🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Hoe kan ik hondengeur verwijderen uit mijn bank?

Er is niets zo vervelend als na een lange werkdag thuiskomen in een huis dat niet lekker ruikt. Vieze luchtjes veroorzaakt door een hond of kat kunnen voor onprettige situaties zorgen. Om hondengeur te verwijderen uit uw huis, is het vooral van belang om de hondengeur uit de bank te krijgen. Maar om een stinkende bank zelf fris en schoon te krijgen, zult u flink aan de slag moeten gaan. Hondengeur verwijderen uit een bank is namelijk geen gemakkelijke klus. Er zijn een aantal verschillende manieren om dit te doen. In deze blog gaan we dieper in op deze methodes. Dus vraagt u zich af: “Hoe krijg je hondengeur uit een bank?” Lees dan snel verder.

Zelf aan de slag

U kunt ervoor kiezen om de hondenlucht zelf uit de bank proberen te krijgen door reinigingsapparatuur te huren bij een bouwmarkt of een verhuurbedrijf. Het zelf reinigen van het bankstel heeft wel zo zijn risico’s. De kans bestaat dat u uw bankstel tijdens het schoonmaken beschadigt, bijvoorbeeld omdat u de verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt. Niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor een bepaald soort stof. Controleer daarom goed van welk soort stof de bank gemaakt is en welk reinigingsmiddel hiervoor geschikt is. Het verstandigste is om bij een professional na te vragen wat er mogelijk is bij uw bankstel. Lees ook onze tips om de stoffen bank op te frissen!

U kunt het schoonmaken ook uitbesteden aan een professioneel reinigingsbedrijf. Professionele meubelreinigers weten precies hoe zij uw bank op de juiste manier moeten schoonmaken en hondengeur kunnen verwijderen uit uw bank zonder uw bank te beschadigen. Professionals weten exact welke middelen er gebruikt moeten worden om het materiaal schoon te maken en hoe het materiaal na de schoonmaak behandeld dient te worden. Voor het financiële plaatje maakt het niet zoveel uit of u het schoonmaken zelf uitvoert met gehuurde apparatuur of dat u het bank schoonmaken laat doen door een professioneel bedrijf. 

Biologische reinigingsmiddelen gebruiken

Er zijn heel wat reinigingsmiddelen op de markt om meubilair mee te reinigen, maar de meeste middelen bevatten sterke chemicaliën die slecht zijn voor uw gezondheid. Mocht u dit soort middelen gaan gebruiken, laat uw ruimte of woning dan goed luchten tijdens en na de behandeling van de hondenlucht uit de bank verwijderen. Bovendien moet u de chemicaliën lang genoeg laten uitharden en opdrogen na het schoonmaken. Doet u dit niet? Dan hechten de middelen niet goed aan de stof, wordt de coating niet goed afgesloten en is de bank na de reiniging niet goed beschermd tegen vuil en geurtjes. We raden u in ieder geval aan om goede, biologisch reinigingsmiddelen te gebruiken waarbij geen chemische dampende stoffen vrijkomen als u hondengeur uit de bank gaat verwijderen.

Oxyfresh geurspray

Een Oxyfresh geurspray is een tijdelijke oplossing om hondenlucht uit uw bank te krijgen. De spray verwijdert en maskeert hondengeurtjes en andere huisdiergeuren. Deze spray werkt op basis van actieve zuurstof en kan op meerdere soorten textiel en meubilair gebruikt worden. De spray bevat geen agressieve stoffen en is niet schadelijk voor het meubilair of voor een huisdier. Als uw bankstel beschadigd is geraakt door uw huisdieren, dan kunt u dit uiteraard niet oplossen met de Oxyfresh geurspray. Ga dan voor een nieuw huisdier proof bankstel. Hierover leest u meer in onze blog over het meest geschikte bankstel voor huishoudens met een huisdier.

Diepreinigen

Hondengeur uit een bank verwijderen is erg moeilijk. In sommige situaties is daarom een diepreiniging nodig. Bij het diep reinigen wordt de bank tot diep in de vulling leeggemaakt en worden geurmoleculen verwijderd door middel van een geschikt reinigingsmiddel. Ook huisstofmijt en andere ongewenste diertjes worden door dit reinigingsmiddel verwijderd. Hierdoor is de bank weer volledig fris en schoon na de behandeling. Op onze werkwijze-pagina kunt u lezen hoe wij een dieptereiniging uitvoeren om hondengeur uit uw bank te verwijderen.

Leren bank hondengeur vrij maken

Hoe krijg je hondengeur uit een leren bank? Dit is nogal een pittige opgave. Veel van de genoemde oplossingen zijn namelijk niet toepasbaar bij een bank van leer. U kunt proberen de hondenlucht te verwijderen uit de bank door de bank goed te reinigen met een doek en een sopje van groene zeep. Biologische groene zeep is zeer vet-oplossend. Bovendien is groene zeep niet schadelijk voor het milieu of de gezondheid van mensen en dieren, aangezien deze geen schadelijke chemicaliën bevat. Na het gebruik van groene zeep hoeft u dus niet urenlang het hele huis te luchten.

Mocht de reiniging met groene zeep niet voldoende effect bieden, dan is het aan te raden om een sterke ontvetter te gebruiken om de hondengeur uit de bank te krijgen. Het is dan wel belangrijk om na de behandeling de stof goed na te verzorgen. Het middel voor de nabehandeling moet u een tijdje laten drogen. Doet u dit niet? Dan kan de leren bank gaan uitdrogen, scheuren of rimpelen. Omdat het reinigen van een leren bank een lastig karwei is, raden wij altijd aan een professionele bankreiniger hiervoor in te schakelen. 

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe