🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Lijm uit uw stoffen bank verwijderen doet u zo!

In een huis wordt geleefd, dat is nou eenmaal zo. Een vlek is helaas gauw gemaakt. Bent u bijvoorbeeld flink aan het knutselen geslagen en heeft u op uw stoffen bank geknoeid? Geen paniek! Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om lijm uit uw stoffen bank te verwijderen. Lees snel verder voor meer informatie.

Oplosbare lijm versus secondelijm verwijderen van uw bank

Er zijn veel verschillen in het verwijderen van vlekken uit uw bank. Zo is bijvoorbeeld een olievlek uit uw bank verwijderen anders dan een balpen vlek uit uw stoffen bank verwijderen. En lijmvlekken zijn dus ook weer anders. Allereerst is het goed om te weten met welk type lijm u te maken heeft. De meest gebruikte soorten lijm zijn onder andere de knutsellijm en secondelijm. Alle soorten lijm verschillen echter in samenstelling. Oplosbare lijmen zijn vaak op waterbasis en kunnen dus meestal ook in water weer opgelost worden. Wilt u echter bijvoorbeeld secondelijm verwijderen van uw bank? Dan is het vaak wat lastiger, omdat deze lijm niet in water oplosbaar is. Kijk dus eerst wat voor soort lijm u uit uw stoffen bank wilt verwijderen, voordat u aan de slag gaat.

Hoe kunt u het beste lijm uit uw stoffen bank verwijderen?

Nu wilt u natuurlijk weten hoe u lijm uit uw stoffen bank kunt verwijderen. Dat gaat gelukkig over het algemeen vrij gemakkelijk. Is de lijm opgedroogd? Begin dan voorzichtig met een mesje een deel van de lijm weg te schrapen. Is de lijm nog niet opgedroogd? Dep dan voorzichtig met keukenrol over de vlek om zoveel mogelijk te verwijderen voordat het in de bank trekt. Voor de meeste soorten lijm, ook de soorten die niet oplosbaar zijn in water, kunt u daarna dit stappenplan toepassen om de rest van de vlek te verwijderen. Het werkt als volgt:

lijm tube

Stap 1: Breng wat aceton aan op een doek en dep voorzichtig over de vlek. Belangrijk is dat u de aceton niet direct op de stoffen bank aanbrengt, maar echt op de doek. Werk van buiten naar binnen en probeer zo min mogelijk te wrijven. Anders wrijft u de vlek er wellicht alleen maar verder in.

Stap 2: Verwijder de losgelaten lijm vervolgens met een schone, droge doek door voorzichtig over de vlek te wrijven. Wissel dit af met stap 1 tot de vlek weg is.

Stap 3: Nu de lijm uit uw stoffen bank verwijderen gelukt is, kunt u een vlekverwijderaar op de plek aanbrengen voor extra reiniging. Het beste is het om het stuk stof daarna in de wasmachine te stoppen voor gehele reiniging. Als dit echter niet kan, omdat het stof van uw bank bijvoorbeeld uit één stuk bestaat, dan kunt u het anders doen. Maak hiervoor een sopje met lauwwarm water en wat van de vlekverwijderaar en breng dit aan op de vlek. Dep er vervolgens met een schone, droge doek overheen en laat het drogen.

Schakel professionele hulp in om lijm uit uw stoffen bank te verwijderen

Wilt u er zeker van zijn dat u een lijmvlek zoals secondelijm kunt verwijderen van uw bank, zonder dat er een vlek achterblijft of u uw bank beschadigt? Schakel dan professionele hulp in. Deze hebben vaak een unieke werkwijze die ervoor zorgt dat uw bank weer als nieuw uitziet. Bij professionele reinigingen wordt namelijk gebruikgemaakt van dieptereiniging. Dit zorgt ervoor dat de lijmresten middels hoge druk stoom worden verwijderd. Uw bank laten stomen is daarom een ideale oplossing voor een grondige reiniging. En met een snelle droogtijd hoeft u niet onnodig lang ergens anders te gaan zitten. Uw bank is binnen een paar uur alweer te gebruiken. Als bijkomend voordeel wordt bij een professionele reiniging uw bank daarna ook nog eens helemaal geïmpregneerd. Dit houdt in dat er een extra laag op uw bank wordt aangebracht. Zo wordt zelf secondelijm verwijderen van uw bank verleden tijd!

Met het bovenstaande stappenplan kunt u aan de slag om eventuele vlekken van lijm uit uw stoffen bank te verwijderen. Hopelijk krijgt u uw bank weer helemaal schoon. Succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe