🎉 Actie: 30% korting op al onze diensten! 

Zo kunt u het beste vaseline uit uw bank verwijderen

We hebben allemaal wel eens iets gemorst op onze geliefde bank. Het maakt dan niet uit wat u knoeit, een vlek is zo gemaakt. En het kan dan een nachtmerrie zijn om te proberen de vlek uit de bank te krijgen. Gelukkig is er een manier om zelfs de meest hardnekkige vlekken, zoals bijvoorbeeld vaseline, effectief te behandelen. In deze blog leggen we dan ook uit hoe u vaseline uit uw bank kunt verwijderen.

Vaseline uit de bank verwijderen: wat u eerst moet weten

Allereerst is het goed om te weten wat vaseline precies is. Zo is vaseline, ook wel petroleumjelly genoemd, een product dat zowel vettig als kleverig is, waardoor het lastig kan zijn om het uit stoffen te verwijderen. Het lijkt in die zin een beetje op putty slijm, wat ook lastig uit de bank te halen kan zijn. Een vaselinevlek op uw bank kan gemakkelijk dieper in de stof doordringen. Daardoor kan het zich over een groter oppervlak verspreiden als de vlek niet correct wordt behandeld. Het is daarom belangrijk om snel en op de juiste manier te handelen.

Voordat u gaat beginnen met het proberen om vaseline uit uw bank te verwijderen, is het belangrijk om zo veel mogelijk van de vaseline weg zien te krijgen zonder het in de bank te wrijven. Dit kunt u doen door voorzichtig met een lepel of bot mes langs het oppervlak van de bank te schrapen. Zorg ervoor dat u niet te hard drukt of schraapt, want dat kan de vaseline dieper in het materiaal duwen. 

Hoe vaseline verwijderen: stap voor stap

Hoe u vaseline kunt verwijderen wordt uitgelegd in het onderstaande stappenplan. Als u deze stappen volgt, heeft u de grootste kans dat u de vaseline vlek uit uw bank kunt verwijderen, zonder al teveel problemen.

Stap 1: maak de vlek zo klein mogelijk

Zoals eerder vermeld, moet u beginnen door zo veel mogelijk van de overtollige vaseline uit uw bank te verwijderen. Dit kunt u doen met een lepel of een bot mes. Door het op te scheppen zorgt u ervoor dat het niet in de bank trekt. Probeer de vlek zo klein mogelijk te maken door bij het schrapen met kleine beetjes te werken. Door grote stukken in één keer te doen bestaat de kans dat de vlek groter wordt.

Stap 2: Het toepassen van een vlekverwijderaar

Nadat de overtollige vaseline uit uw bank verwijderen gelukt is kunt u met een vlekverwijderaar aan de slag. Dit kan een commercieel verkrijgbare vlekverwijderaar zijn, maar u kunt er ook zelf een maken. Meng hiervoor een eetlepel afwasmiddel met twee kopjes warm water. Breng de vlekverwijderaar aan met een schone doek en dep het op de vlek. Let op! Vermijd wrijven, want dat kan de vlek verder in de bank duwen.

vaseline uit uw bank verwijderen

Stap 3: Afdrogen en herhalen

Laat de vlekverwijderaar even intrekken en dep het daarna droog met een droge, schone doek. Als er nog steeds wat van de vlek zichtbaar is, kunt u de stap herhalen. Doe dit net zo vaak tot de vlek niet meer te zien is.

5 handige tips voor vaseline uit de bank verwijderen

Handel snel: hoe sneller u begint met het behandelen van de vlek, hoe gemakkelijker het zal zijn om deze te verwijderen.

Wrijf niet: wrijven kan de vaseline dieper in de stof duwen. Dep in plaats daarvan om de vlek te behandelen.

Test eerst: voordat u een vlekverwijderaar op uw bank aanbrengt, kunt u deze beter op een onopvallende plek testen. Zo bent u er zeker van dat deze de stof niet beschadigt.

Herhaal indien nodig: het kan zijn dat u de stappen een paar keer moet herhalen om de vlek volledig te verwijderen. Wees geduldig en geef niet op.

Overweeg professionele hulp: als de vlek echt té hardnekkig is, of als uw bank van een gevoelige stof is gemaakt, kan het soms beter zijn om professionele hulp in te schakelen.

Professionele reiniging van de bank

Weet u toch nog niet precies hoe u vaseline moet verwijderen uit uw bank? Of bent u bang dat u de vlek toch niet helemaal weg kunt krijgen zelf? Dan kan het slim zijn om een professional in te schakelen. Zij werken met professionele apparatuur die gemaakt is om élke vlek uit uw bank te krijgen. Ongeacht wat voor stof uw bank heeft en wat voor vlek het is. Dus twijfelt u of u het zelf kunt? Schakel dan een professioneel bedrijf in. Vaak kunnen zij zelfs de bank impregneren, waardoor u de keer erna minder snel een vlek zult krijgen als u bijvoorbeeld koffie knoeit op de bank of een flesje bier op de bank om laat vallen.

Hoe u vaseline ook gaat verwijderen, neem de tijd en ga vooral niet stressen. Veel succes!

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel reiniging met een GRATIS impregnatie.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe