πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

De beste manier om een rode wijn vlek te verwijderen

Dat is wel een domper op de feestvreugde wanneer iemand een glas rode wijn over uw bank laat vallen. In veel gevallen is de schade wel enigszins te beperken, maar rode wijn is zo’n vlek die u altijd zult blijven zien en lastig te verwijderen is, net als vetvlekken en pennenstrepen. Hoe u tegen deze vlekken ten strijde kunt gaan, leest u in de links. Over het algemeen kunt u er wel voor zorgen dat de rode felle kleur in intensiteit afneemt. Het belangrijkste is dat u zo snel mogelijk handelt. Wij leggen in deze blog uit hoe u een rode wijn vlek enigszins uit uw bank kunt halen.

Verse rode wijn vlek in bank

Rode wijn uit de bekleding van uw bank verwijderen, is een klus. Met dit stappenplan boekt u echter resultaat. Verwijder met een lepel zoveel mogelijk rode wijn. Werk hierbij van binnen naar buiten. U kunt ook gebruik maken van een keukenrol door een velletje keukenpapier op de vlek te leggen. Let hierbij op dat u niet dept, want dan drukt u de vlek dieper de bekleding in. Pak hierna een witte, katoenen handdoek en maak die goed vochtig met koud water. Wring de handdoek uit en leg deze plat op de vlek. Laat de doek liggen, totdat hij verzadigd is met rode wijn. Vervang de handdoek dan door een nieuwe handdoek en laat die ook weer liggen. Wacht tot de handdoek opgedroogd is.

rode wijn

Schoonmaakazijn met rode wijn?

Hoewel veel vlekken met schoonmaakazijn verwijderd kunnen worden, is azijn niet goed bij het reinigen van uw bank met rode wijn vlekken. Azijn bestaat uit een aantal chemicaliΓ«n. Bij het reinigen van uw kleding met schoonmaakazijn stopt u de kleren nog in de wasmachine en worden de overgebleven chemicaliΓ«n weggespoeld. Bankbekleding kunt u vaak niet van de bank halen en wassen in de wasmachine. U brengt dus met azijn meer chemicaliΓ«n in uw bankstel.

Andere afraders

Wat u vaker leest op internet is een rode wijn vlek uit uw bank te verwijderen met zout. Dit is een absolute afrader, want zout kan er juist voor zorgen dat een donkere vlek zichtbaar blijft. Zout fixeert namelijk de kleur, waardoor de rode wijnkleur zich in de bekleding bijt. Gebruik ook geen witte wijn om uw rode wijn vlek te verwijderen uit uw bank. Witte wijn bevat suikers, die juist voor extra vlekken zorgen. De suikers zorgen namelijk voor plakkerige resten, waar stof en vuil zich snel aanhechten. Dit levert u juist zwarte vlekken in uw bankstel op. Ditzelfde geldt voor het gebruik van melk voor het verwijderen van een rode wijn vlek in uw bank. Wrijf ook niet met een doek over de bank, want dan krijgt u een pluizige bank en loopt u kans dat u uw bank erger beschadigt.

rode wijn

Opgedroogde rode wijn vlek verwijderen bank

Een opgedroogde wijnvlek is nog lastiger te verwijderen. Wanneer de vlek al opgedroogd is, dan is uw beste kans een speciale vlekkenverwijderaar voor banken. Bij opgedroogde rode wijnvlekken is namelijk de rode wijn op een dusdanige manier de vezels van de stof ingetrokken dat de vlek niet meer goed behandelbaar is. Na een behandeling met een vlekkenverwijderaar is de vlek wel minder. Is niet alleen de bank getroffen door wijnvlekken, maar ook het vloerkleed? Lees dan snel deze tips.Β 

Rode wijn vlekken professioneel laten verwijderen

Het is begrijpelijk dat u gehecht bent aan uw bank en nerveus bent om zelf de rode wijn vlekken uit uw bank te halen. Als u uw bank zo goed mogelijk schoon wil krijgen, kunt u het beste een professioneel reinigingsbedrijf inschakelen. De ervaren vakmensen kunnen uw bank op een ervaren wijze behandelen. Lees hier hoe wij als reinigingsbedrijf te werk gaan.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe