🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Tips om jouw stoffen bank op te frissen

Je huis kan eens in de zoveel tijd wel eens een grote schoonmaakbeurt gebruiken. Dit is nodig om allerlei verschillende resten te verwijderen en vieze geurtjes weg te halen. Ook je bank moet hieraan geloven! Door de jaren heen komen hier namelijk heel wat kruimels, vlekken of geurtjes op terecht en na een bepaalde tijd zal dit invloed hebben op de geur en het uiterlijk van je bank. Vooral bij stoffen banken kan je dit goed merken. Geen zorgen, wij hebben een paar handige tips om jouw stoffen bank op te frissen. Zo zijn nare geurtjes en vlekken verleden tijd.

 

Tip 1: Verwijder de kruimels van je stoffen bank

Voordat we kunnen beginnen met een diepe grondige schoonmaak, is het belangrijk om eerst de etensresten van de bank verwijderen. Ook het stof moet je hierbij niet vergeten en dus ook dit moet je eerst weghalen. Je kunt ervoor kiezen om met een stofzuiger over de bank te gaan, maar het is een beter idee om eerst alle losse kussen van de bank te halen en indien mogelijk ook de zitkussens los te maken. Vervolgens ga je met de stofzuiger langs alle kieren en gaten en zorg dat je niks vergeet. Hierna neem je eventuele loszittende kussens naar buiten en klop je deze goed uit zodat deze stofvrij worden. Is dit gelukt? Mooi, dan kunnen we verder met de bank opfrissen.

Tip 2: Rook geuren of muffe geuren verwijderen van je bank

Heb je hier geen last van? Ga dan verder met tip 3. Banken houden goed geuren vast. Dat kan voordelig zijn zoals na het gebruiken van een geur verfrisser, maar ook nadelig. Muffe geuren, rookgeuren en hondengeurtjes blijven hierdoor ook goed in het bankstel zitten, en vooral bij een stoffen bank opfrissen komt dit veel voor. Gelukkig zijn er een aantal goedkope hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Schoonmaakazijn is een van deze hulpmiddelen en is een goede manier om nare luchtjes uit je bank te krijgen. Gebruik niet puur schoonmaakazijn, maar kies in plaats daarvan ervoor om dit te mengen met wat lauw water en vervolgens via een plantenspuit te verspreiden. LET OP! Gebruik dit alleen maar voor het opfrissen van een stoffen bank en dus niet voor andere soort banken! Laat dit middeltje een nachtjes intrekken en je zal vanzelf merken dat je bank weer beter gaat ruiken!

Tip 3: Gebruik shampoo voor je stoffen bank op te frissen!

Heb je een vervelende vlek, zoals bijvoorbeeld een koffievlek, in je bankstel van textiel en wil je deze eruit hebben? Gebruik dan wat shampoo als schoonmaakmiddel. Hiermee kun je een vlek vrijwel direct schoonmaken! Pak een klodder shampoo en breng deze onverdund aan op de vlek. Masseer deze vervolgens in het bankstel door gebruik te maken van een vochtige doek of spons. De shampoo heeft zijn werk gedaan zodra je ziet dat deze gaat schuimen. Pak hierna een droge absorberende doek om de shampoo van je bank te verwijderen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de vlek goed laten drogen en dan zal de vlek snel verdwenen zijn. Let op: Shampoo is alleen geschikt voor een bank van textiel of stof. Gebruik dit NIET op een leren bank. Doe je dit wel? Dan kun je schade veroorzaken aan het leer!

Tip 4: Melk doet wonderen voor je stoffen bank

Melk is goed voor elk! Dat geldt niet alleen voor jou als mens, maar ook om je stoffen bank op te frissen! Heb je last van penstrepen, potloodstrepen of stiftstrepen op je bank? Dan kan een beetje melk zorgen voor wonderen! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een beetje melk en een doekje. Het enige wat je hoeft te doen is het doekje een beetje in melk te deppen, en vervolgens met dit doekje deppen over de inktvlek op de bank. Het vet in de melk in combinatie met de inkt, zorgt ervoor dat de vlek verdwijnt. Zowel volle melk als halfvolle melk kun je hiervoor gebruiken! Blijft de vlek zitten? Kies er dan voor om wat soda toe te voegen om daarmee het opfrissen van een stoffen bank nog makkelijker te maken.

Tip 5: Gebruik geen soda sopje voor het opfrissen van je stoffenbank!

Soda doet geen wonderen voor het opfrissen van je bank. Nee, we hebben het hier niet over coca cola, fanta of een andere frisdrank, maar over het schoonmaakmiddel Soda. Dit schoonmaakmiddel is niet de perfecte oplossing voor het geven van een opfrisbeurt aan je hele bankstel. Door het gebruiken van baking soda op je bank, wrijf je de vlekken dieper in de bank. Wanneer deze opdrogen ontstaan er vreemde witte kringen rond uw vlekken, die daarna niet meer te verwijderen zijn. Een permanente beschadiging van de bank dus! Wij zouden altijd adviseren om de bank professioneel te laten reinigen.

Tip 6: Zuiveringszout doet wonderen voor het verwijderen van hondengeur

Honden hebben elk hun eigen specifieke geur. Heb jij een hond? Dan is de kans groot dat deze geur in je huis hangt, alleen heb je dit niet door! Als hondeneigenaar word je hier na een tijdje gewend aan en dat heeft als gevolg dat je het niet meer ruikt. Toch zal deze geur goed aanwezig blijven, en vooral in je bank blijft dit vaker hangen. Gelukkig kun je je muffe bank opfrissen met zuiveringszout. Strooi wat van dit zout over de bank en laat dit effe inwerken. Pak hierna een stofzuiger en zuig dit op. De geur is nu minder aanwezig of geheel verdwenen.

De bank laten reinigen door professionals

Met deze bovenstaande tips om jouw stoffen bank op te frissen kun je in veel gevallen makkelijk je bank reinigen. Het kan echter gebeuren dat er vlekken zijn die er minder goed uit gaan of geuren die blijven hangen. Wij kunnen jou hierbij helpen en ervoor zorgen dat je bank perfect gereinigd wordt. Na onze services zullen hardnekkig vlekken en vieze geurtjes verleden tijd zijn. Meer weten over onze services? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis offerte aan!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw stoffen bank.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe