🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Putty slijm uit uw bank halen – 3 tips

Als u kinderen heeft, dan zal u vast wel eens te maken krijgen met vervelende vlekken in kleding, tapijt of bank. U bent dan waarschijnlijk eerst een tijd bezig om te ontdekken wat de vlek precies is. Want is het een grasvlek? Of is het vingerverf? Of ranja? Wat het ook is, voor bijna elke vlek is wel een oplossing te vinden. Zo ook voor putty slijm. Want ook dit is een hardnekkige vlek, vooral wanneer het gaat om uw bank. In deze blog leest u daarom alles over hoe u het beste putty uit uw bank kan halen.

Wat is putty slijm?

Het is al vele jaren een grote rage: putty slijm. Putty slijm is een combinatie van kneedgum, slijm, rubber en klei. Samen vormt het een substantie die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Kinderen gebruiken het voornamelijk als speelgoed, door erin te kneden, uit elkaar te trekken en te laten stuiteren. Het slijm is verkrijgbaar in veel kleuren, met of zonder glitters en er zijn zelfs magnetische varianten. Meestal is het geurloos en droogt het niet snel uit. Dat is meteen een van de redenen waarom het zo lastig is om putty uit de bank te verwijderen.

Hoe kunt u slijm uit de bank verwijderen?

Er zijn veel verschillende manieren om putty uit uw bank te halen en het is niet altijd even duidelijk wat het beste werkt. Met de volgende 3 tips komt u in elk geval al een heel eind.

1. Probeer eerst zoveel mogelijk putty al uit de bank te halen

Vaak is het geen kleine hoeveelheid die op uw bank terecht is gekomen. In dit geval kunt u de overtollige putty al van uw bank halen voordat u met de vlek aan de slag gaat. De overgebleven vlek is vaak namelijk enkel het vocht, omdat slijm nat is. Door het overtollige slijm al van de bank te verwijderen zorgt u ervoor dat u beter en gerichter de overgebleven vlek kunt behandelen.

2. Raak niet in paniek als u slijm uit uw bank gaat halen

Wat u ook doet, raak niet meteen in paniek. Onthoud dat de meeste vlekken goed te verwijderen zijn, dus dat het beter is om eerst rustig een plan van aanpak te bedenken. Meteen heel hard over de vlek gaan wrijven is nooit een goed plan, dus neem uw tijd. De vlek zit er nu eenmaal al, daar kunt u niets aan veranderen.

3. Gebruik geen gevaarlijke chemicaliën om slijm uit de bank te verwijderen

Mensen denken al gauw dat een vlek makkelijker te verwijderen is als er een stevig goedje overheen gegooid wordt. Dit is echt niet altijd het geval. Chemicaliën zetten uit en kunnen zorgen voor verkleuringen op uw bank. Ben dus altijd voorzichtig met het gebruik van chemicaliën om putty uit uw bank te halen.

kind speelt met putty slijm

Mogelijke manieren om slijm uit de bank te verwijderen

Op internet staan een hele hoop manieren om putty uit de bank te halen. Niet elke methode is uitvoerig getest, maar ze zijn natuurlijk wel handig om te benoemen. Wie weet werkt het voor uw vlek juist wel! Is het niet om slijm uit de bank te halen, dan misschien wel om bijvoorbeeld nagellak uit het tapijt te verwijderen. Wij hebben 10 mogelijke manieren voor u verzameld, waarbij de vaakst benoemde manieren bovenaan de lijst staan.

  • Spuit haarlak over de vlek en schraap het daarna van de bank af.
  • Breng witte azijn aan op de vlek, laat dit even weken en schrob het er vervolgens voorzichtig af met een zachte tandenborstel. Ruikt de vlek daarna nog naar azijn? Gebruik dan wat zuiveringszout, laat dit intrekken en zuig dit als het opgedroogd is weg met een stofzuiger.
  • Breng alcohol aan op een doek en doordrenk vervolgens de putty vlek hiermee. Schraap het slijm er vervolgens af met een spatel en hou ondertussen de vlek strak.
  • Gebruik anti-roos shampoo op de vlek en gooi de stof daarna op een lage temperatuur in de wasmachine (als dit mogelijk is).
  • Meng zuiveringszout met water en azijn, tot het een pasta wordt. Breng dit aan op de vlek en verwijder het met keukenpapier zodra het opgedroogd is.
  • Bewerk de vlek met melk in plaats van water.
  • Trek de stof strak en verwijder het overgebleven slijm door dit deppend met de reeds verwijderde putty uit de bank te halen.
  • Leg de stof (als dit mogelijk is) in de vriezer en krab het slijm er daarna af. Gaat het om een groot oppervlak dat u niet zomaar kunt verplaatsen? Dan kunt u ook een spuitbus met lucht pakken die gebruikt wordt voor het schoonmaken van toetsenborden. Spray dit op de vlek tot deze bevroren is en peuter vervolgens het slijm eraf.
  • Wrijf pindakaas over de vlek en laat dit intrekken.
  • Gebruik wat nagellakremover zonder aceton. Ben hier wel voorzichtig mee bij donkere stof, omdat het dan juist een soort bleek-effect kan hebben.

Wat veel mensen in elk geval aangeven is om de vlek NIET meteen met water te behandelen, omdat dit de vlek in eerste instantie erger zou maken.

Laat een professioneel bedrijf de putty uit uw bank halen

Door de vele verschillende opties kan het lastig zijn om te weten wat voor uw vlek het beste is. In dat geval, en in alle andere gevallen eigenlijk ook, is het slim om een professioneel bedrijf in te schakelen. Wij weten door jarenlange ervaring raad met vrijwel elke vlek, van een koffievlek uit het tapijt krijgen tot kauwgom verwijderen uit uw bank. We weten dus ook precies hoe we slijm uit uw bank moeten verwijderen. Wilt u voor zekerheid gaan? Laat dan uw bank reinigen door Banklatenreinigen.com.

Wij wensen u in elk geval veel succes en hopen dat u uiteindelijk het slijm uit de bank kunt verwijderen!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe