πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe kan ik urine verwijderen uit mij bank?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan zomaar voorkomen dat uw kind of huisdier plast op de bank. Soms kunt u er snel bij zijn met een doekje, maar af en toe is een grondigere schoonmaak nodig om vlekken en geuren weg te poetsen. Wij leggen je uit hoe je urinevlekken het beste aanpakt en wat je juist beter niet kunt doen om urine uit de bank te verwijderen.

Wat kunt u wel doen?

Honden urine uit de bank verwijderen is best lastig. Wanneer er urine op uw bank komt, is het belangrijk deze zo snel mogelijk op te ruimen. Dit kunt u gewoon met keukenpapier doen. Probeer hierbij alleen de vlek droog te deppen. Wrijf het niet uit. Wanneer je urine laat indrogen krijg je vieze geurtjes en zal er een blijvende vlek op uw bankstel zichtbaar zijn. Mogen de kussens van uw bank in de wasmachine? Haal dan de hoezen van uw kussens en was deze apart. Door de hoezen meteen af te halen, voorkom je dat de urine verder in de kussens trekt en het onmogelijk wordt om ze nog schoon en fris te krijgen.

Wat u absoluut niet moet doen

Er zijn misschien een paar stappen die u overweegt om te doen, maar die uiteindelijk funest zijn voor uw bank. Heet water kunt u beter niet gebruiken. De warmte zorgt ervoor dat proteΓ―nen uit de urine zich aan de stof van uw bank hechten. Hierdoor wordt het zeer lastig om uw bank helemaal schoon te krijgen. Wanneer u urine uit de bank wilt verwijderen en dit bijna is gelukt, moet de bank drogen. Dit mag gewoon aan de lucht. Mocht u het proces wat willen versnellen, kunt u ook een handdoek gebruiken. Droog uw bank echter nooit met een fΓΆhn. Hierdoor kunnen verkleuringen ontstaan.

Het is verleidelijk om een reukverdrijver te gebruiken, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Een manier waarmee u geuren kunt verwijderen is door water te mengen met een beetje azijn. Doe dit pas als de bank is schoongemaakt. Wanneer u dit meteen zou doen, gaat ook in dit geval de urine zich aan de vezels hechten en zal het moeilijker worden om de urinevlek te verwijderen uit uw bank. Β Als u zelf aan de slag gaat om urine uit uw leren bank te verwijderen, moet u dat voorzichtig doen. U kunt dit proberen met een sopje van lauw water en een beetje groene zeep. Doe dit eerst op een klein hoekje van de bank. Mocht u merken dat er verkleuringen optreden, valt dat niet zo op. In het geval van verkleuringen of twijfel is het aan te raden om de bank professioneel te laten reinigen. Met de juiste apparatuur en vakkennis is de urinevlek zo verdwenen.

Direct de prijs berekenen voor een professionele reiniging

Het is gratisΒ en geheel vrijblijvend en u ontvangt binnen 1 minuut een prijsopgave van ons. Wij komen bij u op locatie om de reiniging uit te voeren.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe

Urine uit matras verwijderen

Behalve op uw bank kan het natuurlijk ook voorkomen dat er een ongelukje in bed gebeurt. De behandeling daarvan verschilt niet heel veel van urine uit de bank verwijderen. Ook bij een ongelukje op het matras is het belangrijk dat u zo snel mogelijk ingrijpt. Bij jonge kinderen kan dit vaker voorkomen, dus waarschijnlijk weet u na een tijd wel raad met urinevlekken. Gooi de lakens en de molton in de wasmachine. Ziet u al vlekken? Dan kunt u proberen om deze alvast met wat wasmiddel te behandelen voordat u de lakens in de wasmachine stopt. Vervolgens kunt u wat zuiveringszout over het matras sprenkelen. Dit moet u wel enkele uren laten intrekken. Mocht u twijfelen of u het matras schoon krijgt, dan kunt u het beste een professional raadplegen voor een grondige reiniging.

Nog een paar preventieve tips

Natuurlijk, een ongeluk van uw kind of huisdier kan altijd voorkomen. Maar u kunt er wel zoveel mogelijk aan doen om ongelukjes te voorkomen. Wanneer u katten heeft, zorg dan voor voldoende kattenbakken in huis. Zorg dat uw kat er makkelijk bij kan en zet hem op een afgeschermd plekje. Moet u vaak de honden urine uit de bank verwijderen? Zorg dan dat uw viervoeter voldoende gelegenheid krijgt om buiten zijn behoefte te doen. Bij jonge dieren en jonge kinderen is dit uiteraard wat lastiger. U kunt urinevlekken zoveel mogelijk voorkomen door uw kind eventueel op een andere plek te verschonen en altijd een handdoek te gebruiken als ondergrond. Kijk ook uit met kinderen die spelen met stiften op de bank, deze vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Hierover leest u meer in deze blog.

Voordelen van professioneel reinigen

Wanneer u zelf urine wilt verwijderen van uw bank, blijft het schoonmaken vaak beperkt tot de oppervlakte. Een professional gaat over tot dieptereiniging. Dat wil zeggen dat meubels, maar ook matrassen, tot op een dieper niveau worden schoongemaakt. Merkt u dat uw bank toe is aan een grondige reiniging of wilt u vlekken of urine uit uw leren bank verwijderen, neem dan gerust contact met ons op voor advies en de juiste behandeling.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe