πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Velvet bank schoonmaken

De fluwelen bank heeft in de laatste aantal jaren een echte comeback gemaakt. Deze stof is namelijk weer helemaal hip als het aankomt op interieurinrichting. Een velvet bank geeft dan ook een echte luxe uitstraling aan uw interieur en is een echte blikvanger in uw woonkamer.
Een velvet bank schoonmaken is daarom belangrijk, als u deze luxe uitstraling van uw bank wilt behouden. Uw velvet bank reinigen doet u bij Banklatenreinigen.com. Wij voeren een dieptereiniging uit en impregneren uw velvet bank, zodat deze er niet alleen gloednieuw uitziet, maar ook beter beschermd is in de toekomst.

Wat is velvet?

Velvet wordt ook wel fluweel of velours genoemd. Het is een fijne stof met een zachte en pluizige structuur die veel mensen waarderen. Het is een dicht geweven stof met een korte pool, wat betekent dat de vezels dicht op elkaar zijn geweven en kort zijn afgesneden. Dit zorgt voor een zachte uitstraling en een luxueus gevoel. Over het algemeen zijn velvet banken van goede kwaliteit en zijn ze geschikt voor intensief gebruik.
De haartjes van een velvet bank worden ook wel de vleug genoemd. U kunt deze vleug omhoog strijken voor een warmere uitstraling en kleur van de bank. Strijkt u de vleug juist omlaag, dan creΓ«ert u een valere en meer vintage look. Een velvet bank schoonmaken is erg belangrijk om deze unieke uitstraling van de bank te behouden.

Voordelen van velvet banken

Fluweel heeft verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken als meubelbekleding en in andere decoratieve toepassingen. Enkele van de belangrijkste voordelen van velvet zijn:

  • Velvet is een zacht aanvoelende stof, waardoor het een comfortabele keuze is voor meubelbekleding.
  • Fluweel is over het algemeen een sterke en duurzame stof, die goed bestand is tegen slijtage en verkleuring.
  • Velvet banken hebben een rijke en elegante uitstraling. Bovendien is velours een tijdloze stof die past bij verschillende interieurstijlen.
  • Fluweel is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor decoratie.
Velvet bank schoonmaken
Β 

Uw velvet bank schoonmaken

Velvet banken zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur, maar deze stof vereist wel wat onderhoud. Na verloop van tijd kan vuil en stof zich ophopen op de bank, wat kan leiden tot vlekken en verkleuring. Ook kan er pilling optreden. Lees hier hoe u pilling verwijdert en voorkomt. Als u regelmatig uw velours bank onderhoudt, dan voorkomt u dat de bank er vies uitziet en blijft de stof in goede staat. Bovendien kan een fluwelen bank veel langer meegaan als deze goed wordt onderhouden.

Eerst stofzuigen

De eerste stap in het onderhouden van een velvet bank is het regelmatig stofzuigen van de stof. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een zachte borstel en ga voorzichtig over het velvet heen. Dit helpt om stof en vuil te verwijderen en voorkomt dat het zich ophoopt in de vezels van het materiaal. Of maak gebruik van een zachte borstel en ga voorzichtig over de stof heen om pluizen en knopen te verwijderen. Vermijd te allen tijde het gebruik van harde borstels of schurende materialen, omdat dit het fluweel kan beschadigen.

Vlekken velvet bank schoonmaken

Als er vlekken op de velvet bank verschijnen, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te behandelen. Gebruik een schone, droge doek om de vlek zo veel mogelijk op te nemen. Niet deppen, wrijven of drukken, want dit duwt de vlek dieper de stof in. Leg de doek er eenvoudigweg op.
Als er nog steeds een vlek zichtbaar is, gebruik dan een speciale velvet reiniger of maak uw eigen reinigingsmiddel door wat afwasmiddel in lauwwarm water te gebruiken. Dep voorzichtig op de vlek met een schone doek en werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat de vlek zich verspreidt. Let op dat u met de polen van de stof mee beweegt. U kunt ook zelf uw bank impregneren. Lees in dit artikel hoe u dit doet.

Velvet bank schoonmaken

Nadrogen

Nadrogen kan met de fΓΆhn, maar let hierbij op twee zaken. Ten eerste dient u de haardroger op gepaste afstand van het fluweel te houden, anders verbrandt u de stof. Bovendien moet u om dezelfde reden de fΓΆhn op de laagste stand zetten.

Platgedrukte plekken

Om het velours weer in vorm te krijgen, kunt u een speciale fluweelborstel gebruiken om de stof op te borstelen. Blijft u platgedrukte plekken zien, dan kunt u ook met een stoommachine of stoomstrijkijzer de plekken behandelen. Doe dit echter niet te lang en werk uiterst nauwkeurig. Beweeg in een en dezelfde richting om het fluweel weer op te borstelen.

Professioneel velvet bank schoonmaken

Wilt u graag uw velvet bank laten schoonmaken door professionals? Dan is Banklatenreinigen.com het bedrijf dat u zoekt. Wij reinigen uw velvet bank met de modernste stoomapparatuur en de beste vakmensen.
Een eerste essentiΓ«le stap bij het schoonmaken van uw velvet bank is het borstelen van de velours bank, zodat het vuil los komt te zitten. De tweede stap is de dieptereiniging. We maken gebruik van apparaten die op basis van hoge druk met stoom kunnen reinigen. De hoge druk zorgt ervoor dat de stoom diep in de bank kan doordringen. Dit maakt het mogelijk om bijna alle vlekken te verwijderen en eventuele nare geurtjes te laten verdwijnen.
Een extra stap die wij gratis toevoegen aan het proces is het impregneren van de bank. Bij concurrenten betaalt u vaak een bedrag extra om de bank te impregneren, maar bij Banklatenreinigen.com zit dit in een vaste prijs inbegrepen. Door impregneermiddelen te gebruiken, bent u goed voorbereid voor toekomstig vuil en andere ongelukjes. Wij zijn daarbij erg zorgvuldig met het behandelen van het velvet en gebruiken uiteraard alleen middelen die geschikt zijn voor deze stof. Meer weten over het impregneren van uw bank? Kijk dan voor meer informatie op onze pagina over het impregneren.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe