🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Hoe kan ik hondengeur verwijderen uit mijn bank?

Er is niets zo vervelend als na een lange werkdag thuiskomen in een huis dat niet lekker ruikt. Vieze luchtjes veroorzaakt door een hond of kat kunnen voor onprettige situaties zorgen. Om hondengeur te verwijderen uit uw huis, is het vooral van belang om de hondengeur uit de bank te krijgen. Maar om een bank die stinkt naar hond zelf fris en schoon te krijgen, moet u flink aan de slag. Hondenlucht uit de bank krijgen is namelijk geen gemakkelijke klus. Er zijn een aantal verschillende manieren om dit te doen. In deze blog gaan we dieper in op deze methodes. Lees daarom snel verder.

Zelf proberen de hondenlucht uit de bank te krijgen

U kunt zelf proberen de hondenlucht uit de bank te krijgen door reinigingsapparatuur te huren bij een bouwmarkt of verhuurbedrijf. Het zelf reinigen van het bankstel heeft wel zijn risico’s. De kans bestaat namelijk dat u uw bankstel tijdens het schoonmaken beschadigt, bijvoorbeeld omdat u de verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt. Niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor een bepaalde soort stof. Controleer daarom goed van welk soort stof de bank gemaakt is en welk reinigingsmiddel hiervoor geschikt is. Het verstandigste is om bij een professional na te vragen wat er mogelijk is bij uw bankstel. Lees ook onze tips om de stoffen bank op te frissen.

Wilt u toch zelf proberen om hondengeur uit uw bank te krijgen? Dan kunnen de volgende methodes u hopelijk verder helpen. Vergeet daarbij niet om altijd eerst een klein, onopvallend stukje van de bank te testen om er zeker van te zijn dat de reinigingsmethode de stof niet beschadigt. Ook is het belangrijk om regelmatig de plekken waar uw hond graag ligt schoon te maken. Zo voorkomt u dat geuren zich opstapelen.

Biologische reinigingsmiddelen gebruiken voor een bank die stinkt naar hond

Er zijn heel wat reinigingsmiddelen op de markt om meubilair mee te reinigen. De meeste middelen bevatten echter sterke chemicaliën die slecht zijn voor uw gezondheid. Mocht u dit soort middelen gaan gebruiken, laat uw ruimte of woning dan goed luchten tijdens en na de behandeling. Bovendien moet u de chemicaliën lang genoeg laten uitharden en opdrogen na het schoonmaken. Doet u dit niet? Dan hechten de middelen niet goed aan de stof, wordt de coating niet goed afgesloten en is de bank na de reiniging nog steeds niet goed beschermd tegen vuil en geurtjes. Het is aan te raden om goede, biologische reinigingsmiddelen te gebruiken. Zo weet u zeker dat er geen chemische, dampende stoffen vrijkomen als u de hondenlucht uit uw bank probeert te verwijderen.

Oxyfresh geurspray om hondengeur uit uw bank te halen

Een Oxyfresh geurspray is een tijdelijke oplossing voor een bank die stinkt naar hond. De spray verwijdert en maskeert hondengeurtjes en andere huisdiergeuren. Deze spray werkt op basis van actieve zuurstof en kan op meerdere soorten textiel en meubilair gebruikt worden. De spray bevat geen agressieve stoffen en is niet schadelijk voor het meubilair of voor een huisdier. Als uw bankstel beschadigd is geraakt door huisdieren, dan kunt u dit uiteraard niet oplossen met de Oxyfresh geurspray. Ga dan voor een nieuw huisdier proof bankstel. Hierover leest u meer in onze blog over het meest geschikte bankstel voor huishoudens met een huisdier.

Hondenlucht uit de bank verwijderen met baking soda

Baking soda is een natuurlijke geurverwijderaar en is vooral effectief bij het verwijderen van hondengeur uit uw bank. Bestrooi een laagje baking soda over de bank en laat het een nacht staan om de geuren te absorberen. De volgende dag kunt u het eenvoudig opzuigen met een stofzuiger.

Schoonmaakazijn voor een bank die stinkt naar hond

Schoonmaakazijn is een andere natuurlijke en effectieve geurverwijderaar. Meng gelijke delen azijn en water in een spuitfles en spuit een dun laagje over de bank. Laat het een paar uur drogen. Let op: de azijngeur kan sterk zijn, maar dit zal verdwijnen als het droogt, net zoals de hondengeur.

Etherische oliën voor het verwijderen van hondengeur uit uw bank

Ook etherische oliën kunnen effectief zijn bij het verwijderen van hondengeur uit uw bank. Veel etherische oliën zoals lavendel, citroen en eucalyptus hebben natuurlijke ontgeurende eigenschappen. U kunt een paar druppels olie mengen met water in een spuitfles en dit op de bank sprayen. Let op: sommige honden kunnen gevoelig zijn voor sterke geuren, dus gebruik deze methode met mate. Zorg er daarbij voor dat het niet irriterend is voor uw huisdier.

Laat een professional de hondengeur uit uw bank halen

Het is ook mogelijk om het schoonmaken uit te besteden aan een professioneel reinigingsbedrijf. Professionele meubelreinigers weten precies hoe zij uw bank op de juiste manier moeten schoonmaken. Een bank die stinkt naar hond is voor hen dus geen probleem. Zo weten professionals exact welke middelen er gebruikt moeten worden om het materiaal schoon te maken en hoe het materiaal na de schoonmaak behandeld dient te worden. Dit voorkomt beschadiging aan uw bank.

Professionals maken meestal gebruik van dieptereiniging. Bij deze werkwijze met dieptereiniging wordt de bank tot diep in de vulling leeggemaakt en worden geurmoleculen verwijderd door middel van een geschikt reinigingsmiddel. Ook huisstofmijt en andere ongewenste diertjes worden door dit reinigingsmiddel verwijderd. Hierdoor is de bank weer volledig fris en schoon na de behandeling. Voor het financiële plaatje maakt het overigens niet uit of u zelf schoonmaakt of het overlaat aan een professioneel bedrijf. Het huren van apparatuur kost immers ook geld en dan heeft u nog steeds geen garantie dat het goed schoon wordt.

Hopelijk kunt u een weloverwogen keuze maken om de hondenlucht uit de bank te krijgen. Maar, waar hondengeur is, zijn vaak ook hondenharen. Lees daarom ook zeker onze blog over hoe u het beste hondenharen kunt verwijderen uit uw bank. Veel succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe