πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Stoffen bank schoonmaken met baking soda: een goed idee?

Er wordt wel eens gezegd dat u met baking soda uw bank kunt schoonmaken. Maar wacht even voordat u baking soda voor vlekken op uw bank gaat gebruiken. U kunt het namelijk niet zomaar voor elke bank en elke vlek gebruiken. In deze blog leest u of het een goed idee is en zo wel, hoe u dan het beste vlekken uit uw bank haalt met baking soda.

Wat is baking soda?

Baking soda, ook bekend als natriumbicarbonaat, is een veelgebruikt huishoudelijk product met diverse toepassingen. Het is een wit, kristalachtig poeder dat van nature voorkomt en wordt gewonnen uit een mineraal genaamd trona. Baking soda heeft een alkalische samenstelling, waardoor het een belangrijk ingrediΓ«nt is in veel bakrecepten. Het wordt gebruikt als rijsmiddel in gebak en deeg, omdat het reageert met zuren zoals azijn of citroensap. Daardoor komt koolstofdioxide vrij en wordt het deeg luchtig. Naast bakken wordt baking soda ook veel gebruikt als schoonmaakmiddel. Het heeft absorberende eigenschappen en kan geuren neutraliseren, waardoor het een effectieve, natuurlijke reiniger is voor diverse oppervlakken.

Is de bank schoonmaken met baking soda een goed idee?

Het korte antwoord: nee, het is geen goed idee. Toch is het antwoord niet zo simpel. Er zijn genoeg situaties waar het namelijk wel een handige methode kan zijn. De reden waarom het niet altijd een goed idee is, is dat u de vlek soms dieper de stof in wrijft. Daardoor is deze niet meer goed te verwijderen en blijft dan mogelijk permanent zichtbaar. Daarnaast kan het zijn dat er een witte gloed over de bank verschijnt. Let daarom goed op met het gebruik van baking soda om vlekken uit uw bank te halen.

Als u het echter goed gebruikt, kan het juist wΓ©l een handig alternatief zijn voor al die dure schoonmaakproducten. Daarnaast hebben veel mensen baking soda standaard in huis, aangezien het een huis-tuin-en-keuken product is. Dan hoeft u dus ook niet onnodig naar de winkel als u bijvoorbeeld een cola vlek in uw bank of een vervelende koffievlek op uw vloerkleed heeft.

Baking soda voor vlekken op uw bank

Als u met baking soda uw bank gaat schoonmaken, lees dan eerst deze vijf tips.

  1. Test altijd een klein stukje van de stof voordat u het op de hele bank gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid aan op een onopvallende plek en controleer of er geen schade of verkleuring optreedt.
  2. Strooi een ruime hoeveelheid over de bank en laat het minstens een paar uur intrekken voordat u het verwijdert. Dit geeft de baking soda de tijd om geurtjes en vuil te absorberen.
  3. Gebruik een zachte borstel om de baking soda voorzichtig in de stof te masseren. Hierdoor kan deze dieper doordringen en helpt het bij het losmaken van vuil en vlekken.
  4. Maak een pasta van baking soda en water voor hardnekkige vlekken. Breng de pasta direct op de vlek aan en laat het enige tijd inwerken. Veeg het daarna voorzichtig af met een vochtige doek.
  5. Verwijder de aangebrachte baking soda grondig met behulp van een stofzuiger. Dit zorgt ervoor dat deze samen met het geabsorbeerde vuil volledig worden verwijderd.

Alternatief voor vlekken uit uw bank met baking soda

Naast baking soda zijn er nog genoeg andere manieren om vlekken uit uw bank te krijgen. U kunt bijvoorbeeld een professioneel bedrijf inschakelen. Zo heeft een professioneel bedrijf enkele voordelen die u zelf niet bereikt als u uw stoffen bank gaat schoonmaken met baking soda. Dus, al is de vlek nog zo groot, u hoeft niet meteen een nieuw bankstel te gaan kopen.

Dieptereiniging in plaats van met baking soda uw bank schoonmaken

Bij een professionele bankreiniging wordt vaak gebruikgemaakt van een dieptereiniging. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat middels een voorbehandeling het dieper gelegen vuil uit de bank loskomt. Daarna komt er een stoomreiniger aan te pas die het vuil onder hoge druk wegspoelt en wegblaast. Zo heeft zelfs het meest hardnekkige vuil geen schijn van kans. Dit resultaat bereikt u niet als u uw bank gaat schoonmaken met baking soda.

Baking soda voor vlekken in uw bank is een langdurig proces

Als u zelf vlekken uit uw bank wilt halen met baking soda, duurt dit vaak een lange tijd. De vlek moet immers urenlang (en soms dagenlang) opdrogen en misschien nog wel een tweede of derde keer behandeld worden. Dat is bij een professioneel bedrijf wel anders. Binnen een paar uur kunt u uw bank weer gebruiken dankzij de professionele technieken die wij toepassen. Zo kunt u de volgende dag uw bank tenminste weer gebruiken.

Of u nu uw stoffen bank gaat schoonmaken met baking soda, of dat u een professional inschakelt, doe goed onderzoek. Zorg ervoor dat u geen gehaaste beslissingen neemt, want haastige spoed is zelden goed. Veel succes!

bank schoonmaken met baking soda

Direct de prijs berekenen voor een professionele reiniging

Het is gratisΒ en geheel vrijblijvend en u ontvangt binnen 1 minuut een prijsopgave van ons. Wij komen bij u op locatie om de reiniging uit te voeren.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe