πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Het stappenplan om een olievlek uit uw bank te verwijderen

Heerlijk die tapas met sausjes eten. Minder fijn is wanneer deze olierijke producten op uw nieuwe bank terechtkomen. Olievlekken zijn lastig te verwijderen, maar wanneer u het goed aanpakt dan zult u als overwinnaar uit de strijd komen. Het is in ieder geval belangrijk om zo snel mogelijk de olievlek uit de bank te verwijderen. Hoe u nu die olievlek uit de bank kunt halen? Dat leest u in deze blog.

Olievlek uit stoffen bank verwijderen

De volgende instructies helpen u een olievlek uit een stoffen bank te halen. Let wel even op wat de specifieke wasinstructies zijn van de stoffen bekleding, voordat u met deze tips aan de slag gaat. Voor het verwijderen van een olievlek uit uw stoffen bank heeft u ten eerste nodig: water, baking soda/zuiveringszout en witte azijn/afwasmiddel. Begin met het overtollige vet weg te halen met een velletje keukenpapier. Dep het keukenpapier op de olievlek. Ga vooral niet wrijven, want dan maakt u de vlek alleen maar groter. Giet hierna een beetje baking soda op de olievlek, totdat de vlek volledig bedekt is. Druk het lichtjes in de vlek en laat het dan een paar uur of een nacht weken. Meng hierna in een kommetje een ontvettend afwasmiddel of witte azijn met water. Voeg dit mengsel aan de vlek toe en wrijf het er goed doorheen. Laat de vlek drogen en verwijder de resten van de baking soda zodra de vlek echt droog is.

olievlek uit stoffen bank

Olievlek uit leren bank verwijderen

Een olievlek uit uw leren bank halen is een pittig karweitje. Pak om te beginnen een schone droge doek en dep hiermee op de olievlek. Zo trekt u al wat vet uit uw leren bekleding. Neem vervolgens talkpoeder of maΓ―zena en plaats dit op de vlek. Laat het een nacht intrekken. Het poeder neemt het overige vet op. Borstel de volgende dag voorzichtig het talkpoeder of de maΓ―zena van het leer af. De vlek zou nu grotendeels verdwenen moeten zijn. Herhaal anders bovenstaande handelingen nogmaals. Ook groene zeep werkt vaak goed op leer. Doet u een beetje groene zeep in een bak met water en veeg het leer met dit middel en een spons schoon.

Een oude olie vlek uit bank halen

Wanneer olievlekken in uw bank ingetrokken zijn, dan is het lastiger om deze vlekken uit uw bank te halen. Soms kan het zelfs zo zijn dat u restanten van een vlek blijft zien, Β net als bij andere hardnekkige vlekken zoals pennenvlekken. Bent u nieuwsgierig naar hoe u deze vlekken moet bestrijden? Lees het dan in deze blog. Toch zijn er een aantal middeltjes waarmee u een oude olie vlek uit uw bank zou moeten kunnen verwijderen:

Glycerine: doe dit op de vlek en laat het een halfuur intrekken. Schrob hierna met een borsteltje de vlek na en verwijder de glycerine met een licht vochtige doek.

  • Citroenolie: smeer de olievlek in uw bank in met citroenolie. Bedek vervolgens de vlek met een velletje keukenpapier en ga eroverheen met een heet strijkijzer. De hitte zorgt ervoor dat de oliΓ«n het keukenpapier in gaan.
  • Aceton: Dit is een agressief middel dat we ook wel kennen als nagellakremover. Controleer eerst of de stof van uw bank tegen dit middel kan. Doe dan wat aceton op een watje en behandel de olievlek hiermee. Verwijder daarna de resten aceton met een licht vochtige doek.

Β 

Werken bovenstaande vlekkenverwijderaars niet of bent u bang de olievlek alleen maar erger te maken? Dan is uw beste optie het inschakelen van Banklatenreinigen.com. Wij maken uw bank weer vrij van vlekken, zodat deze er weer zo goed als nieuw uitziet. Wilt u bovendien weten hoe u overige vetvlekken uit uw bank verwijderd? Wij geven in deze blog handige tips.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe