πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

5 manieren om cola vlekken te verwijderen uit uw bank

Het is een scenario dat we allemaal wel eens hebben meegemaakt. U bent gezellig aan het genieten van een filmavond thuis met popcorn en een glas cola, wanneer het ondenkbare gebeurt: u knoeit de cola op uw geliefde bank. Dat kan komen doordat u bijvoorbeeld het glas liet vallen, of dat het openmaken van de colafles niet helemaal goed ging. Hoe het ook gebeurt, u zit nu met een vervelende vlek in uw bank. Gelukkig zijn er genoeg opties als u cola vlekken wilt verwijderen uit uw bank. In deze blog vindt u de vijf beste manieren om dit te doen.

Cola vlekken verwijderen uit uw bank, hoe doet u dat?

Er zijn genoeg manieren om cola vlekken te verwijderen uit uw bank, maar niet alles werkt altijd even goed. Let vooral goed op dat u de bank niet nog meer beschadigt. Ga daarom altijd voorzichtig te werk. Kijk daarnaast goed wat werkt voor het materiaal van uw bank, want ook daar zit vaak verschil in.

1. De traditionele zeep- en watermethode

De eerste manier om cola vlekken te verwijderen uit uw bank is met de ouderwetse zeep- en watermethode. Begin hierbij zo snel mogelijk, want hoe sneller u reageert op de cola vlek, hoe gemakkelijker het zal zijn om deze te verwijderen. Probeer zoveel mogelijk van de cola op te deppen met een schone, droge doek voordat u begint met schoonmaken. Maak vervolgens een mengsel van water en vloeibare zeep. Meng hiervoor een theelepel vloeibaar afwasmiddel met een kop warm water. Breng het mengsel vervolgens aan op de vlek. Doe dit door een schone doek in het mengsel te dompelen en op de vlek te deppen. Let op: niet wrijven! Dat kan de vlek namelijk erger maken. Spoel de plek vervolgens met een andere, nat gemaakte doek. Dep het gebied daarna droog met een schone, droge handdoek.

2. Baking soda om cola vlekken te verwijderen uit uw bank

Ook baking soda kan een goede oplossing zijn. Baking soda is namelijk een natuurlijk reinigingsmiddel dat bekend staat om zijn vlek absorberend vermogen. Het werkt als volgt. Net als bij de vorige methode is het handig om eerst zoveel mogelijk van de cola te verwijderen met een schone doek. Strooi vervolgens een ruime hoeveelheid baking soda over de vlek en laat het ongeveer 20 minuten inwerken. Veeg de baking soda daarna weg met een droge doek en controleer of de vlek verdwenen is. Als dat niet het geval is, herhaal dan de stappen.

cola vlekken verwijderen uit bank

3. Azijn

Met deze methode moet u wel een beetje voorzichtig zijn, omdat vooral bij een gekleurde bank teveel azijn kan zorgen voor verkleuring. Als u toch voor deze manier kiest om cola vlekken te verwijderen uit uw bank, begin dan met het mengen van gelijke delen witte azijn en warm water in een kom. Dep dit vervolgens voorzichtig op de cola vlek met een schone doek. Wederom: niet wrijven! Laat de oplossing ongeveer 15 minuten inwerken en spoel de vlek daarna met een andere doek en schoon water. Dep daarna de vlek droog met een schone, droge handdoek. Deze methode werkt overigens ook goed als u bijvoorbeeld een koffievlek op uw vloerkleed heeft. Azijn is namelijk erg veelzijdig.

4. Waterstofperoxide

Bij deze methode geldt hetzelfde advies als bij de vorige methode. Waterstofperoxide kan er namelijk ook voor zorgen dat de bank verkleurt. Test het dus eerst op een onopvallende plek. Verkleurt de stof niet? Dep dan een kleine hoeveelheid waterstofperoxide op de cola vlek. Laat de waterstofperoxide 15 minuten inwerken en spoel daarna met een doek en schoon water. Dep als laatste de plek met een schone handdoek droog.

5. Professionele reiniging

Er bestaan meerdere professionele reinigingsproducten die u kunnen helpen cola vlekken te verwijderen uit uw bank. Lees hiervoor simpelweg de gebruiksaanwijzing. Wat u echter ook kunt doen is kiezen voor een professioneel reinigingsbedrijf voor het laten reinigen van uw bank. Dankzij de dieptereiniging en de uitgebreide kennis van vrijwel elke vlek, kan een professioneel bedrijf ervoor zorgen dat uw bank binnen no time weer schoon is. Zo weet u zeker dat u de bank binnen de kortste keren weer kan gebruiken. Vaak wordt de bank zelfs geΓ―mpregneerd, wat betekent dat uw bank dankzij een beschermend laagje bestand is tegen vlekken. U kunt overigens ook zelf uw bank impregneren, maar vaak doen professionele bedrijven dit er extra bij. Kunt u in elk geval tijdens uw volgende filmavondje met een gerust hart weer een glas cola drinken.

Hoe u ook van plan bent om cola vlekken te verwijderen uit uw bank, het belangrijkste is dat u rustig blijft. Bedenk goed wat u doet voordat u begint. Of het nou om een cola vlek gaat op uw tapijt, een biervlek, of nagellak in uw bank, schoonmaken vergt nou eenmaal wat inspanning als u het zelf wilt doen. In elk geval veel succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe