πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Wat is pilling en hoe verwijdert en voorkomt u het?

U bent vast wel bekend met de situatie dat er zich bolletjes beginnen te vormen op uw bekleding. Wanneer de eerste bolletjes er zijn, zullen er geheid nog meerdere komen. Dit verschijnsel staat beter bekend onder de naam pilling en het is een normaal verschijnsel bij stoffen. Toch kan de pluisvorming u hinder bezorgen, dus geen zorgen! Wij van Banklatenreinigen.com kunnen uw bank, vloerkleden en matrassen van de irritante bolletjes verlossen. Meer informatie over het reinigen van uw bank en wat dit kost, vindt u hier. In deze blog besteden we iets meer aandacht aan het fenomeen pilling en bespreken we hoe u de bolletjes kunt verwijderen en voorkomen.

Wat is pilling?

Het pillen van stof is een normaal fenomeen. Het betekent dat er bolletjes op uw stof komen als gevolg van overtollige materialen, zoals haren, stof of vezels, die samenklitten. Pilling komt voornamelijk voor bij plat geweven stoffen die veel gebruikt worden in meubels en kleren. Pilling kunt u gemakkelijk verwijderen, maar wel dient u ook de oorzaak te achterhalen van het pillen en deze weg te nemen.

Hoe kan pilling ontstaan?

Pilling heeft over het algemeen drie ontstaansoorzaken: extern, slijtage of fabricagefoutjes. In het gros van de gevallen ontstaat pilling door wrijving. Tijdens wrijving worden losse vezels opgedraaid tot bolletjes. Op de plekken waar veel wrijf contact is, zitten ook veel bolletjes aan de meubelstof vast. Ook slijtage leidt tot pilling. Als de bank wat ouder is, dan vindt u vaker onregelmatig gevormde pluizen op plekken waar ook de stof dun wordt en naden zichtbaar raken. Wanneer uw pluizen een uitzonderlijke vorm aannemen of als u gekozen heeft voor een aparte meubelstof, dan is het raadzaam de leverancier te contacteren. De fabrikant kan dan bepalen of de pilling ontstaan is door een fabricagefout.

Is pilling afhankelijk van de stofkwaliteit?

Banken worden veelvoudig gebruikt en ondergaan meer slijtage dan u denkt. Vrijwel iedere dag wordt er op de bank gezeten, soms door alle gezinsleden onder het genot van een hapje en drankje. Hierdoor vangt uw bank verschillende vuiltjes, lichaamsoliΓ«n, kookluchtjes en stof op. Middels shamporellen kunnen wij uw bank ontdoen van al dit vuil en deze nare geurtjes.

Uw bank lijkt na de dieptereiniging weer als nieuw. De vlekken zijn verwijderd en hij ruikt weer lekker fris! Door uw bank regelmatig professioneel te laten reinigen, verlengt u de levensduur van uw bank en hoeft u minder snel een nieuwe bank aan te schaffen. Persoonlijk zijn wij ervan overtuigd dat shamporellen één van de beste manieren is om uw bank grondig, snel en effectief te reinigen.

pilling bank

Hoe kunt u pilling van uw bank verwijderen?

Pilling op uw bank ontstaat grotendeels door wrijving van uw kleren over de meubelstof van uw bank. Er zijn speciale elektrische pluizentondeuses op de markt waarmee u pillen en pluizen van uw bank kunt verwijderen. De tondeuse scheert als het ware de opgerolde vezels van de stof af. Het verwijderen van de pilling neemt wel wat tijd in beslag. Deze pluisjesverwijderaar moet u bovendien op de juiste wijze bedienen, anders kunt u schade toebrengen aan de bekleding van uw bank.

Hoe kunt u pilling van uw bank voorkomen?

Pilling is nooit helemaal te voorkomen, omdat u altijd op uw bank zult bewegen en wrijving zodoende niet voorkomen kan worden. Toch hebben we een aantal handige tips voor u op papier gezet waarmee u pilling zou kunnen voorkomen:

  • Laat huisdieren niet op uw bank toe
  • Leg geen plaids, dekens of grote kussens op uw bank
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid
  • Stofzuig elke week uw bank met het mondstuk voor meubelstof
  • Poets een keer per maand uw bank met een licht vochtige, schone doek of washandje. Zo verwijdert u haren en stof van de bekleding
  • Gebruik geen kleefroller, want de plakkerige substantie kan achterblijven op uw bekleding waardoor nieuwe vezels en stof zich sneller hieraan weer hechten
  • Koop stoffen banken die niet gemaakt zijn van plat geweven stoffen

Pilling van uw matras

Pilling van uw matras wordt vooral door wrijving en slijtage veroorzaakt. Zeker de plekken waar gelegen wordt, zoals het voeteneind en hoofdeinde, zijn onderhevig aan zowel slijtage als wrijving. Hoe verwijdert u de pillen van uw matras? Zuig eerst de pillen van het matras door het mondstuk voor meubelstof te gebruiken. Zo worden vezels losgemaakt en losse pillen opgezogen. De ingesleten vezels en hardere pillen kunt u met een puimsteen of pluizentondeuse verwijderen. Bevochtig als laatste een schone doek en veeg nog na.

Β 

Het reinigen van uw matras is een moeilijk karweitje dat u niet wil verprutsen. U bent snel met iets scherps door de stof van uw matras heen gegaan. Laat daarom uw matras reinigen door experts. Lees hier meer over de mogelijkheden en prijs.

pilling bank

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe