πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Vloerkleed reinigen Amsterdam

In de meeste gevallen laten mensen hun vloerkleed pas reinigen wanneer er een ongelukje heeft plaatsgevonden, of als het tapijt zichtbaar vies is. Zolang het tapijt er nog goed uitziet wordt er door de meesten niet aan gedacht om het vloerkleed te laten reinigen. Dit is een logisch proces, aangezien een heleboel viezigheid zich niet op de oppervlakte van uw vloerkleed bevind.

Een vloerkleed is een echt vlekkenmagneet. Vloerkleden dragen vaak een hoop vuil en zand met zich mee. Een vloerkleed werkt als het ware als een grote filter in uw woonkamer.

Vloerkleden bevatten vaak een hoop vuil en zand, dat u met een stofzuiger lang niet allemaal verwijderd krijgt. Wanneer u over een vloerkleed loopt waar zand in verscholen zit, kunt u het vloerkleed flink beschadigen. Het zand zorgt ervoor dat de vezels van uw vloerkleed beschadigd raken, doordat de zandkorrels over het vloerkleed schuren wanneer u er overheen loopt. Hierdoor slijt een vuil vloerkleed aanzienlijk sneller dan een schoon vloerkleed. Wilt u uw vloerkleed laten reinigen in Amsterdam, dan bent u bij Banklatenreinigen.com aan het juiste adres.

Waar ligt uw vloerkleed?

Hoe vaak uw vloerkleed gereinigd moet worden, verschilt per huishouden. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het vervuilen van uw vloerkleed.

Allereerst is het handig om te weten waar uw vloerkleed ligt. De ligging van het vloerkleed zegt iets over de intensiteit van het gebruik van uw vloerkleed. Heeft u een vloerkleed in de gang liggen? Dan wordt er meerdere malen op een dag over het kleed heen gelopen. Wanneer er veel over het vloerkleed gelopen wordt, zal het vloekleed ook vaker gereinigd moeten worden.

Ligt het vloerkleed op een plek waar minder vaak gelopen wordt, dan hoeft u het vloerkleed minder snel te reinigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vloerkleed in uw slaapkamer. Hier zal over het algemeen minder overheen gelopen worden. Daarbij komt het in de slaapkamer vaker voor dat er zonder schoeisel rondgelopen wordt. Hierdoor zal de viezigheid op het vloerkleed dus minder zijn en zult u minder snel last hebben van een vuil vloerkleed.Β 

Als laatst een plek waar een vloerkleed vaak te vinden is: de woonkamer. Bij een hoop huishoudens is er wel een vloerkleed te vinden in de woonkamer. Het vloerkleed ligt vaak in het zitgedeelte van de woonkamer. Dit zorgt ervoor dat er nog wel eens gemorst kan worden op het vloerkleed. Dit zijn dan vaak ook vlekken die zichtbaar op het vloerkleed liggen en waar ook vrijwel meteen actie ondernomen wordt om de vlek weg te krijgen. Onderliggende viezigheid is in de woonkamer over het algemeen minder dan op vloerkleden op de gang. Maar omdat het vloerkleed in de woonkamer ook intensief gebruikt wordt, wordt het aangeraden om deze vloerkleden ook regelmatig te laten reinigen.

Ligt uw vloerkleed op een plek waar er vaak overheen wordt gelopen? Dan kunt u het beste uw vloerkleed eens per half jaar laten reinigen. Wordt het vloerkleed minder intensief gebruikt, dan kunt u het beste uw vloerkleed één keer per jaar laten reinigen. Uw vloerkleed reinigen in Amsterdam kan uiteraard door Banklatenreinigen.com. Wij reinigen uw vloerkleed op een professionele manier. Zo wordt al het vuil en zand verwijderd, wat met een stofzuiger niet lukt.

Heeft u huisdieren?

Een andere factor die een rol speelt in het reinigen van uw vloerkleed, zijn uw huisdieren. Met name honden en katten kunnen uw vloerkleed nog wel eens vervuilen. Dit komt omdat honden en katten veel viezigheid van buiten meenemen. Deze viezigheid zit dan of onder de poten of in de vacht, waardoor dit uiteindelijk in uw vloerkleed terecht komt.

Vloerkleden bij huishoudens met honden of katten zijn over het algemeen sneller vuil dan mensen zonder huisdieren. Daarom wordt het dan ook aangeraden om uw vloerkleed in dit geval vaker te laten reinigen. Heeft u een hond of kat? Laat dan uw vloerkleed minimaal 1 keer per jaar of elke 6 maanden reinigen. Zo weet u zeker dat uw vloerkleed altijd hygiΓ«nisch en schoon is.

Soort tapijt

Tot slot is het belangrijk om te weten wat voor tapijt u heeft. Sommige tapijten moeten vaker gereinigd worden dan anderen. Heeft u een kortpolig tapijt? Dan wordt het aangeraden dat uw vloerkleed 1 Γ‘ 2 keer per jaar wordt gereinigd.

Een uitzondering is een Ziegler tapijt, dit is een kortpolig wollen tapijt met plantaardige kleurstoffen. Na verloop van tijd ziet u op dit tapijt plekken waar veelvuldig overheen is gelopen. Dit heeft deels te maken met slijtage en deels met vuil. Wanneer u te lang wacht met reinigen kan het tapijt zijn kwaliteit verliezen, dus zorg er vooral voor dat dit tapijt regelmatig wordt gereinigd.

Heeft u een hoogpolig tapijt? Dan zult u deze vaker moeten laten reinigen. In een hoogpolig tapijt gaat heel veel viezigheid zitten die u met het blote oog niet ziet en ook niet door middel van stofzuigen uit uw tapijt zult krijgen. Het wordt dan ook aangeraden om een hoogpolig tapijt minimaal twee keer per jaar te laten reinigen.

Vloerkleed reinigen kosten Amsterdam

Wilt u uw vloerkleed laten reinigen door een echte expert? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Uw vloerkleed is in goede handen bij een van onze experts. Wij maken gebruik van dieptereiniging om het diepste vuil uit uw vloerkleed te verwijderen. Zo ziet uw tapijt na het reinigen weer zo goed als nieuw uit. Β 

Bent u benieuwd wat het reinigen van een vloerkleed bij ons kost? Vraag dan hieronder gelijk een gratis offerte aan. Binnen één uur ontvangt u gratis een vrijblijvende offerte.

Ook bij het schoonmaken van ander meubilair maken we gebruik van diepte reiniging. Zo zorgen wij ook weer voor een brandschone bank en/of matras. GeΓ―nteresseerd? Meer informatie over een bankreiniging vind je hier en voor het reinigen van een matras ga je naar deze pagina.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw vloerkleed.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe