🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

3 manieren om schimmel uit uw stoffen bank te verwijderen

Schimmel kan een vervelend probleem zijn in uw huis. Niet alleen is het onaangenaam om naar te kijken, maar het kan ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Een van de plaatsen waar het zich graag nestelt, is in uw stoffen bank. Het verwijderen hiervan kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk. In deze blog zullen we drie manieren bespreken om (zwarte) schimmel uit uw stoffen bank te verwijderen en geven we u tips om het in de toekomst te voorkomen.

1. Natuurlijke reinigingsmiddelen om schimmel uit de bank te verwijderen

Wilt u niet meteen aan de slag met allerlei chemicaliën? Dan kunt u allereerst proberen met natuurlijke reinigingsmiddelen schimmel uit uw bank te verwijderen. Er zijn daarbij twee producten die u kunt gebruiken: azijn of baking soda. We leggen graag uit hoe het werkt.

Azijn

Azijn is een krachtig natuurlijk reinigingsmiddel dat u kunt gebruiken om schimmel uit uw stoffen bank te verwijderen. Het is zuur en kan schimmelsporen doden en verdere groei voorkomen. Om azijn te gebruiken mengt u het gewoon met water in een 1:1 verhouding. Breng het mengsel aan op een doek of spons en wrijf zachtjes over het getroffen gebied. Wrijf niet te hard, want dan kan het verder in de bank trekken. Laat het een paar uur zitten voordat u het droogt met een schone handdoek.

Baking soda

Baking soda is een andere effectieve optie om schimmel uit uw bank te verwijderen. Meng een deel baking soda met twee delen water en breng het mengsel aan op de getroffen gebieden. Laat het een paar uur zitten en borstel dan het overtollige mengsel weg.

2. Commerciële producten om zwarte schimmel uit uw stoffen bank te verwijderen

Soms heeft u iets sterkers nodig, omdat u bijvoorbeeld zwarte schimmel uit uw stoffen bank wilt verwijderen. Dit type is erg gevaarlijk en wilt u natuurlijk zo goed mogelijk weg krijgen. In dat geval zijn er verschillende commerciële producten die specifiek zijn ontworpen om schimmel uit uw stoffen bank te verwijderen. Deze zijn doorgaans zeer effectief en kunnen helpen bij het bestrijden van hardnekkige plekken. Zorg dat u bij het kiezen van een commercieel product goed kijkt of het product veilig is om te gebruiken op het materiaal van uw bank. Test het product eerst op een onopvallend deel van de bank. Zo kunt u er zeker van zijn dat het de stof niet beschadigt. Volg daarbij altijd de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

Zwarte schimmel uit een stoffen bank verwijderen

Zwarte schimmel is bijzonder gevaarlijk en het verwijderen ervan moet met de grootst mogelijke zorg worden aangepakt. Als u vermoedt dat u zwarte schimmel op uw bank heeft, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Indien dit niet mogelijk is, gebruik dan een P2 of N95 masker, handschoenen en oogbescherming bij het schoonmaken.

3. Professionals inschakelen om schimmel uit uw stoffen bank te verwijderen

Als de schimmel te uitgebreid is kan het nodig zijn om een professional in te schakelen. Professionele diensten hebben de apparatuur en ervaring om schimmel effectief te verwijderen zonder uw stoffen bank te beschadigen. Dankzij dieptereiniging kunnen ze tot in de kern van de bank komen en de schimmel van binnenuit verwijderen. Zo weet u ook dat deze niet binnen de kortste keren weer opnieuw een probleem gaat vormen voor uw bank.

5 tips om schimmel in de bank te voorkomen

Het bekende gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ gaat in dit geval zeker op. Want als u schimmel in uw bank kunt voorkomen, is dat natuurlijk erg fijn. Het is niet altijd meteen duidelijk waardoor het ontstaat, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op kunt letten. Zo verkleint u de kans dat u schimmel uit uw bank moet verwijderen. Lees hier tips om uw stoffen bank op te frissen. Daarnaast hebben we nog een paar tips om schimmel in uw bank te voorkomen:

Zorg voor goede ventilatie in uw huis om vocht tegen te gaan.

Houd de bank droog. Vermijd het morsen van vloeistoffen en droog het onmiddellijk op als er iets gemorst wordt. Lees hier hoe u het beste vlekken uit uw meubels verwijdert.

Houd de kamer waar de bank staat schoon en stofvrij.

Zorg dat u regelmatig stofzuigt om schimmel geen kans te geven te groeien.

Vermijd het opslaan van de bank in een vochtige ruimte, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen.

Kortom, schimmel uit een stoffen bank verwijderen kan lastig zijn, maar met de juiste aanpak en middelen kunt u uw bank weer schimmelvrij krijgen. Dat geldt net zo goed wanneer u met bijvoorbeeld nagellak heeft gemorst op de bank: bekijk ons stappenplan. Daarnaast kunt u uw bank zelf impregneren, zodat u zeker weet dat de bank beschermd blijft. Succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe