πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Hoe kan ik urine verwijderen uit mijn bank?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan zomaar voorkomen dat uw kind of huisdier plast op de bank. Soms kunt u er snel bij zijn met een doekje. Af en toe is echter een grondigere schoonmaak nodig om vlekken en geuren weg te poetsen. In deze blog leest u alles over hoe u urinevlekken het beste aanpakt. Daarnaast vertellen we u wat u juist beter niet kunt doen om urine uit de bank te verwijderen.

Wat kunt u wel doen als u urine uit uw bank wilt krijgen?

Urinevlekken verwijderen uit de bank is best lastig. Wanneer er dus urine op uw bank komt, is het belangrijk deze zo snel mogelijk op te ruimen. Dit kunt u gewoon met keukenpapier doen. Probeer hierbij alleen de vlek droog te deppen. Wrijf het niet uit. Wanneer u urine laat indrogen krijgt u vieze geurtjes en zal er een blijvende vlek op uw bankstel zichtbaar zijn. Mogen de kussens van uw bank in de wasmachine? Haal dan de hoezen van uw kussens en was deze apart. Door de hoezen meteen af te halen, voorkomt u dat de urine verder in de kussens trekt en het onmogelijk wordt om ze nog schoon en fris te krijgen.

Wat u absoluut niet moet doen bij urinevlekken verwijderen uit uw bank

Er zijn misschien een paar stappen die u overweegt om te doen, maar die uiteindelijk funest zijn voor uw bank. Heet water kunt u bijvoorbeeld beter niet gebruiken. De warmte zorgt ervoor dat proteΓ―nen uit de urine zich aan de stof van uw bank hechten. Hierdoor wordt het zeer lastig om uw bank helemaal schoon te krijgen. Wanneer u urine uit de bank wilt verwijderen en dit bijna is gelukt, moet de bank drogen. Dit mag gewoon aan de lucht. Mocht u het proces wat willen versnellen, dan kunt u ook een handdoek gebruiken. Droog uw bank echter nooit met een fΓΆhn. Hierdoor kunnen verkleuringen ontstaan.

Urinegeur verwijderen uit uw bank

Het is verleidelijk om een reukverdrijver te gebruiken om urinegeur te verwijderen uit uw bank, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Dat is ook zo als uw bank bijvoorbeeld een sterke hondengeur heeft. Een manier waarmee u geuren kunt verwijderen, is door water te mengen met een beetje azijn. Doe dit pas nadat de bank is schoongemaakt. Wanneer u dit meteen zou doen, gaat ook in dit geval de urine zich aan de vezels hechten. Dat maakt het weer moeilijker om de urinegeur te verwijderen uit uw bank.

Als u zelf aan de slag gaat om urine uit uw leren bank te verwijderen, moet u dat voorzichtig doen. U kunt dit proberen met een sopje van lauw water en een beetje groene zeep. Doe dit eerst op een klein hoekje van de bank. Mocht u merken dat er verkleuringen optreden, dan valt dat niet zo op. In het geval van verkleuringen of twijfel is het aan te raden om de bank professioneel te laten reinigen. Met de juiste apparatuur en vakkennis is de urinevlek zo verdwenen.

Direct de prijs berekenen voor een professionele reiniging

Het is gratisΒ en geheel vrijblijvend en u ontvangt binnen 1 minuut een prijsopgave van ons. Wij komen bij u op locatie om de reiniging uit te voeren.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe

Urine geur uit bank of matras verwijderen

Behalve op uw bank kan het natuurlijk ook voorkomen dat er een ongelukje in bed gebeurt. De behandeling daarvan verschilt niet heel veel van urinevlekken verwijderen uit de bank. Ook bij een ongelukje op het matras is het namelijk belangrijk dat u zo snel mogelijk ingrijpt. Bij jonge kinderen kan dit vaker voorkomen, dus waarschijnlijk weet u na een tijd wel raad met urinevlekken. Gooi de lakens en de molton in de wasmachine. Ziet u al vlekken? Dan kunt u proberen om deze alvast met wat wasmiddel te behandelen voordat u de lakens in de wasmachine stopt. Vervolgens kunt u wat zuiveringszout over het matras sprenkelen. Dit moet u wel enkele uren laten intrekken. Mocht u twijfelen of u het matras schoon krijgt, dan kunt u het beste een professional raadplegen.

Katten- of hondenplas uit bank krijgen

Natuurlijk, een ongeluk van uw kind of huisdier kan altijd voorkomen. Maar u kunt er wel zoveel mogelijk aan doen om ongelukjes te voorkomen. Wanneer u katten heeft, zorg dan voor voldoende kattenbakken in huis. Zorg dat uw kat er makkelijk bij kan en zet hem op een afgeschermd plekje. Kattenpis uit de bank verwijderen is namelijk geen pretje. Moet u vaak hondenplas uit de bank verwijderen? Zorg dan dat uw viervoeter voldoende gelegenheid krijgt om buiten zijn behoefte te doen. Bij jonge dieren en jonge kinderen is dit uiteraard wat lastiger. U kunt de urine geur uit uw bank houden door uw kind eventueel op een andere plek te verschonen en altijd een handdoek te gebruiken als ondergrond. Kijk ook uit met kinderen die spelen met stiften op de bank, deze vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Hierover leest u meer in deze blog.

Voordelen van professioneel reinigen van urine geur uit uw bank

Wanneer u zelf urinevlekken wilt verwijderen van uw bank, blijft het schoonmaken vaak beperkt tot de oppervlakte. Een professional gaat over tot dieptereiniging. Dat wil zeggen dat meubels, maar ook matrassen, tot op een dieper niveau worden schoongemaakt. Merkt u dat uw bank toe is aan een grondige reiniging of wilt u vlekken of urine uit uw leren bank verwijderen? Dan is het wellicht slim om een professional in te schakelen. Dan weet u zeker dat zowel urinegeur als urinevlekken verwijderen uit uw bank geen probleem gaat zijn.

Wat u ook doet, zorg dat u geduldig bent en voorzichtig te werk gaat. Veel succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bank.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe