Oude biervlek verwijderen uit de bank

Is de biervlek die u uit uw bank wil halen al wat eerder ontstaan, bijvoorbeeld de avond ervoor? Dan kunt u het beste aan de slag met andere middelen. Het ideale middel hiervoor is een halve liter koud water met hierin opgelost een eetlepel wasmiddel en een eetlepel natuurazijn. Vervolgens pakt u een schone, katoenen doek (het liefst zonder kleur), doordrenkt dit met het gemaakte middel en behandel de vlek. Doe dit door voornamelijk te deppen. Bij sommige materialen verergert u de vlek anders alleen maar. Dep het overgebleven water op met een andere droge doek. Daarna kunt u de vlek droogmaken met bijvoorbeeld een fΓΆhn.

bier op tafel

Voorkomen dat u vaker een biervlek uit uw bank moet halen

Het is natuurlijk nooit fijn om een vlek in de bank te hebben, ongeacht wat het goedje is dat geknoeid wordt. Want het kan natuurlijk net zo goed een olievlek op uw bank zijn van de tapas die u op tafel heeft gezet. Of iemand die een kaars omstoot, waardoor u kaarsvet op uw bank krijgt. Wij geven u daarom graag een paar manieren om te voorkomen dat u wederom een biervlek uit uw bank moet halen.

  • Zorg ervoor dat tijdens een feestje niemand in de woonkamer komt. Moeten de feestgangers toch langs de woonkamer om bijvoorbeeld naar het toilet te kunnen? Dan kunt u er eventueel een tafel voor zetten, zodat ze niet zomaar afwijken richting de bank. Of u huurt als u een groot feest heeft een wc-wagen die u buiten zet. Dan weet u zeker dat niemand in de woonkamer komt!
  • Heeft u mensen op bezoek, is het slecht weer en kunt u dus niet voorkomen dat ze met een drankje in de hand op de bank gaan zitten? Plaats dan eventueel een leuk kleed of doorzichtig zeil over de bank. Dat ziet er misschien niet heel erg mooi uit, maar zodra uw gasten zitten zien ze het niet meer. En u zit aan het eind van de avond niet nog eindeloos te schrobben om die biervlek te verwijderen uit uw bank.
  • Wilt u het meteen goed aanpakken en liever geen onnodig kleed of zeil op de bank hoeven plaatsen? Laat dan uw bank impregneren door een professioneel bedrijf. Impregneren betekent dat er een laag over de bank komt die het materiaal beschermt tegen vocht en ander vuil. Het vormt een soort beschermlaag. Deze trekt in het materiaal en valt dus niet op. Dan weet u zeker dat u geen biervlek uit uw bank hoeft te gaan halen. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw bank. Twee vliegen in één klap dus!

Heeft u ook gasten die rode wijn drinken? Dan hebben we ook een blog over de beste manier om een rode wijn vlek te verwijderen uit uw bank. Hopelijk kunt u nu met een gerust hart een flesje bier of wijn opentrekken en genieten. Proost!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe