πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

De beste methodes om kaarsvet uit het tapijt te verwijderen

Het kan een keer gebeuren: een kaars valt om of de kandelaar is niet breed genoeg om het kaarsvet op te vangen. Met als resultaat dat het kaarsvet overal naartoe gaat. Als het op een gewone tafel gebeurt, kun je dit makkelijk wegschrapen zodra het is opgedroogd. Maar wat doe je als het op je meubels of tapijt terechtkomt? Dat vergt wel even wat meer werk. Gelukkig zijn er wel methodes om kaarsvet uit het tapijt te verwijderen. Lees gauw verder voor meer informatie.

Hoe krijg je kaarsvet uit het tapijt?

Of je nou een hoogpolig tapijt hebt of juist niet, kaarsvet knoeien is altijd vervelend. En troost je, andere vlekken zoals nagellak uit je tapijt moeten verwijderen zijn trouwens net zo vervelend als kaarsvet. Maar nu vraag je je vast af, hoe krijg je kaarsvet dan uit het tapijt? Daar zijn gelukkig verschillende methodes voor. Allereerst is het belangrijk of het kaarsvet vers is of al is opgedroogd. De methodes om kaarsvet uit tapijt te krijgen zijn dan namelijk anders. Wat je ook doet, zorg dat je zo snel mogelijk handelt nadat je de vlek hebt ontdekt. Anders kan het gebeuren dat het kaarsvet vast komt te zitten in de vezels van het tapijt. En dat maakt kaarsvet verwijderen uit je tapijt een stuk lastiger.

Vers kaarsvet uit tapijt krijgen

Als je er toevallig bij bent op het moment dat het kaarsvet op je tapijt terechtkomt, kun je het beste onmiddellijk beginnen met opruimen. Neem hiervoor een paar ijsblokjes en stop deze in een plastic zakje. Zo kun je het kaarsvet bevriezen en het opgedroogde kaarsvet verwijderen uit je tapijt. Is het kaarsvet echt nog nat? Dan kun je proberen het met een lepel voorzichtig weg te scheppen. De overgebleven beetjes kun je vervolgens verwijderen met de ijsblokjes methode.

kaars aansteken

Opgedroogd kaarsvet verwijderen uit tapijt

Naast de ijsblokjes methode is er ook nog een ander stappenplan dat je kunt volgen om het kaarsvet uit je tapijt te krijgen. Volg de 3 stappen om ervoor te zorgen dat er niets van de vlek overblijft.

  1. Plaats een doek of papieren zak over de kaarsvet vlek. Pak vervolgens een strijkijzer, of voor meer veiligheid een haarfΓΆhn, en zet deze op een warme stand (niet tΓ© warm). Beweeg met het strijkijzer, of de fΓΆhn, over de doek of papieren zak zodat het kaarsvet uit het tapijt gaat en zich hecht aan de doek/zak. Blijf vooral goed bewegen zodat de doek/zak niet te warm wordt en je er per ongeluk doorheen brandt.
  2. Pak nu een nieuwe doek en maak deze nat met lauw water, waaraan je een beetje shampoo en een scheutje azijn toevoegt. Behandel de kaarsvet vlek hiermee door te deppen. Belangrijk is om NIET te wrijven! Blijf voorzichtig deppen tot de vlek weg is.
  3. Om het overgebleven vocht weg te krijgen kun je het beste een droge doek of stuk keukenpapier pakken en hiermee voorzichtig over de plek deppen. Wil je de plek waar je het kaarsvet uit je tapijt hebt gehaald sneller laten drogen? Dan zou je de fΓΆhn er nog een keer bij kunnen pakken en deze op een niet te warme stand over de vlek heen kunnen bewegen. Pas hierbij wel op dat je het tapijt niet beschadigt.

Laat professionals het kaarsvet verwijderen uit je tapijt

Ben je toch bang dat het mis kan gaan als je zelf gaat proberen om kaarsvet uit je tapijt te krijgen? Dan is er altijd nog de optie om een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij kunnen uw tapijt of vloerkleed schoonmaken zonder dat er iets van de vlek overblijft. En ook zonder het tapijt te beschadigen. Zij nemen je dan meteen mee in wat er bij het reinigen van een tapijt komt kijken en leggen alles duidelijk uit. Zo kun je in het vervolg met een gerust hart een kaars aansteken, omdat je weet dat het op te lossen is.

Hopelijk heb je dankzij de bovenstaande methodes een antwoord gekregen op de vraag β€˜hoe krijg je kaarsvet uit het tapijt’. Mocht het kaarsvet ook nog op andere plekken terecht zijn gekomen, lees dan zeker ook onze manieren om kaarsvet uit bijvoorbeeld je bank te halen. Succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe