πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Nagellak uit uw bank verwijderen doet u zo

U herkent het vast wel: meerdere dingen tegelijk willen doen waardoor niets lukt. Uit een glas drinken terwijl u loopt bijvoorbeeld. Of een boek lezen terwijl u naar een podcast luistert. Dat soort dingen leveren gelukkig geen grote problemen op. Maar wat als u bijvoorbeeld uw nagels gaat lakken op de bank terwijl u tv kijkt? En u vervolgens nagellak knoeit op de bank? Dan wordt het een stuk vervelender. Gelukkig is ook dit probleem goed op te lossen, u moet alleen even weten hoe. In deze blog leest u alles over hoe u het beste nagellak uit uw bank kunt verwijderen. Lees gauw verder!

Is nagellak uit de bank verwijderen lastig?

Nagellak is ontworpen om goed te blijven zitten op uw nagels. Helaas betekent dit ook dat wanneer het op andere oppervlakken terechtkomt, zoals een stoffen bank, het lastig kan zijn om het eruit te krijgen. Het mengsel van polymeren en kleurstoffen in nagellak hecht zich sterk aan vezels. Daardoor wordt nagellak uit de bank verwijderen vaak een uitdaging. Desalniettemin is het zeker mogelijk.

Hoe krijg je nagellak uit de bank: een stappenplan

Het is belangrijk om snel te handelen wanneer u nagellak morst. Wanneer de nagellak namelijk nog niet geheel is opgedroogd, is deze makkelijker te verwijderen. Maar hoe krijg je nagellak dan uit de bank? Wij hebben een stappenplan voor u opgesteld waarmee u de grootste kans heeft van slagen:

Stap 1. Absorbeer de nagellak: gebruik een schone, droge doek of keukenpapier om zoveel mogelijk van de nagellak op te deppen. Let op: niet wrijven, want dan kan de vlek groter worden.

Stap 2. Test een onopvallend stukje van de bank: voordat u gaat beginnen, is het raadzaam om het schoonmaken op een klein, onopvallend stukje van uw bank te testen. Zo voorkomt u dat de kleur of stof van de bank wordt aangetast met schoonmaken.

Stap 3. Gebruik een nagellakremover zonder aceton: dep een schone doek in de remover en dep voorzichtig op de vlek. Begin bij de randen en werk naar het midden toe om verspreiding van de vlek te voorkomen. Wederom geldt: deppen, niet wrijven!

Stap 4. Spoel goed na: gebruik koud water om het behandelde gebied van uw bank voorzichtig te spoelen. Als u ziet dat de vlek nog niet helemaal weg is, kunt u stap 3 nogmaals uitvoeren en erna weer goed spoelen.

Stap 5. Droog de bank: dep het schoongemaakte gebied met een schone handdoek en laat dit helemaal drogen. Vermijd direct zonlicht, want dat kan de kleur van uw bank aantasten.

7 tips om te voorkomen dat u nagellak uit uw stoffen bank moet verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om hardnekkige vlekken zoals nagellak. Daarom hebben we 7 tips voor u opgesteld om te voorkomen dat u nagellak uit uw bank moet verwijderen.

Wees voorzichtig: het lijkt voor de hand liggend, maar let op met het lakken van nagels op of nabij de bank. En als u het doet, concentreer u dan goed op de taak. Leg daarbij eventueel een handdoek neer om eventuele vlekken op te vangen.

Gebruik een beschermlaag: overweeg om uw bank professioneel te laten impregneren, zodat de bank beschermd is tegen vlekken. Een professioneel bedrijf kan uw bank schoonmaken en daarna meteen impregneren. Wel zo handig. Dan hoeft u zelf niet aan de slag. Daarnaast weet u dat nagellak uit uw stoffen bank verwijderen niet meer nodig gaat zijn.

Houd schoonmaakmiddelen bij de hand: een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus mocht het misgaan, zorg dan dat u de juiste schoonmaakmiddelen in de buurt heeft. Dan kunt u meteen actie ondernemen en voorkomen dat de vlek groter wordt. Het maakt daarbij niet uit wat voor vlek het is. Of het nu gaat om nagellak uit uw bank krijgen, of hele andere vlekken zoals koffie of rode wijn. Bij elke vlek is snel handelen geboden.

Bewaar gevaren voor uw bank buiten bereik van kinderen: kleine kinderen kunnen onbedoeld een flinke knoeiboel veroorzaken. Zorg er daarom voor dat kinderen niet in de buurt van de bank komen met dingen die vlekken kunnen maken. Vingerverf, nagellak en putty slijm uit uw bank verwijderen kan makkelijk worden voorkomen door het niet op de bank te gebruiken.

nagellak uit bank

Schoonmaken met regelmaat: regelmatige reiniging van uw bank kan helpen om kleine vlekken en vuil te verwijderen voordat ze een groter probleem worden. Zo houdt u uw bank beter schoon en wordt nagellak uit uw stoffen bank verwijderen een stuk makkelijker. Er kleven immers geen andere vlekken aan vast.

Vermijd eten en drinken op de bank: door te voorkomen dat u eet, drinkt of andere activiteiten op de bank doet die vlekken kunnen veroorzaken, kunt u langer van uw bank genieten. U beperkt immers de kans op vlekken, of het nu gaat om nagellak of andere vlekken.

Kies voor donkere of gemΓͺleerde stoffen: als u een nieuwe bank gaat kopen of uw huidige bank gaat herstofferen, overweeg dan een donkere of gemΓͺleerde stof. Deze stoffen kunnen vaak wat meer hebben en als er dan toch eens geknoeid wordt zal de vlek minder opvallen. Het is dan dus iets minder erg als u bijvoorbeeld de vlek van nagellak niet helemaal uit uw bank krijgt.

Nagellak uit een bank verwijderen kan dus in eerste instantie ontmoedigend lijken. Toch is het zeker mogelijk als u het juiste stappenplan volgt. Ga in elk geval voorzichtig te werk en heb geduld. Succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe