πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Tapijt reinigen: wat komt er bij kijken?

Elke tapijt zal na verloop van tijd vies worden. Na verloop van tijd zult u grauwe looppaden, vlekken en krassen het meest terug zien in uw tapijt. Meestal kiezen mensen pas ervoor om hun tapijt te laten reinigen als deze zichtbaar vies zijn. De meeste mensen kiezen ervoor om hun tapijt niet te laten reinigen wanneer dit ook niet nodig is. Uiteraard is dat ook niet meer dan logisch als uw tapijt er nog vlekkeloos uitziet. Toch is het soms aan te raden om uw tapijt iets vaker te laten reinigen dan wanneer er pas vlekken inzitten.

Waarom tapijt laten reinigen?

U kunt een tapijt zien als een grote filter in uw woonkamer. Het tapijt trekt zand, stof, haar en huidschilfers aan die we met het blote oog niet zo kunnen zien. Door gebruik te maken van een stofzuiger zult u een groot gedeelte van deze viezigheid eruit krijgen, maar bij lange na niet alles. Soms wordt de vuiligheid hardnekkig, waardoor het als het ware in het tapijt gaat zitten. Dit maakt het dan extra moeilijk om uw tapijt goed te reinigen. Ook als er veel zand in uw tapijt zit kan dit de vezels van uw tapijt gaan beschadigen. Dit zorgt er voor dat u flinke beschadigingen gaat krijgen in uw tapijt na verloop van tijd. Dit komt omdat zand schuurt wanneer u eroverheen loopt. Om deze redenen kan het een goed idee zijn om uw tapijt vaker te laten reinigen.

Tapijt reinigen met stoomreiniger

Een tapijt reinigen met een stoomreiniger is de meest gekozen optie. Een stoomreiniger of tapijtreiniger is een speciaal apparaat dat reinigingsmiddel en water gebruikt om uw tapijt te reinigen. De tapijtreiniger sproeit dit tot diep in de vezels van uw tapijt, waarna dit weer opgezogen wordt. Tijdens het tapijt reinigingsproces zullen hardnekkige vlekken verwijderd worden. Ook zal uw tapijt grondig onderhanden genomen worden, waardoor deze weer als nieuw uitziet.

Perzisch tapijt reinigen

Naast de standaard tapijten hebben velen ook een Perzisch tapijt. Perzische tapijten reinigen is mogelijk door dit zelf te doen of een professional in te huren. De vraag die u moet stellen is wanneer doet u het zelf en wanneer moet u een professional inschakelen bij het reinigen van een Perzisch tapijt. Als u ervoor kiest om het zelf het tapijt te reinigen kunt u als volgt aan de slag:

Watertempratuur: Net als bij het wassen van kleding is het geen goed idee om uw Perzische tapijt te reinigen met extreem warm water te wassen. Als u te warm water gebruikt bij het reinigen van uw Perzische tapijt kunnen de kleuren eerder vervagen.

Shampoo: Als u een Perzisch tapijt zelf wilt reinigen kan dit simpelweg met wasverzachter en shampoo. Nu hoor ik al veel mensen denken, meent u dat? Ja dat menen we, wol is gemaakt van dierlijke haren. Dit houdt dus in dat shampoo een goede manier kan zijn om uw Perzisch tapijt te reinigen.

Tapijtreiniger: Geen vertrouwen in de doodgewone shampoo? Kies dan gewoonweg voor een tapijtreiniger. Hierbij is het wel van belang om te weten van wat voor soort wol uw tapijt is gemaakt. Dus let goed op de etiketten!

Tapijt reinigen na jaren van gebruik: Het komt vaak voor dat mensen een pas na jarenlang gebruik ervoor kiezen om het tapijt te laten reinigen. Als dit het geval is zal water en shampoo niet voldoende zijn om uw tapijt te reinigen. Uw tapijt heeft jarenlange aan aangekoekt zand, stof en ander vuil erin zitten. Als dit het geval is kunt u het beste een specialist gaan inschakelen. Hier kunt u later meer over lezen.

Wollen tapijt reinigen met azijn

Wat veel mensen ook gebruiken om hun wollen tapijt te reinigen is azijn. Voordat u start met het Wollen tapijt reinigen met azijn heeft u een aantal dingen nodig: een emmer, een spons of doek, azijn en water. U begint allereerst door de azijn te gaan verdunnen. Hiervoor gebruikt u één deel azijn en tien delen water. Deze twee mengt u goed door elkaar en vervolgens pakt u de spons of doek en drenkt deze in de emmer. Laat ze goed intrekken en wring deze erna goed uit. Het is van belang dat er niet teveel water op het tapijt komt. Teveel water kan ervoor zorgen dat de kleuren van uw tapijt gaan vervagen. Als u deze goed uitgewrongen hebt kunt u beginnen met het tapijt schoon te maken. Bij het reinigen van een wollen tapijt met azijn en water is het van belang dat u rustig te werk gaat en niet te hard duwt. Als u het tapijt volledig hebt schoongemaakt kunt u vervolgens het tapijt een uur laten drogen. Door dit goed te doen en uw wollen tapijt goed te reinigen met azijn en water zal u een flink verschil gaan zien in hoe schoon deze is. Een extra tip om het verschil goed te zien is door simpelweg een foto voorafgaand te maken en erna.

Wanner schakelt u een specialist in?

Het zelf reinigen van een tapijt kan een hele opgaven zijn. Door het inschalen van een specialist kunt u er zeker van zijn dat uw tapijt schoon terug zal komen. Ook als u een groot tapijt hebt kan het een hele opgave zijn om deze zelf te reinigen. Het is altijd aan te raden om eerst te informeren hoe deze specialisten te werk gaan en of ze speciale apparaten hebben om het tapijt te reinigen. Door een offerte aan te vragen kan je vaak veel van deze vragen beantwoord krijgen. Een specialist inschalen om uw tapijt te laten reinigen kan u verzekeren dat uw tapijt in goede handen is. Deze specialisten zijn vaak ook goed voor het schoonmaken van stoffen banken, suède banken of velours banken.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw tapijt.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe