πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe kauwgom verwijderen uit bank?

Kauwgom wordt graag door mensen van alle leeftijden gegeten. Het is gemakkelijk te vinden en goedkoop, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Het is echter een van de lastigste dingen om schoon te maken, vooral als het op een bank zit. Kauwgom op een bank kan een onaangename aanblik zijn en het kan lastig zijn om het kleverige materiaal te verwijderen. In dit artikel bespreken we hoe u kauwgom het beste uit een bank kunt verwijderen.

Kauwgom uit stoffen bank

Een van de meest effectieve methoden om kauwgom uit een bank te verwijderen, is door het te bevriezen. Plaats ijsblokjes in een plastic zak en leg deze op de kauwgom. Na een paar minuten zal de kauwgom hard worden en gemakkelijk te verwijderen zijn. U kunt het dan voorzichtig van de bank afschrapen met een bot mes of een spatel.

De achtergebleven resten verwijdert u met witte azijn of met schoonmaakmiddelen op oliebasis. Azijn is een natuurlijke reiniger en kan worden gebruikt om de restanten van de kauwgom uit een bank te verwijderen. Breng wat azijn aan op een schone doek en wrijf ermee over de resten. Een goed product op oliebasis is pindakaas. Breng een kleine hoeveelheid pindakaas aan op de resterende kauwgomvlekken en laat het enkele minuten intrekken. De olie in de pindakaas helpt de kauwgom restjes te verzachten, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. Daarna kunt u de kauwgom voorzichtig van de bank afschrapen.

Kauwgom van leren bank verwijderen

Kauwgom blijft gelukkig niet snel kleven aan leren banken, maar heeft u die pech wel? Lees dan onderstaande tips om de kauwgom van de leren bank te verwijderen:

Wrijf ijsblokjes op de kauwgom vlek. Zit de kauwgom op een los bankkussen, dan kunt u ook proberen het kussen in de vriezer te leggen.

Wanneer de kauwgom hard is, verwijder het met iets met een harde, platte rand, zoals een credit card of spateltje.

Poets met zadelzeep op een vochtige, schone doek de vlek na. Dit is zeep speciaal gefabriceerd voor leer. Wrijf het in ronde bewegingen in de restanten.

Gebruik een tandenborstel voor hardnekkige plekjes.

Verwijder dan de zadelzeep met een schone, vochtige doek. Gebruik geen water om de zeep weg te halen, want water veroorzaakt vlekken in het leer.

Als de vlek droog is, gebruik dan een leer onderhoudsproduct zodat u geen verkleuringen ziet op de plekken waar de kauwgom heeft gezeten.

Β 

Alternatieve methode om kauwgom van leren bank te verwijderen

In plaats van kauwgom te bevriezen, kunt u ook proberen deze juist te verhitten middels een fΓΆhn. Plaats de fΓΆhn in ronddraaiende bewegingen en in de hoogste stand op de kauwgom. De kauwgom wordt hierdoor zachter. Schraap zoveel mogelijk kauwgom al van het leer af. De restanten verwarmt u nogmaals met de haardroger. Gebruik nu een schone doek om de restanten van het leer af te wrijven. Door de zachtheid zullen de kauwgom restjes zich tot bolletjes vormen, waardoor ze makkelijk van uw bank af te halen zijn. Gebruik een leder onderhoudsproduct om het leer weer te bevochtigen.

Kauwgom bank verwijderen

Algemene tips bij verwijderen van kauwgom uit de bank

Bij het verwijderen van kauwgom uit een bank zijn er een aantal belangrijke tips om in uw achterhoofd te houden:

Wees voorzichtig bij het verwijderen van de kauwgom, zodat u de bank niet beschadigt.

Gebruik altijd een bot mes, een harde plastic kaart (zoals bankpas) of een spatel om de kauwgom van de bank af te schrapen. Hiermee voorkomt u beschadigingen aan de bank.

Wees geduldig bij het verwijderen van de kauwgom. Het kan enige tijd duren voordat u het helemaal heeft verwijderd.

Banklatenreinigen.com helpt u van kauwgomvlekken af

Hoe verwijder ik kauwgom van mijn bank? Dat is een vraag die wij bij Banklatenreinigen.com ook meermaals te horen krijgen. Met bovenstaande tips kunt u zich goed behelpen, maar het is een risicovol klusje. Wanneer u niet goed oplet, kunt u uw bank alleen maar meer schade berokkenen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval met hardnekkige vlekken zoals koffievlekken en olievlekken. Wilt u toch zelf een poging wagen bij deze vlekken? Lees dan deze twee blogs via de linkjes. Neemt u liever geen risico? Dan is het aan te raden om uw bank door professionals te laten reinigen. Wij gaan nauwgezet te werk en uw bank is binnen enkele uren al zo goed als nieuw. Bezoek voor meer informatie de pagina over al onze diensten.