🎉 Actie: 30% korting op al onze diensten! 

Koffievlek uit tapijt krijgen met deze schoonmaaktips!

Je zit lekker op de bank met een kop koffie. Je raakt afgeleid en knoeit met je koffie: het kan iedereen overkomen. Gelijk begin je met een doekje te vegen, maar het lijkt alleen maar erger te worden. Nu vraag je je af: hoe krijg ik die koffievlek uit het tapijt? Dit wil je natuurlijk het liefst zonder al te veel poespas doen en met spullen die je reeds in huis hebt. In deze blog kom je erachter hoe je de koffievlek uit je vloerkleed verwijdert. En in onze andere blog lees je hoe je de koffievlek uit de bank kunt verwijderen.

Koffievlek in het tapijt

Een koffievlek en tapijt gaan niet goed samen. Het liefst wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je vloerkleed. Gelukkig is het wel mogelijk om de koffievlek te verwijderen uit een tapijt, dus hoef je je geen zorgen te maken. Wees er wel snel bij! Zo vergroot je namelijk de kans dat de vlek volledig verdwijnt. Met de volgende schoonmaaktips pak je dit probleem het beste aan.

Deppen om koffievlek in tapijt aan te pakken

Voordat je ook maar iets van huishoudmiddelen gaat gebruiken, is het belangrijk om gelijk de vlek te deppen met een badstof handdoek of keukenpapier. Ga nooit wrijven over de koffievlek op het vloerkleed, maar blijf deppen. Je wilt namelijk dat de vlek wordt geabsorbeerd en niet verder wordt verspreid. Daarnaast is het niet aan te raden om iets van chemische middelen of bleekmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken. Hiermee kan je de kleur van je vloerkleed aantasten en dan ben je nog verder van huis!

koffievlek in tapijt

Koffievlek uit tapijt met baking soda

Met het deppen zal je zoveel mogelijk van de koffie absorberen, maar daarmee zal het probleem niet helemaal verholpen zijn. Verwijder daarom de koffievlek uit het tapijt met baking soda. Baking soda is een zuiveringszout die direct in de koffievlek trekt. Door de natriumbindingen krijgt de koffievlek in het tapijt geen kans om zich te binden met het tapijt of het vloerkleed. Neem ruim baking soda op een natte doek en wrijf dit in. Vervolgens moet dit een tijdje intrekken, denk aan zo’n half uur. Daarna neem je het af met een natte doek. Herhaal dit eventueel als de vlek er nog niet helemaal uit is.

Azijn om koffievlek uit vloerkleed te krijgen

Naast baking soda, wat altijd wel prima werkt, kan je ook kiezen om de koffievlek uit het tapijt te verwijderen met azijn. Gelijk cruciaal om te vermelden: gebruik geen schoonmaakazijn! Wat moet je dan wel doen? Neem wat waspoeder, twee delen azijn en water en smeer de pasta op de koffievlek in je vloerkleed. Dit kun je goed doen met bijvoorbeeld een tandenborstel. Wees wel voorzichtig en schrob niet over de koffievlek in het tapijt. Daarna kun je het spoelen met water. Het kan zijn dat je deze stappen een aantal keren moet herhalen, voordat de vlek er helemaal uit is.

Zoals je ziet is het inderdaad mogelijk om de koffievlek uit je tapijt te verwijderen. Het belangrijkste blijft om het gelijk aan te pakken. Heb je niet gelijk baking soda of azijn bij de hand? Begin dan in ieder geval al te deppen met keukenpapier of een badstof handdoek. Pak het schoonmaken daarna wel gelijk op, zodat je er zeker van bent dat de vlek verwijderd wordt.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe