πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Met onze tips is uw microvezel bank weer brandschoon

Wilt u uw microvezel bank schoonmaken en weet u niet hoe? Het zal niet snel voorkomen dat het schoonmaken van uw microvezel bank moet plaatsvinden, omdat microvezel goed bestand is tegen vlekken. Een bank kan toch altijd vies worden en soms komen er vlekken in de stof. Een microvezel bank schoonmaken, hoe gaat dat in zijn werk? Deze blog zal u een paar tips geven waarmee u uw microvezel bank weer brandschoon maakt.

Heeft u een microvezel bank?

Microvezel is een stof dat de laatste jaren in populariteit is gestegen. De stof bestaat uit synthetische vezels, waardoor het sterk en slijtvast is. Daardoor zijn banken bestaande uit microvezels bestand tegen intensief gebruik. De stof zal minder snel slijten, mits deze goed onderhouden wordt. Bovendien ziet microvezel er warm uit door zijn zachtheid. Een ander voordeel van microvezel is dat de kleur niet onder zonlicht verkleurt. Er zijn bovendien veel kleuropties, waardoor microvezel binnen elk interieur past.

microvezel bank brandschoon

Wat voor een verontreinigingen kunt u aantreffen op een microvezel bank?

Doordat microvezel bestaat uit synthetische vezels, heeft u bij een microvezel stoffen bank weinig tot geen last van pilling. Dit ziet u normaal vaak op stoffen banken als gevolg van het samenklitten van pluisjes, vezels, haren en stof. Wilt u meer lezen over het verwijderen van pilling? Lees dan deze blog. Microvezel is wel vatbaar voor een zitspiegel. Dit houdt in dat de vezels worden platgedrukt wanneer de bank veelvuldig gebruikt wordt. U kunt dit voorkomen door regelmatig van zitplaats te wisselen. Of maak de beruchte plek licht vochtig en ruw de stof op met een zachte borstel. Ga hierbij wel voorzichtig te werk.

Β 

Tips om een microvezel stof bank schoon te maken

Een microvezel bank schoonmaken kunt u het beste doen door minimaal een keer per week de bank te stofzuigen. Let hierbij wel op dat u het mondstuk gebruikt dat geschikt is voor het stofzuigen van meubels, anders berokkent u de stof schade. Een bank van microvezel schoonmaken kunt u ook met water en reinigingsmiddelen op basis van water gemakkelijk doen. Kunt u de bekleding van uw bank halen, dan kan de microvezel stof eens in de zoveel tijd ook in de wasmachine. Gebruik in de wasmachine een programma met lagere temperatuur en laat de microvezel goed drogen. Borstel hierna de bekleding af met een zachte borstel.

Hoe gaat u te werk?

Β De eerste stap om uw microvezel bank schoon te maken, is het controleren van het wasetiket. Veel banken die met microvezelstof bekleed zijn bevatten een wasetiket met hoe de stof schoongemaakt mag worden. Niet alle stoffen mogen bijvoorbeeld met water behandeld worden. Mag water wel, dan is ook een schoonmaakmiddel op waterbasis aan te raden. Begin eerst met het stofzuigen van uw bank. Haal hierbij alle loszittende onderdelen, zoals kussens, van uw bank. Gebruik na het stofzuigen een zachte, schone borstel om aangekoekt vuil te verwijderen. Giet dan een beetje reiniger op waterbasis op een schone schoonmaakdoek en schrob er de bank voorzichtig mee. Droog de natte plekken vervolgens met een haardroger op de laagste stand. Borstel als laatste de nu droge plekken nogmaals met de zachte borstel na.Β 
Β 

Microleder bank schoonmaken

Microleder bestaat uit een laag microvezels en een laag
vezels van leer. Mocht u knoeien op uw microleder bank, dan kunt u het beste
het volgende doen. Dep vloeistoffen zo snel mogelijk op en maak de microleder
schoon met een licht vochtige, zachte doek. Gebruik geen ruwe handdoeken, want
dan kunt u het microleder kapot wrijven. Gebruik ook geen poetsmiddelen met
alkalische stoffen, want dan kan uw bekleding worden aangetast. Wanneer de vlek
onbehandeld blijft, loopt u kans dat de vlek in de bekleding bijt. Ben er dus
meteen bij. Het is verstandig om uw microleder bank drie Γ‘ vier keer per jaar in
te spuiten met vochtwerende spray voor microvezels.

Β 

Banklatenreinigen.com uw microvezel bank laten schoonmaken

Het schoonmaken van uw microvezel bank kunt u ook uitbesteden aan Banklatenreinigen.com, een professioneel bankreinigingsbedrijf. Het reinigen van uw microvezel bank is een nauwgezet klusje, maar onze gecertificeerde reinigers zullen deze klus in een mum van tijd voor u klaren. Uw microvezel bank weer brandschoon krijgen? Daarvoor schakelt u Banklatenreinigen.com in. Wilt u meer weten over de voordelen en kosten van het professioneel laten reinigen van uw bank? Lees dan deze blog.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe