๐ŸŽ‰ Actie:ย 30% korting op al onze diensten!ย 

Help, hoe krijg je vlekken uit de bank?

Bij het kopen van een bank denkt u vast aan comfort en de uitstraling. Uw bank moet natuurlijk mooi in de woonkamer staan. Toch is het ook belangrijk om op andere zaken te letten, zoals het onderhoud. Stoffen banken kunnen bijvoorbeeld gevoelig zijn voor vlekken. Heeft uw bank een lichte kleur? Dan zullen vlekken snel opvallen en is het lastig om vlekken uit de bank te verwijderen. Mocht u te maken hebben met vlekken, dan is het belangrijk dat u weet hoe u deze op de juiste manier verwijdert. Bij twijfel is het sowieso aan te raden om meteen een professional in te schakelen die weet wat de juiste aanpak is voor uw vlek.

Hoe krijg ik vlekken uit mijn bank?

Voordat u begint met schrobben en wrijven, is het goed om te weten wat er nu eigenlijk gebeurt als u iets op de bank morst. De geur en de kleur van het vuil trekken in de vezels van uw bank. Er zit bijvoorbeeld een verschil tussen vlekken die ontstaan door vloeistof en vlekken op uw bank die ontstaan zijn door een vaste substantie. Bij vloeistoffen kunt u denken aan limonade en bij vaste substanties gaat het bijvoorbeeld om sauzen. De manier om vlekken uit de bank te halen verschilt dan ook.

In het geval van vloeistof kunt u het beste proberen om de vlekken uit de bank te verwijderen door ze schoon te deppen. Wrijven werkt in dit geval vaak averechts. Bij een vlek door een vaster materiaal moet u eerst de rest van de substantie verwijderen met een lepel. Doe dit met beleid zodat u de resten, bijvoorbeeld van een pastasaus, niet in de stof schraapt en de vlek vergroot.

Vooraf impregneren

Om ernstige schade aan uw bank te voorkomen, kunt u besluiten om uw bank meteen bij aankoop te laten impregneren. Hierbij komt er een coating over de bank waardoor vuil zich minder snel aan de vezels van uw bank kan hechten. Hierdoor blijft het vuil op de vezels liggen en is de vlek veel eenvoudiger te verwijderen. Impregneren zorgt er tevens voor dat uw bank minder snel verkleurt. Zo gaat hij langer mee. Ook leren banken kunt u laten impregneren, dan kunt u in het vervolg eenvoudig vlekken uit uw leren bank verwijderen.

Niet alleen op uw bank kunnen vervelende vlekken ontstaan, denk bijvoorbeeld eens aan uw vloerkleed of uw matras. Ook hierbij kunt u last krijgen van geuren of huisstofmijt. In dat geval gaat het niet alleen om de uitstraling, maar ook om uw gezondheid. Alleen zichtbare vlekken verwijderen is dan eigenlijk niet voldoende. Zowel bij een bank als bij matrassen kunt u kiezen voor een reiniging door professionals die vlekken uit de bank halen met een stoomreiniger.

Hoe haal je vlekken uit een stoffen bank?

In veel gevallen lukt het na het droogdeppen om vlekken uit een stoffen bank te krijgen met baking soda of lauwwarm water. In sommige gevallen is het goed om snel in te grijpen bij een vlek, terwijl je bij sommige vlekken juist beter even kunt wachten. Bij vlekken door alcohol is het beter om meteen te deppen en een sopje erbij te pakken. Bij lijmvlekken of chocolade maakt het nauwelijks verschil.

Ga echter niet zomaar aan de slag met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om vlekken uit een stoffen bank te verwijderen. Mocht het met warm water niet lukken, dan is het raadzaam om de bank te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Met materialen zoals polystyreen moet u voorzichtig zijn met schoonmaken. U zou dan agressieve middelen moeten gebruiken, wat zou kunnen leiden tot brandgevaar.

Schoonmaakbeurt vรณรณr vlekken verwijderen van bank

Wilt u uw bank schoon houden? Uw bank ziet er al snel frisser uit door hem te stofzuigen. Haal tijdens het stofzuigen eventuele kussens weg om kruimels en vlekken uit de bank te halen. Dit is tevens de geschikte gelegenheid om slopen van de kussens te halen en deze goed uit te kloppen.

Voor een algehele reinigingsbeurt รฉn het verwijderen van vlekken is baking soda een redelijk onschuldig middel om de bank mee te behandelen. Doe een paar scheppen soda in een emmer met lauwwarm water en wrijf het met een spons over uw bank. Soda is weliswaar een natuurlijk product, maar breng het eerst op een klein stukje van uw bank aan. Zo voorkomt u eventueel kleurverschil. Mocht u al snel constateren dat er kleurverschil ontstaat, dan kunt u het beste een professional raadplegen. Hij of zij kan u adviseren welk middel wel werkt en kan met de juiste middelen vlekken in de bank verwijderen.

Net zo vervelend: nare geuren

Vlekken uit uw bank halen is รฉรฉn ding, maar vervelende geuren die afkomstig zijn van uw bank kunnen net zo storend zijn. Waar u bij een gewone vlek zou kunnen wegkijken, blijven geuren hangen. Nare geuren kunnen ook ontstaan wanneer u producten morst met een vrij sterke geur, denk bijvoorbeeld aan parfum. U kunt dit maskeren met andere geurende producten zoals luchtverfrissers en geurkaarsen, al is dit slechts een tijdelijke oplossing. In sommige gevallen helpt het om wat schoonmaakazijn te gebruiken. Meng bijvoorbeeld een beetje schoonmaakazijn met evenveel water in een plantenspuit. Laat dit vervolgens een nacht intrekken. Een dieptereiniging is dan een manier om zowel zichtbare vlekken als geuren aan te pakken. Mocht uw meubels toe zijn aan een reiniging, neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe u kaarsvet uit de bank kunt halen? U leest er alles over in onze blog!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

๐Ÿ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
๐Ÿ’ฌ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe