🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Hoe kun je je bank ontgeuren?

Weeïge luchtjes aan uw bankstel of ander meubilair is nooit wenselijk! Zeker niet als u houdt van een schoon, fris en opgeruimd huis. Ongewenste geuren in uw huis zullen na verloop van tijd altijd in het meubilair en in gordijnen en tapijten trekken. Het maakt niet uit van welk materiaal uw meubilair is gemaakt. Een maskeer middel kan sterk genoeg zijn om de bank of het meubelstuk tijdelijk op te frissen. Echter is een maskeer middel niet de oplossing bij langdurige blootstelling aan nicotine, een open haard, huisdieren, urine of andere zaken en geuren die in uw bankstel zouden kunnen trekken. Als u uw huis wilt opfrissen en uw bank wilt ontgeuren, zul u uw bankstel volledig moeten reinigen met een speciaal reinigingsapparaat.

Zelf uw bank reinigen

Heeft u een bankstel met een ongewenste geur, dan kunt u zelf aan de slag gaan om dit meubelstuk te reinigen. Er is geen één oplossing voor geurtjes in een bank. De beste oplossing is afhankelijk van het materiaal van uw meubel. Let bij een stoffen of lederen bank ontgeuren op de voorschriften die aangegeven zijn. Per stof en materiaal soort is een andere reinigingsmethode van toepassing. Doet u uw lederen of stoffen bank ontgeuren met het verkeerde reinigingsmiddel? Dan kunt u uw bank beschadigen. 

Heeft u zelf geen apparatuur in huis om meubilair mee te reinigen, dan kunt u deze apparaten huren bij een bouwmarkt zoals de gamma. Bij een bouwmarkt huurt u de apparatuur tegen een borgsom voor het aantal dagen dat u het apparaat nodig heeft. Daarnaast moet u met de apparatuur van een bouwmarkt nog steeds een reinigingsmiddel aanschaffen om de bank mee te reinigen. Het beste koopt u een middel op ecologische basis om schade aan het milieu of aan uzelf te vermijden. Niet biologische reinigingsmiddelen kunnen schade aanbrengen aan uw luchtwegen vanwege de hoge graad aan chemicaliën verwerkt in de reinigingsmiddelen. Na het gebruik van schadelijke reinigingsmiddelen moet u uw woning grondig doorluchten om gezondheidsproblemen bij mens en dier te voorkomen. Bent u niet zeker van de reinigingsmethode die toepasbaar is op uw bank? Laat dan uw bank ontgeuren door een professioneel bedrijf. De werknemers van dit bedrijf hebben verstand van de materialen en weten welke reinigingsmiddelen schadelijk zijn. 

Een lederen bank ontgeuren

Wie er een lederen bankstel heeft, weet maar al te goed hoe lastig het is om hier geuren uit te krijgen. Baking soda een goede, huiselijke oplossing voor het reinigen van een lederen bankstel. U verspreid de baking soda gelijkwaardig over het bankstelen laat het vervolgens een dag intrekken. Na de 24 uur kunt u de resten met een stofzuiger opzuigen. Baking soda hecht zich aan de geurmoleculen waardoor u de geur letterlijk weg kunt zuigen. Is baking soda niet de oplossing voor uw probleem? Probeer dan eens schoonmaakazijn. Zet schoonmaakazijn in schaaltjes neer onder het bankstel of spray het azijn lichtjes op het oppervlak van de bank. Schoonmaakazijn werkt geur absorberend en maakt de bank ook meteen schoon. 

In sommige gevallen kunt u uw bankstel prima zelf ontgeuren met huis-tuin en keuken middelen en een reinigingsapparaat, maar zelf een lederen bank aanpakken heeft wel zo zijn risico’s. Een sterke leer ontvetter is het meest effectief in het verwijderen van ongewenste geuren in een bankstel. Echter door de chemicaliën in het middel, kunt u dit middel beter niet zelf gebruiken. Na de behandeling moet een lederen bankstel altijd goed worden ingevet om scheuren of brosse plekken in het leer te voorkomen. Omdat er risico’s kleven aan het reinigen van een lederen bank is het verstandig om dit te laten doen door een specialist.

Uw bankstel laten ontgeuren door professionals

Het is een verstandige keuze om uw bankstel te laten ontgeuren door professionals en niet zelf aan de slag te gaan. Hierbij voorkomt u dat het bankstel beschadigd raakt vanwege onwetendheid. Een bank reiniger doet elke dag niets anders dan het behandelen van banken en heeft daardoor alle expertise nodig voor dit project. Bovendien hebben professionele bank reinigers, alle middelen in huis om elk materiaal bank te reinigen en ontgeuren. Een professional heeft onder andere de materialen en kennis voor het diep reinigen van meubels. Diep reinigen door particulieren wordt niet aangeraden. Het laten ontgeuren van een bankstel door een deskundige kan hierdoor sneller en goedkoper zijn dan het zelf onder handen nemen.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe