πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

De beste tips om vetvlekken uit een bank te krijgen

Als u kleine kinderen heeft of vaak op de bank eet, dan is de kans groot dat er vetvlekken in de bank ontstaan. Gaan die vetvlekken ook weer uit de bank? En hoe pakt u de schoonmaak van de bank het beste aan? In deze blogs geven we u de beste tips om vetvlekken uit de bank te verwijderen.

Gaan vetvlekken uit de bank?

Vetvlekken zijn heel lastig te verwijderen uit een bank. Soms gaan ze er zelfs helemaal niet meer uit. We kunnen er wel voor zorgen dat de vetvlekken minder zichtbaar worden. Hoe u dit het beste kunt doen, is afhankelijk van het materiaal van de bank. Een suède bank schoonmaken werkt bijvoorbeeld heel anders dan een leren of stoffen bank schoonmaken.

Hoe krijg je vetvlekken uit een stoffen bank?

Er zijn verschillende manieren en middelen om vetvlekken uit een stoffen bank te verwijderen. De beste en meest simpele manier is eigenlijk om gebruik te maken van afwasmiddel. Daarom raden we u aan om eerst deze methode te proberen. Mochten er kringen zitten in uw stoffen bank, lees dan onze blog over hoe u deze kringen uit uw stoffen bank kunt verwijderen.

Hoe krijg je met afwasmiddel vetvlekken uit een stoffen bank?

Breng om te beginnen een klein beetje afwasmiddel aan op een zachte spons. Maak de spons vervolgens een beetje vochtig met warm water of spa rood (gebruik vooral niet te veel water!). Vervolgens kunt u de spons gebruiken om de vetvlek zachtjes uit de bank te deppen/vegen. Probeer in ieder geval om niet te wrijven; hier kan de vlek erger van worden. Tot slot moet u de stoffen bank goed laten opdrogen, de vetvlekken zouden daarna minder zichtbaar moeten zijn.

Hoe krijg je vetvlekken uit een leren bank?

Wilt u vetvlekken verwijderen uit een leren bank, gelijk nadat er met eten is geknoeid? Dan raden we aan om eerst zoveel mogelijk etensresten/vuil weg te vegen met een schone, droge doek. Zo voorkomt u dat het vet intrekt in de leren bekleding.

Als de vetvlek al wat langer op uw leren bekleding zit en dus al is opgedroogd, dan kunt u beter proberen op de vetvlek uit de bank te verwijderen met zuiveringszout. Bestrooi de vlek met zuiveringszout (of eventueel talkpoeder, maΓ―zena of bloem) en laat dit middel een aantal uur intrekken. Vervolgens kunt u het middel weg wrijven met een zachte, droge doek. De vetvlek zou nu grotendeels uit de bank moeten zijn. Zo niet, dan kunt u de plek het beste nog een keer schoonmaken met een speciaal middel voor leer.

Vetvlekken verwijderen uit bank met een reinigingsmiddel

Mocht het niet lukken om uw bank zo goed als mogelijk schoon te krijgen met Dreft, zuiveringszout of één van de andere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die we hebben aangeraden? Dan kunt u de vetvlekken wellicht nog uit de bank krijgen met een speciaal reinigingsmiddel voor de bank. Let hierbij wel altijd goed op voor welke stof het reinigingsmiddel geschikt is. Sommige stoffen zoals suède en micro-leder kunnen namelijk mee oplossen als u met een reinigingsmiddel de vetvlek uit de bank probeert te halen. Bovendien kan het gebruik van het verkeerde reinigingsmiddel de vlek juist erger maken.

Hoe verwijdert u een vetvlek uit de bank met een speciaal reinigingsmiddel?

Verwijder om te beginnen alle vetdelen op de bank die hard zijn geworden. Dit kunt u doen met een lepel of een bot mes. Vervolgens kunt u een klein beetje van het geschikte reinigingsmiddel aanbrengen op de bank. Probeer het middel eerst uit op een klein, ander oppervlak van de bank en laat het intrekken. Wanneer het middel is ingetrokken en opgedroogd en er geen vlek te zien is, kunt u het reinigingsmiddel ook op de vetvlek aanbrengen. Laat het middel even inwerken en dep tot slot een handdoek eroverheen.

Vetvlekken professioneel laten verwijderen uit de bank

Wellicht twijfelt u over de juiste behandelmethode of heeft u geen tijd of zin om veel moeite te stoppen in het schoonmaken van uw bank. Dat snappen wij heel goed. U kunt het schoonmaken daarom ook overlaten aan een professional! Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis weten wij precies wat er moet gebeuren om vetvlekken zo goed mogelijk uit uw bank te krijgen. Wij reinigen stoffen banken, velvet banken, leren banken en suède banken! Mocht u hier nog vragen over hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook is het mogelijk om gratis een offerte aan te vragen!

Heeft u niet alleen een vetvlek op uw bank maar is er ook op het tapijt geknoeid? Lees dan zeker onze blog over hoe u een vetvlek uit uw vloerkleed of tapijt kunt verwijderen. Succes!