πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe krijg ik stift uit de bank?

U komt er helaas achter dat er met stift op uw geliefde bank getekend is. Wellicht is het niet uw schuld, maar het enige wat momenteel telt is: hoe krijg je die stift uit de (stoffen) bank. Gelukkig zijn hier een aantal oplossingen voor. Probeer in elk geval zo snel mogelijk in actie te komen en laat de vlek niet te lang intrekken. Dit zal het proces namelijk alleen maar moeilijker maken. Wanneer u kiest voor het zelf stift verwijderen uit uw bank, lees dan verder.

Stift uit bank verwijderen, wat is het materiaal?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de werking anders kan zijn bij verschillende materialen van uw bank. Deze blog focust zich voornamelijk op stoffen banken, maar is vaak ook toepasbaar op andere materialen zoals leer. Het is daarom erg belangrijk om bij elk product dat u wilt gaan gebruiken eerst het product op een onzichtbaar stukje van uw bank uit te proberen. Denk dan bijvoorbeeld aan de achterkant of zijkant van de bank, mits die niet zichtbaar zijn. Breng het product eerst aan op dit stuk om te kijken of er geen blijvende vlekken achterblijven. Dit geldt ook wanneer u besluit om meerdere keren met het product schoon te maken.

5 methodes om stift uit uw stoffen bank te verwijderen

Er is niet één manier die altijd werkt om stift uit uw stoffen bank te verwijderen. Over het algemeen lijkt het verwijderen veel op het verwijderen van een balpen vlek uit uw stoffen bank. Er zijn een paar methodes die het vaakst gebruikt worden en de grootste kans van slagen hebben:

1. Stift uit de bank met deodorant

Een manier is het gebruiken van deodorant. U kunt de deodorant over de (vilt)stiftvlekken sprayen of rollen. Veeg daarna de aangebrachte deodorant weg met een doekje of keukenpapier. Wanneer blijkt dat de deodorant niet gewerkt heeft, kunt u ook gebruikmaken van nagellakremover zonder aceton. Let wel nogmaals op dat de nagelremover niet te veel bijt in uw bank. Nagellakremover is namelijk iets sterker. Breng een kleine hoeveelheid nagellakremover aan op een wattenstaafje en ga hiermee te werk.

2. Lijmverwijderaar om stift uit de bank te krijgen

U kunt ook gebruikmaken van lijmverwijderaar of spiritus. De lijmverwijderaar kunt u het beste aanbrengen op een wattenstaafje en de spiritus op keukenrol. Het is van groot belang dat u bij de meeste producten niet direct contact maakt met de bank. Dit geldt voor zowel de hiervoor genoemde nagellakremover als de lijmverwijderaar en spiritus. Door het direct aan te brengen zal u blijvende vlekken creΓ«ren. Breng daarom altijd een kleine hoeveelheid van het product aan op een wattenstaafje of op keukenpapier. Daarbij is het vrijwel altijd cruciaal dat u niet over de vlek gaat wrijven, maar dat u dept. Hierdoor voorkomt u dat u de vlek uitveegt en groter maakt.

3. Stift uit stoffen bank verwijderen met water en afwasmiddel

Misschien wel de meest voor de hand liggende methode, maar water en zeep kan vaak al veel oplossen. Vul hiervoor een kommetje met lauwwarm water en doe daar een paar druppels afwasmiddel bij. Pak een schone doek, maak deze nat en dep ermee over de vlek. Wring de doek wel goed uit, want als de vlek te nat wordt kan deze alleen maar groter worden. Herhaal dit totdat de vlek niet meer zichtbaar is. Dep de plek daarna na met een droge, schone doek.

4. Stift uit stoffen bank verwijderen met witte azijn

Een andere manier van stift verwijderen uit uw bank is het gebruik van witte azijn. Ondanks dat azijn zuur is, heeft het maar een milde werking op uw bank. Daardoor is het een geschikt middel om stift uit uw bank te krijgen. Zorg ervoor dat bij het gebruik van witte azijn de volledige vlek nat is van de azijn. Leg hierna een handdoek op de vlek en druk er met uw hand op. Wederom is het bij deze hantering belangrijk dat u dept en niet wrijft.

5. Speciale spray om stift vlekken uit uw bank te krijgen

U kunt er ook voor kiezen om een spray te gebruiken die specifiek gemaakt is voor het verwijderen van stift vlekken uit uw bank. Deze sprays zijn op talloze websites te verkrijgen. Let er wel op dat u een spray pakt die geschikt is voor een stoffen bank.

Hoe krijg je stift uit een stoffen bank, zonder het zelf te hoeven doen?

Mocht u nu niet helemaal overtuigd zijn van uw eigen schoonmaakcapaciteiten, of bent u bang dat u met de bovengenoemde methodes alleen maar meer vlekken op uw bank maakt? Dan kunt u altijd gebruikmaken van een professionele dienst. Professionals zorgen ervoor dat uw bank met de beste apparatuur en door het beste opgeleide personeel wordt behandeld en schoongemaakt. Of het nou gaat om urinevlekken in uw bank of het verwijderen van nare geurtjes. Daarnaast kunnen ze de bank impregneren, waardoor deze in het vervolg beter bestand is tegen vlekken. u zich ook niet meer af te vragen: hoe krijg ik stift uit de bank?

Het is gratisΒ en geheel vrijblijvend en u ontvangt binnen 1 minuut een prijsopgave van ons. Wij komen bij u op locatie om de reiniging uit te voeren.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe