πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe doet u leren bank schoonmaken?

Een leren bank schoonmaken, is geen overbodige luxe. Voor veel mensen is de bank namelijk een pronkstuk in hun interieur. Een bank van leder is een flinke investering, waarvan u hopelijk lang kunt genieten. Het regelmatig reinigen van de leren bank is erg belangrijk om de levensduur te verlengen en het leer mooi te houden. Tussentijds uw leren bank onderhouden? Dat doet u zo. Hierna kunt u eventuele vlekken op meerdere manieren verwijderen. In deze blog leest u hoe leren banken schoonmaken eenvoudig gedaan kan worden.

Leren bank schoonmaken met schoonmaakazijn

Wanneer u een bank van glad leer hebt, is deze relatief makkelijk te reinigen. Oppervlakkige vlekken kunt u met een vochtig doekje makkelijk wegvegen. Bij hardnekkige en vettige vlekken kunt u uit een leren bank schoonmaken met schoonmaakazijn. Doe een scheutje azijn in water en dep daar een schoonmaakdoekje in. Wrijf voorzichtig met de doek over de vlek en wrijf daarna goed na met een schone, droge doek. Laat hierna de bank goed drogen.

Laat die allesreiniger maar zitten

Een leren bank schoonmaken met allesreiniger is niet raadzaam. Er zijn zoveel verschillende merken allesreiniger op de markt, dat het moeilijk te voorspellen is wat voor een effect de reiniger op uw leren bekleding heeft. Allesreiniger is een ontvettend middel en heeft daardoor geen goede invloed op de kwaliteit van het leer, dat zo gedehydrateerd wordt.

Groene zeep een optie?

Uw leren bank schoonmaken met groene zeep doet u vooral bij vetvlekken in het leer. Groene zeep is een vettig product, waardoor u het leer soepel achterlaat. Bovendien is groene zeep een natuurproduct, waardoor het geen lelijke vlekken op het leer maakt, zoals chemische en bijtende schoonmaakmiddelen.

Doe wat groene zeep in een emmer warm water. Gebruik een spons of zachte borstel en dompel die in de emmer. Veeg hierna het leer schoon met de vochtige spons/borstel. Wrijf altijd met de nerf mee en maak de bekleding niet te nat. Droog daarna de vlek na met een droge, schone doek. Heeft u hardnekkige vlekken kunt u ook groene zeep direct op de vlek smeren. Laat het vervolgens even intrekken en neem het dan met vochtige doek af.

Witte leren bank schoonmaken

Een wit leren bank schoonmaken verschilt niet heel veel van het reinigen van een glad leren bank. Wit is echter een vatbare kleur, waardoor deze sneller vies oogt dan bijvoorbeeld de bruine kleuren. Daarom is goed onderhoud van een wit leren bank extra belangrijk. Stofzuig uw bank wekelijks en neem deze soms eens af met een zachte doek en lauw water. Twee keer per jaar verdient uw wit leren bank een uitgebreidere schoonmaakbeurt.

Gebruik hiervoor speciale leershampoo. Deze haalt vlekken snel en gemakkelijk weg. Bovendien verwijdert deze speciale shampoo verkleuringen in het witte leer van bijvoorbeeld de afdrukken van blauwe spijkerbroeken. Zorg daarnaast dat het leer na een reiniging gevoed wordt, opdat het leder soepel blijft.

Met een stoomreiniger mogelijk?

Een leren bank schoonmaken met stoomreiniger is zeker mogelijk. Stoom kunt u op leer gebruiken zonder dat u het leder hiermee beschadigt. Stoom is bij leer wel alleen geschikt om bacteriΓ«n en oppervlakkig vuil te verwijderen. Hardnekkige vlekken kunnen beter met andere reinigingsmethodes aangepakt worden.

Let ook op welke stoomreiniger u gebruikt, want er zijn veel types op de markt en ieder heeft zijn eigen werking en effect op een leren bank. Weet u het dus niet zeker? Laat u dan vooraf inlichten door een professional.

Verschillende soorten leren banken

Er zijn meerdere soorten leer op de markt, die allemaal hun eigen reinigingsmethode hebben. Welke soorten leren banken er zijn met hun karakteristieke eigenschappen, leest u in deze blog. Hieronder komen de bekendste kort aan de orde.

Ruw leren bank schoonmaken

Ruw leer kan niet goed tegen water, want dit leidt tot verkleuringen in de stof. Gebruik dus voor de schoonmaak geen natte doeken of water. Het beste om uw ruw leren bank te schoonmaken is door een schoonmaakmiddel te gebruiken wat specifiek voor dit type leer gemaakt is. Na behandeling van de vlek met dit schoonmaakmiddel, moet u niet vergeten de plek op te ruwen met een speciale borstel. Anders krijgt u kale plekken.

Nep leer

Nepleren banken schoonmaken doet u met warm water en een microvezeldoek. Ook kunt u groene zeep gebruiken of schoonmaakazijn. Bij imitatieleer moet u agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddelen en dergelijken absoluut achterwege laten.

Geschuurd leren bank schoonmaken

Een geschuurd leren bank schoonmaken doet u met een stoomreiniger. U dient hierbij wel een afstand van het te reinigen oppervlakte te houden van ongeveer 30 centimeter. Een stoomreiniging bij geschuurd leer levert de neutralisatie van nare geuren op en een frisse look van het leer.

Professioneel laten reinigen

Bij Banklatenreinigen.com zijn we zeer ervaren in het reinigen en beschermen van alle banken. Wij werken met een zeer korte termijn planning, waardoor wij vrijwel altijd snel plek kunnen maken. Ons vakkundig personeel werkt daarbij alleen maar met hoogstaande materialen die ook nog eens erg milieuvriendelijk zijn. Wilt u uw leren bank schoonmaken, maar durft u dit zelf niet aan? Vraag dan direct een gratis offerte aan. U krijgt daarbij altijd binnen een uur reactie met een op maat gemaakte offerte voor uw bank.

Tijdens het aanvragen van de gratis offerte zult u zien dat wij niet alleen leren banken schoonmaken. Ook stoffen, velours, suède en microvezel banken reinigen we graag voor u. We maken zelfs uw matrassen weer schoon. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Bereken hieronder gratis de prijs voor je bankstel.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe