πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Tips om chocoladevlekken te verwijderen uit de bank

Wat is er nou fijner dan op de bank ploffen met een kop thee en chocolade? Bij het kijken van een spannende film of serie hoort gewoon een lekkere reep Tony’s Chocolonely, een handjevol pindarotjes, een KitKat, een paar Snickertjes of een selectie van de beste bonbons. Wellicht heeft u nog die heerlijke chocolade paashaas of chocoladeletter in de kast liggen en is nu het moment aangebroken om die eens te verorberen.

Maar, wees gewaarschuwd. Zodra u ook maar even niet oplet, kan chocolade lelijke vlekken in uw bank veroorzaken! Heeft u dat al aan levende lijven ondervonden? Dan vraagt u zich natuurlijk af hoe u deze chocoladevlekken uit uw bank kunt verwijderen. U moet natuurlijk maar net weten hoe u dit het beste kan doen. Als u zonder na te denken aan de slag gaat met een schoonmaakmiddel, is de kans groot dat de vlek alleen maar erger wordt. Lees daarom de volgende tips om chocolade zo goed mogelijk uit uw bank te verwijderen.

Verwijder chocolade meteen uit de bank

Net zoals bij andere vlekken in de bank geldt ook voor chocoladevlekken: onderneem zo snel mogelijk actie wanneer u ziet dat er een vlek in de bank is gekomen. Door de vlek meteen te lijf te gaan, is de kans groter dat u de vlek er nog helemaal uitkrijgt. Bovendien gaat het schoonmaken dan een stukje eenvoudiger. Wacht dus vooral niet te lang met de chocolade vlekken te verwijderen uit de bank.

Hoe krijgt u chocolade uit de bank?

Ten eerste is het belangrijk om de chocolade te verwijderen die nog niet in de bank is ingetrokken. Als de chocolade een beetje vloeibaar is, kunt u het beste gebruikmaken van een witte doek. Deze geeft namelijk geen kleur af als u chocoladevlekken gaat verwijderen uit uw stoffen of leren bank.

Β 

Is de chocolade al opgedroogd en dus een beetje hard geworden? Dan kunt u de harde stukjes het beste verwijderen met een lepel of spatel. Zodra alle chocolade die nog niet volledig is ingetrokken is weggekrabd of weggeveegd, kunt u de chocoladevlekken gaan behandelen met een mengsel van afwasmiddel of eventueel alcohol. Hierover vindt u hieronder meer informatie.

Chocolade uit de bank verwijderen met afwasmiddel

Om de overtollige, ingetrokken chocoladevlek te verwijderen uit uw bank kunt u het beste gebruikmaken van een mengsel van water en afwasmiddel. Vul een emmertje met één eetlepel afwasmiddel en twee kopjes koud water. Roer vervolgens goed, zodat het afwasmiddel zich goed vermengt met het water. Dompel vervolgens een witte doek in het sop en gebruik deze doek om voorzichtig op de chocoladevlek te deppen.

Ga vooral niet schrobben, want dan kan de vlek juist erger worden. Dep dus rustig op de vlek en maak kleine bewegingen. De vlek zal hierdoor langzaam verdwijnen. Is de vlek weg? Maak dan een schone doek vochtig met helder water en gebruik deze doek om het restant aan afwasmiddel voorzichtig uit uw bank te vegen.

Chocoladevlek verwijderen met alcohol

Als u te maken heeft met een zeer hardnekkige chocoladevlek, die er met afwasmiddel niet zo één, twee, drie uitgaat, dan kunt u eventueel gebruik maken van schoonmaakalcohol. Deze is verkrijgbaar bij de drogist. Alcohol werkt agressiever dan afwasmiddel.

Hoe krijgt u chocoladevlekken uit de bank met alcohol? Breng een klein beetje schoonmaakalcohol aan op een witte doek. Wrijf vervolgens met kleine bewegingen de alcohol in de stof van uw bank. Als u merkt dat er vlekken in de doek komen, is het slim om de doek te vervangen door een nieuwe, schone doek.

Zodra de chocoladevlek zo goed als verwijderd is, kunt u de laatste restanten chocolade en alcohol verwijderen met een mengsel van koud water en een scheutje meubelreiniger. Als u de achtergebleven alcohol niet verwijdert, kan de stof van uw bank gaan uitdrogen.

Wat vooral niet te doen als u chocoladevlekken wilt verwijderen uit de bank

Als u chocolade uit de bank wilt krijgen, is er ook één ding dat u vooral niet moet doen. Maak nooit gebruik van zeep om chocolade vlekken te verwijderen uit de bank. Door het gebruik van zeep kan de chocola namelijk fixeren in de stof en wordt het bijna onmogelijk om deze nog uit de bank te krijgen.

Chocoladevlek verwijderen uit leren bank

Het schoonmaken van een leren bank gaat anders te werk dan het schoonmaken van een stoffen bank. Lees daarom ook eens onze tips om een leren bank schoon te maken.

Nog steeds een chocoladevlek?

Als er een hoog vetgehalte in de chocolade zit, is het vaak lastig om de chocoladevlekken helemaal uit de bank te krijgen. Mocht de vlek na de grondige schoonmaak nog steeds zichtbaar zijn? Dan raden we aan om contact op te nemen met Banklatenreinigen.com. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw bank weer optimaal schoon wordt! Lees meer over onze werkwijze.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe