πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Wilt u een koffievlek uit bank verwijderen?

Daar zit u dan. Lekker bij te komen van een intensieve werkdag met een kop koffie in de hand waarna u per ongeluk koffie over uw bank morst. Een koffievlek op uw bank is natuurlijk geen fraai gezicht. Het is belangrijk snel te handelen om de kans op permanente vlekken te voorkomen. een koffievlek uit bank verwijderen? Hoe doet u dat? In deze blog zult u het lezen.

Waarom is het zo moeilijk een koffievlek uit de bank te verwijderen?

Koffievlekken zijn lastig te verwijderen uit banken of fauteuils, omdat de drank uit meerdere componenten bestaat die zich bij hoge temperaturen makkelijk diep in het stof of leer van de bank kunnen bijten. In de meeste gevallen is namelijk de koffie nog warmer dan 60 graden Celsius en dit is normaal de temperatuur waarbij kleuren gefixeerd worden in de stof. Daarom vallen koffievlekken, net als rode wijn vlekken en pennenstrepen, onder de vlekken die het moeilijkst te verwijderen zijn uit banken. Wilt u weten hoe u rode wijn vlekken uit uw bank verwijderd? Of wilt u meer lezen over pennenstrepen verwijderen uit de bekleding van uw bank? Ook hierbij kunnen wij van Banklatenreinigen u een paar handige tips geven. Voor meer informatie of tips kunt u terecht op onze blog pagina.

Een oude koffievlek verwijderen uit uw bank blijft een ingewikkeld karweitje. Bent u er wel op tijd bij, dan zijn er een aantal middeltjes die u kunnen helpen.

Koffievlek uit stoffen bank verwijderen

Wanneer de koffievlek niet is opgedroogd, kun je veel koffie uit de bank verwijderen. Het eerste wat u moet doen is de overtollige koffie verwijderen met een schoon, droog doekje of met keukenrol/toiletpapier. Dep de gemorste koffie hiermee op. Vermijd het gebruik van borstels en schrobbende bewegingen, want zo neemt het risico toe dat u uw stoffen bank beschadigt. Maak na het deppen de plek vochtig met lauwwarm water en dep deze af met wederom een schone doek of vocht opnemend papier. Vermijd het gebruik van te veel water, omdat dit de vlek alleen maar groter kan maken. Laat daarna de plek goed drogen. Is hierna nog een vlek zichtbaar, dan kunt u altijd nog een vlekkenverwijderaar gebruiken.

koffievlek verwijderen bank

Koffievlek uit leren bank verwijderen

Wanneer u een koffievlek in een leren bank creëert, dan is het van belang te kijken welk soort leer u heeft. Heeft u gedekverfd leer, dan zal de koffie in de meeste gevallen niet de bekleding intrekken, maar juist van uw bank aflopen. U herkent gedekverfd leer aan de matte uitstraling en gladde touch. Open leer is het tegenovergestelde. Hierdoor trekken vloeistoffen open leer snel in. Suède is bijvoorbeeld een vorm van open leer. Trekt koffie in open leer, dan is het praktisch onmogelijk de vlek te verwijderen. Open leer kan dan slechts geverfd worden.

Ingedroogde koffievlek uit bank verwijderen?

Een oude koffievlek verwijderen uit de bank is vrij lastig. Wanneer een koffievlek is opgedroogd in uw bank, dan kun je deze bijna niet meer met alleen water verwijderen. Voor een ingedroogde koffievlek op uw bank dient u de plekken eerst nat te maken met een paar druppels wasmiddel. Wrijf zachtjes het middel over de vlek uit en laat de oplossing circa vijf minuten intrekken. Is de vlek hierna nog zichtbaar, dan kunt u witte azijn gebruiken. Wrijf dit in met behulp van een tandenborstel en laat het ook vijf minuten zitten voordat u de vlek uitspoelt.

Waarom uw bank laten reinigen bij Banklatenreinigen?

Als u de koffievlek niet zelf uit uw bank krijgt of wanneer u de ingedroogde koffievlek te laat ontdekt, dan is het raadzaam om een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen om uw bank te laten reinigen. Zo voorkomt u dat u uw bank beschadigt tijdens het poetsen. Banklatenreiningen is u hierbij graag van dienst. Wij maken uw bank weer vrij van vlekken tegen een lage prijs. U bent bij ons snel aan de beurt en al onze poetsers zijn intern opgeleid. Bovendien hebben wij geen voorrij- en administratiekosten en werken onze experts alleen met milieuvriendelijke producten.

koffievlek verwijderen bank

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe