🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Hoe kunt u kringen uit een stoffen bank verwijderen

Is het u al eens overkomen dat uw bank kringen kreeg? U vraagt zich wellicht af waar het vandaan komt, hoe u het moet behandelen en hoe u het kan voorkomen. Kringen uit een stoffen bank verwijderen hoeft niet moeilijk te zijn, u hoeft alleen maar te weten hoe u dit het beste kan doen. Wij gaan het u hieronder uitleggen.

Hoe zit een bank in elkaar?

Voordat we u kunnen vertellen hoe u kringen uit een bank kan halen, is het belangrijk om te weten hoe uw bank in elkaar zit. Het deel met de zitkussens waar u op zit noemen we het zitvlak. Dit deel van de romp is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de bank. Dit wordt ook wel het skelet van een bank genoemd. Hier worden spaanplaten en houten latten voor gebruikt. Vervolgens wordt er op het framewerk een ondervering gemonteerd, dan een beschermdoek en daarop de vulling. De vulling kan bestaan uit verschillende soorten schuim of vering. Een vulling kan worden afgewerkt met een dek van eenden- of ganzenveren voor een fluffy effect. In de meeste gevallen wordt de vulling afgedekt met een dikke laag dacron. Dit geeft de bank een rijk en vol uiterlijk en werkt eventuele kleine oneffenheden weg waardoor de zitting een strak uiterlijk krijgt. Als laatste wordt de bank gestoffeerd.

Hoe ontstaan de kringen?

Nu u weet hoe een bank in elkaar zit, kunnen we het hebben over kringen, hoe ze ontstaan en hoe u het beste kringen uit een stoffen bank kan verwijderen. Kringen worden ook wel eens waterkringen genoemd. Dit heeft niks te maken met kringen die door water zijn ontstaan. Het probleem ontstaat uit een ophoping van vuil. Dit vuil is niet te herkennen met het blote oog. Allereerst ontstaat er onder de bekleding en tussen de stoffering een ideaal klimaat voor huisstofmijt. Deze minuscule beestjes doen niemand kwaad, maar laten wel heel veel uitwerpselen achter. Daarbij komt er ook nog veel vuil van buitenaf. Dit wordt ook wel neerslagvuil genoemd. Denk dan aan stofdeeltjes, zand of ander vuil wat van onze kleding op de bank komt.

Dit vuil zakt door de bekleding heen en blijft liggen op de tussenstoffering. Wanneer u de kringen uit uw bank wilt halen zult u in de meeste gevallen water met een beetje reinigingsmiddel moeten gebruiken. Soms gaat de vlek weg, maar vaak ontstaat er een grotere vlek. Een vieze bruinige kring die er eerst niet was. De combinatie vocht en wrijving zorgt er namelijk voor dat het vuil zich ophoopt en na droging een bruinige kring laat zien.

Direct de prijs berekenen voor een professionele reiniging

Het is gratis en geheel vrijblijvend en u ontvangt binnen 1 minuut een prijsopgave van ons. Wij komen bij u op locatie om de reiniging uit te voeren.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe

Kringen uit uw bank halen

Kringen ontstaan dus door vuil wat door de bekleding zakt. Voornamelijk uitwerpselen van huisstofmijten en wat neerslagvuil. De beste manier om de kringen uit uw stoffen bank te verwijderen is door ervoor te zorgen dat u de bank eerst zorgvuldig doet stofzuigen met een speciaal geschikte borstel. Hiermee zuigt u de meerderheid van het losse vuil op. Door het stofzuigen zult u niet al het vuil weg kunnen krijgen, omdat de tussenstoffering uit dacron bestaat. Dacron is gemaakt van fiberfill en heeft een ruwe vezel waar vuil gemakkelijk aan blijft vasthaken.

Voordat u begint met het verwijderen van de kringen uit uw bank, is het goed om te weten hoe u te werk moet gaan. U kunt niet zomaar beginnen met het schoonmaken. U moet namelijk altijd het gehele oppervlak onder handen nemen. Wanneer er kringen op de zitting zijn ontstaan, moet u altijd de gehele zitting reinigen. Veruit de meeste vlekken kunt u met wat warm water verwijderen, behalve vlekken die bestaan uit eiwitten. Denk dan aan bloedvlekken bijvoorbeeld. Een vlek bestaande uit eiwit moet u namelijk nooit met warm water reinigen, maar altijd met zo koud mogelijk water. Warm water zorgt er namelijk voor dat het eiwit gaat stollen. Koud water zorgt ervoor dat het eiwit vloeibaar wordt en dat de vlek makkelijker op te deppen is.  

Nadat u deze stappen hebt ondernomen gaat u de bekleding droogdeppen. Dit proces moet u herhalen totdat er geen vuil meer van afkomt. Wanneer er nog steeds kringen zichtbaar zijn, is het tijd om een reinigingsmiddel te gaan gebruiken. Het is belangrijk om te allen tijde een specifiek reinigingsmiddel, dat geschikt is voor stoffen bekleding, te gebruiken.

Nu weet u hoe u heel eenvoudig kringen uit uw bank kunt halen. Door het volgen van het stappenplan zorgt u ervoor dat uw bank er weer zo goed als nieuw uitziet en nog jaren meegaat. Wanneer het weer tijd is om schoon te maken, houdt u dit stappenplan erbij:

  • Eerst stofzuigen
  • Niet de vlek drijfnat maken
  • Nooit wrijven maar altijd deppen
  • Net zo vaak herhalen tot de vlek geen kleur meer afgeeft
  • Pas in het laatste stadium een reinigingsmiddel gebruiken

De bank laten reinigen door professionals

Mocht u vlekken toch niet uit uw bank krijgen met deze stappen, dan is banklatenreinigen.com een goed bedrijf om uw bank professioneel te laten reinigen. Het bedrijf zal kringen uit uw stoffen bank verwijderen en uw bank daarbij ook impregneren. Door impregnatie wordt u bank voorzien van een beschermlaag waardoor uw bank een tijdje vrij blijft van waterkringen.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw stoffen bank.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe