πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

5 manieren om kaarsvet uit de bank te verwijderen

Help! Iemand heeft kaarsvet geknoeid op uw mooie bank. En nu? Het allerbelangrijkste is om in ieder geval niet meteen te beginnen met wrijven, want dan maakt u de vlek alleen maar groter en trekt het kaarsvet nog meer in de bank. Vooral als u probeert kaarsvet uit een stoffen bank te verwijderen. Geen paniek. Wij hebben voor u 5 manieren waarmee u kaarsvet uit de bank kunt halen Γ©n een alternatieve oplossing.

1. Maak gebruik van ijs

Vaak wordt aangeraden om kledingstukken waar kaarsvet op is gekomen in de vriezer te leggen. Zodra het kaarsvet bevroren is kan het namelijk vrij makkelijk verwijderd worden. Daarna kan het simpelweg mee met de was en is de vlek eruit. Dit is voor kaarsvet uit een bank halen wat lastiger. Bestaat de bank uit losse onderdelen en kan de stof los geritst worden? Dan is het alsnog mogelijk om het losse stuk in de vriezer te leggen en daarna even in de wasmachine te stoppen. Is dit niet het geval? Dan hebben we een andere oplossing voor u: ijs! Stop een paar ijsklontjes in een plastic zak en plaats deze op de kaarsvet vlek. Wacht een kwartiertje en verwijder dan het bevroren kaarsvet. Het eventuele overgebleven vlekje kan vervolgens weggepoetst worden met wat water en wasmiddel.

2. Maak gebruik van heet water

U kunt ook het tegenovergestelde van ijs gebruiken: heet water. Mocht u het stuk stof kunnen los ritsen van de bank, dan kunt u gebruikmaken van heet water om de kaarsvlek uit de stoffen bank te verwijderen. Vul een emmer met heet, bijna kokend water en dompel (voorzichtig!) het stuk stof onder. Laat de stof niet te lang in het water zitten, want heet water kan ervoor zorgen dat de stof krimpt. Blijf het dompelen herhalen totdat de vlek helemaal is losgelaten. Lukt het niet helemaal? Dan kunt u altijd nog wat zuiveringszout toevoegen aan het water. Gooi het stuk stof erna in de wasmachine en klaar. Zout wordt overigens ook vaak gebruikt voor rode wijn vlekken, maar of dat een goed idee is lees je in de blog β€˜de beste manier om een rode wijn vlek te verwijderen’.

kaarsvet uit bank halen

3. Gebruik een strijkijzer

Een andere, veelgebruikte manier om kaarsvet uit de stoffen bank te halen is door een strijkijzer te gebruiken. Uiteraard is voorzichtigheid geboden, want het zou zonde zijn om de bank te beschadigen. Zet het strijkijzer op een lage, niet te warme stand, plaats een stukje keukenpapier over het kaarsvet en plaats het strijkijzer op het keukenpapier. Het kaarsvet wordt door de hitte opgewarmd en daardoor weer zacht. Vervolgens wordt het kaarsvet door het keukenpapier opgezogen. Dit proces zult u wellicht een paar keer moeten herhalen, afhankelijk van de grootte van de vlek en de hoeveelheid kaarsvet die uit de bank gehaald moet worden. Het eventuele overgebleven vlekje kan, net zoals bij het ijs, vervolgens weggepoetst worden met wat water en wasmiddel of door, als het mogelijk is, het stuk stof los te ritsen en in de wasmachine te stoppen.

4. Gebruik een fΓΆhn

In feite werkt deze manier hetzelfde als het strijkijzer, alleen duurt dit misschien wat langer. Het is daarentegen wel wat veiliger, omdat u niet per ongeluk de stof kunt laten verbranden. Hoe het precies werkt? Hou de fΓΆhn vlak boven de kaarsvlek en wacht tot de vlek zacht wordt. Pak vervolgens een stuk keukenpapier en dep hiermee de vlek af. Ook hierbij wordt het kaarsvet dus door de hitte in het keukenpapier opgezogen. En ook hier geldt dat de eventuele overgebleven vlek schoongemaakt kan worden met water en wasmiddel of door het los geritste stuk stof in de wasmachine te stoppen.

5. Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel of wasbenzine

Heeft u geen tijd om bovenstaande manieren te proberen? Dan zijn er genoeg speciale schoonmaakmiddelen op de markt die helpen om kaarsvet uit de bank te verwijderen. Wilt u liever niet tientallen euro’s uitgeven aan schoonmaakmiddelen? Dan kunt u ook wasbenzine kopen. Dit is natuurlijk wel een hardnekkig goedje, dus gebruik het voorzichtig. Maar het is wel effectief voor het verwijderen van kaarsvet uit uw bank. Het beste kunt u wat wasbenzine op een doek doen en met de doek voorzichtig op de vlek deppen. Door dit een paar keer te herhalen zal de vlek langzaam verdwijnen omdat het kaarsvet geheel oplost.

Alternatief: laat het over aan een professional

We begrijpen het als u liever niet zelf wil proberen om het kaarsvet uit uw stoffen bank te halen. In dat geval is het een goed alternatief om het over te laten aan een professional. Door uw bank te laten reinigen door een professional zoals Banklatenreinigen.com, weet u zeker dat het kaarsvet uit de bank gaat en u zo lang mogelijk van uw mooie bank kunt blijven genieten. Om te voorkomen dat er weer een vlek op de bank komt die er moeilijk uit gaat, is het altijd slim om de bank te impregneren. Ook hier kunnen wij u goed bij helpen. Impregneren betekent dat er een behandeling wordt toegepast waarbij er een middel wordt aangebracht op de bank wat vuil en vocht afstoot doordat het een beschermende laag vormt. Zo kunt u met een gerust hart de kaarsen aansteken!

Hopelijk kunt u nu aan de slag met het schoonmaken van het kaarsvet uit uw bank. Een stoffen bank schoonmaken met baking soda zouden we in elk geval niet aanraden! Ook benieuwd hoe u een cola vlek uit de bank krijgt? Lees dan hier snel verder. In deze blog leest u ook hoe u vaseline uit de bank kunt verwijderen.Β 

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe