πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe onderhoud je een leren bank

Leren banken zijn een ontzettend mooie, stijlvolle toevoeging in jouw woonkamer of lounge. Ze zijn niet goedkoop, maar kunnen met het juiste onderhoud heel wat jaren mee. Er zullen altijd gebruikssporen ontstaan, omdat de bank iedere dag wordt gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je nog lang kunt genieten van jouw leren bank, zal deze goed verzorgd moeten worden. Doe je dit niet, dan kan het leer uitdrogen en kaal worden. Maar hoe onderhoud je een leren bank? We geven je in ieder geval alvast de basis mee, zodat je de komende tijd weer vooruit kunt.

Waarom moet je een leren bank onderhouden?

Leer is een natuurlijk product en komt van de huid van dieren. Niet zo gek dus dat het zich als een huid gedraagt. Leer droogt namelijk, net als onze huid, uit wanneer deze niet goed wordt verzorgd. Het is daarom van groot belang om het onderhoud van de leren bank serieus te nemen. Het onderhoudsproces zal meerdere keren herhaald moeten worden om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat en goed bruikbaar blijft. Daarnaast is het belangrijk om de kussens van de bank goed te onderhouden. Zorg ervoor dat alle kussens evenveel worden gebruikt door af en toe de kussens om te wisselen.

Beste onderhoud leren bank

Er zijn verschillende manieren om een leren bank te onderhouden. Iedere manier bevat meerdere stappen die gevolgd moeten worden om het meest optimale resultaat te behalen. Het is afhankelijk van het soort leer wat de leren bank qua onderhoud nodig heeft. Een stap die bij iedere soort leer herhaald moet worden is het hydrateren, oftewel invetten, van de bank. Leer droogt namelijk uit wanneer het niet de juiste verzorging ontvangt. Gebruik hiervoor olie of een onderhoudsmiddel die geschikt is voor het leer van jouw bank. Daarnaast is het ook belangrijk om de leren bank te reinigen. Reinigen voorkomt verkleuring en laat jouw bank langer mooi lijken.

Hoe vaak moet je een leren bank onderhouden?

Hoe vaak je onderhoud voor een leren bank moet uitvoeren, hangt af van de omstandigheden in huis. Hierbij gaat het onder andere om de luchtvochtigheid en warmte in huis. Een bank die in een luchtvochtige omgeving staat zal veel minder vaak verzorgd moeten worden dan een bank die in een droge omgeving te vinden is. Ook speelt de warmte een grote rol in het onderhoud van de leren bank. Hoe warmer het is, hoe sneller de bank uitdroogt en hoe vaker onderhoud nodig is. Daarnaast wordt het aangeraden om de bank uit direct zonlicht te zetten. De leren bank heeft onderhoud nodig wanneer deze uitdroogt. Dit merk je aan de stugheid van het leer. Wanneer deze niet meer goed meeveert, is het tijd om de leren bank te laten verzorgen. Verder geldt dat onderhoud twee keer per jaar moet plaatsvinden voor het beste resultaat.

Zwart leren bank onderhouden

Een zwart leren bank onderhouden gebeurt als een β€˜gewone’ leren bank. Dit betekent dat het zwart leren bank onderhoud bestaat uit het vochtig houden van het leer en door de kussens evenveel te gebruiken. De bank moet twee keer per jaar ingesmeerd worden met olie en tevens twee keer per jaar gereinigd worden. Zowel het insmeren als het reinigen kan gedaan worden door een professioneel bedrijf. Zo voorkom je onnodige schade door gebruik te maken van de verkeerde olie. Bij ons kun je een gratis offerte aanvragen voor het reinigen van jouw bank.

Onderhoud ruw leren bank

Wanneer je een ruw leren bank moet onderhouden, dan moet je er rekening mee houden dat dit soort leer niet tegen water kan. Het gebruik van water geeft op deze soort leer vlekken, die er niet of nauwelijks uitgaan. Vermijd daarom, voor het onderhoud van een ruw leren bank, het gebruik van water. Kies hierbij voor een speciaal schoonmaak- en behandelmiddel. Daarnaast is het van belang het leer weer op te ruwen met een staalborsteltje. Zo behoudt het zijn originele staat het beste.

Leren bank laten verzorgen

Twijfel je over het soort leer dat jouw bank heeft? Kies er dan voor om de leren bank te laten verzorgen. Zo ben je verzekerd van het beste onderhoud van de leren bank en ontstaan er geen vervelende vlekken. Onze werkwijze is erop ingesteld dat jouw bank op de best mogelijke manier schoon wordt gemaakt. We kijken niet alleen naar de kwaliteit en het soort leer, maar houden ook rekening met de omgeving. Ook maken we ten alle tijden gebruik van milieuvriendelijke producten. We willen enkel de beste verzorging voor jouw bank.

Onderhoud geschuurd leren bank

Het onderhoud voor een geschuurd leren bank is anders dan het onderhoud van een zwart leren bank. Dit komt doordat de geschuurd leren bank een open structuur heeft en dus anders behandeld moet worden. Geschuurd leer is gevoeliger voor vlekken, vocht en krassen en moet daarom voorzichtiger behandeld worden. Ten eerste moet het leer lichtjes geschuurd worden, zodat al het oud vuil verwijderd kan worden. Vervolgens moet de bank worden ingespoten met een leer beschermer. Doe dit altijd gelijkmatig en vermijd overdosering.

Bereken hieronder gratis de prijs voor je bankstel.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe