πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe kun je hondenharen verwijderen van een bank

Als jij een hond in huis hebt, dan herken je vast wel de vele haren die je hond dagelijks loslaat. Vooral als het voorjaar, of juist de herfst, weer voor de deur staat, laten veel honden een heleboel haren los. Deze hondenharen vallen vaak niet alleen op de grond, maar blijven ook vastzitten aan kleren of meubelstukken. Hondenharen verwijderen van een bank kan hierdoor vaak een hele opgave zijn. Afhankelijk van de stof kan hondenharen van de bank verwijderen erg lastig zijn. In deze blog vertellen we je alles over hoe je met hondenharen kunt omgaan om weer een frisse, harenvrije bank te krijgen.

Het type stof is van belang

Hoe goed hondenharen verwijderen van een bank gaat, is voor een gedeelte afhankelijk van het type stof van de bank. Bij een leren bank blijven de haren op de bank liggen waardoor deze vaak makkelijk zijn op te vegen. Bij de meeste stoffen banken gaat hondenharen verwijderen van een bank vaak een stuk moeilijker. Aangezien de haren dan vaak echt vast zitten aan de stof van de bank is er grover geschut nodig om de bank in deze situatie weer harenvrij te krijgen. De meeste stoffen banken zijn gemaakt van polyester waar haren zich makkelijk aan vast klemmen. Mocht je een hond hebben en aan het kijken zijn voor een nieuwe bank, let dan goed op de stof en in welke maten deze haren aantrekt. Vaak heb je echter al een bank voordat je een hond aanschaft en heb je dus weinig keuze. We leggen je om die reden dan ook graag uit hoe je hondenharen verwijderen van een bank makkelijk maakt. Er zijn namelijk een aantal makkelijke trucjes om hondenharen te verwijderen met producten die je waarschijnlijk al thuis hebt liggen.

Hondenharen verwijderen bank met een raamwisser

Het zal misschien niet het eerste product zijn waar je aan denkt bij het verwijderen van hondenharen, maar een raamwisser kan het verschil uitmaken. Door een raamwisser een beetje vochtig te maken en er vervolgens mee over de bank te gaan kun je de haren eenvoudig verwijderen. Een raamwisser is een simpele tool die iedereen wel in huis heeft om haren op te hopen en weg te kunnen nemen! Het rubberen uiteinde van een raamwisser zorgt dat alle haren worden losgetrokken uit de stof van de bank. Deze hondenharen hopen zich vervolgens op waardoor je deze makkelijk kunt opruimen.

Schoonmaakhandschoenen voor hondenharen verwijderen bank

Door de soortgelijke stof werken schoonmaakhandschoenen zoals de raamwisser. Als je de schoonmaakhandschoenen een beetje vochtig maakt, kun je hondenharen verwijderen van de bank door stevig te vegen over het meubelstuk. Je zult opnieuw zien dat de haren zich zullen ophopen en dat je deze hierdoor gemakkelijk kunt verwijderen. Een extra voordeel van schoonmaakhandschoenen vergeleken met andere oplossingen is dat je je eigen handen niet vies hoeft te maken.

Gebruik tape voor vastzittende haren

Er is een grote kans dat je met de klus van hondenharen verwijderen van de bank niet direct alle haren te pakken krijgt. Een manier om nog meer hondenharen te verwijderen van een bank is door tape te gebruiken. Hondenharen blijven namelijk heel goed plakken aan tape. Met plastic tape kun je je hele bank afgaan om zo de vastzittende haren uit je bank te krijgen. Let wel goed op dat de tape die je gebruikt niet te sterk is, het zou immers zonde zijn als je je bank zou beschadigen. Ook kost het wat meer tijd om de bank af te lopen met plastic tape. Het is dan ook aan te raden om eerst een van de eerdere methodes te proberen om vervolgens met plastic tape de laatste hondenharen van bank te verwijderen.

Een echt grondige reiniging van de bank

Ook al zijn bovenstaande methodes al vrij grondige methodes om hondenharen van een bank te verwijderen, toch is er soms een grondigere reiniging nodig. Zo kan het dat hondenharen verwijderen van een bank niet meer zo goed lukt met de bovengenoemde tools. Ook kan een bank nare geurtjes vasthouden die er niet meer uitgaan. Daarnaast is het ook niet onwaarschijnlijk dat er met een hond in huis vlekken op de bank komen. Doormiddel van een dieptereiniging van jouw bank worden al deze problemen verholpen. Een bank laten reinigen is dan ook een goede optie om jouw bank grondig schoon te krijgen.

De werkwijze van een bank laten reinigen is nauwkeurig en grondig. Na de uitgebreide reiniging van de bank zal deze weer helemaal fris zijn. Vrijwel alle vlekken kunnen uit de bank gehaald worden en er zullen geen nare geurtjes achterblijven. Hondenharen verwijderen bank gaat met een dieptereiniging erg goed waardoor er geen haren meer zullen achterblijven. Ook wordt de bank geΓ―mpregneerd waardoor deze beter beschermd is tegen vuil en geurtjes in de toekomst.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe