πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

De beste manieren om nagellak uit uw tapijt te verwijderen

Waarschijnlijk kent u het wel. U, of iemand in uw huis, heeft even snel de nagels willen lakken, maar niet goed opgelet. Het resultaat: druppels nagellak op uw tapijt. Of misschien wel meer dan een paar druppels, omdat het potje is omgevallen. Meestal is het ook nog een felle kleur, dus u zit met de handen in het haar, want dat gaat er nooit meer uit. Of toch wel? Gelukkig zijn er een aantal manieren om toch de nagellak uit uw tapijt te krijgen.

Hoe krijgt u nagellak uit tapijt?

Nu vraagt u zich natuurlijk af hoe u nagellak kunt verwijderen uit uw tapijt. Of misschien wel hoe u ΓΌberhaupt vlekken uit meubels kunt verwijderen. Het kan namelijk ook goed voorkomen dat u tijdens een feestje een vervelende vetvlek op uw tapijt krijgt. Voor nagellak kan dat op twee verschillende manieren; met haarlak/alcohol of met nagellakremover. Let op: het gaat hier om opgedroogde nagellak vlekken. Is de vlek nog nat? Kijk dan naar de extra tips hieronder. Vaak volstaat het dan namelijk om de nagellak voorzichtig weg te deppen. En wat u ook doet, ga nooit heel hard wrijven over de vlek, maar behandel puur het plekje waar de nagellak zit.

Nagellak uit tapijt krijgen met haarlak of alcohol

Haarlak of alcohol werkt het beste als u een donker tapijt heeft. Door haarspray of een beetje alcohol te gebruiken kunt u nagellak uit uw tapijt halen, doordat de lak van de tapijtharen loskomt. U kunt de nagellak vervolgens voorzichtig verwijderen met keukenrol of een spons. Probeer niet te hard te wrijven, omdat u de nagellak dan mogelijk weer terug in het tapijt wrijft. Deze stap zult u waarschijnlijk een paar keer moeten herhalen voordat de vlek in zijn geheel weg is. Bij deze manier van nagellak uit uw tapijt krijgen zult u dus wat geduld moeten hebben en vooral niet te snel moeten gaan. Dat kan uiteindelijk alleen maar tegen u gaan werken.

Nagellak uit tapijt halen met nagellakremover

U kunt de nagellak ook verwijderen uit uw tapijt met nagellakremover. Dit geldt voornamelijk als u een licht tapijt heeft. Gebruik hiervoor nagellakremover zonder aceton. Ben met nagellakremover wel voorzichtig. Het is namelijk niet de bedoeling dat u simpelweg wat nagellakremover over de vlek heen giet. U kunt beter een beetje op een doekje aanbrengen en met het doekje over de vlek heen deppen. Behandel daarbij enkel de besmeurde haren van het tapijt, zodat u geen kleurverschil krijgt in het tapijt.

Extra tips voor nagellak verwijderen uit tapijt

  • Is het een klein stuk tapijt en twijfelt u of u het wel schoon kan krijgen? Breng het dan naar de stomerij, zodat u zeker weet dat het goed gereinigd wordt.
  • Gaat het om een groot oppervlak? Laat dan uw tapijt of vloerkleed reinigen door een professioneel bedrijf. U hoeft dan niet de deur uit, omdat het ter plekke gereinigd kan worden. Voor meer details over het (laten) reinigen van tapijten kunt u ook de blog β€˜tapijt reinigen: wat komt er bij kijken?’ lezen.
  • Dep natte nagellak meteen weg, zodat het niet in het tapijt kan trekken.
  • Zorg dat u de natte nagellak altijd dept en niet veegt, omdat de vlek dan alleen maar groter wordt.
  • Bij het deppen, altijd zorgen voor absorberend materiaal zoals een geel doekje, spons of keukenrol.

Wat u ook doet, zorg dat u voorzichtig te werk gaat. En gebruik de volgende keer een handdoek of keukenrol als u met nagellak aan de slag gaat, zodat u geen nagellak uit het tapijt hoeft te halen! Heeft u naast nagellak ook een andere vlek, zoals bijvoorbeeld een koffievlek? Lees dan zeker onze blog β€˜koffievlek uit tapijt krijgen met deze schoonmaaktips!’.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe