🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Wat is huisstofmijt?

Huisstofmijt is een 0,3mm groot insectje dat zich vooral nestelt in stof. De huisstofmijt is een spinachtige en bezit net als een spin 8 poten. De huisstofmijt wordt ongeveer tot 3 maanden oud en de eitjes van de huisstofmijt hebben ongeveer 3 tot 4 weken nodig om uit te groeien tot een volwassen mijt.

De huisstofmijt houdt van een goede luchtvochtigheid en komt overal ter wereld voor. De ideale temperatuur voor een huisstofmijt om in te leven ligt ongeveer tussen de 20 en de 30 graden. Ze kunnen absoluut niet tegen zonlicht en houden dus ook vooral om die reden van donkere plekken om in te leven. De belangrijkste voedingsbron voor huisstofmijten zijn huidschilfers van mensen of dieren. Dit is daarom ook de reden dat ze graag in uw hoofdkussen, bank, matras of stoel kruipen.

Klachten

Ook komen deze huisstofmijten voor op beschimmelde muren en tapijten. Schimmel is ten alle tijden reden voor paniek want dit hoort nooit in een woning voor te komen. Ook kunnen deze beestjes zich ophopen in tapijten. Het is daarom heel verstandig het meubilair eens in de zoveel tijd goed te laten reinigen en te ontsmetten. Lees hier hoe u schimmel uit uw bank kunt verwijderen.

Bij overlast van huisstofmijt kunnen een aantal klachten en allergieën gepaard gaan. Dit komt door de uitwerpselen en de vervelingen die de huisstofmijt afscheidt. Deze kunnen zorgen voor allergische reacties zoals bijvoorbeeld astma, eczeem of andere allergische reacties.

Huisstofmijt zit in ieder huis en zal nooit volledig weggaan of verdwijnen. Wel zijn er een heleboel andere dingen die u kunt doen om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Astma

Als u astma heeft is het nog eens zo belangrijk om huisstofmijt te verwijderen uit meubels. Mensen met astma hebben heel vaak een ernstige allergie voor dit 8 potige diertje en kunnen hier dan ook goed ziek van worden. Huisstofmijt verwijderen uit meubels is niet gemakkelijk. Hier heeft u vaak professionele hulp bij nodig om dit te realiseren.

Professionele hulp bij het reinigen van je meubels

Aller eerst kunt u beginnen met het laten reinigen of wegdoen van tapijten en vloerkleden en kiezen voor andere vloeren zoals vinyl, pvc of laminaat. Verder is belangrijk om uw huis goed te ventileren. Daarnaast kunt u uw bankstel laten reinigen en ook uw matras stoel en andere meubels kunnen wij voor u reinigen.

Om huisstofmijt te doden in het matras is een dieptereiniging, stoomreiniging of UV reiniging nodig. De huisstofmijt houdt van warme en vochtige temperaturen en sterven pas bij temperaturen boven de 60 graden. Het is dus belangrijk om beddengoed, dekens en kussens eens per 3 maanden boven de 60 graden te wassen en om het beddengoed erna grondig te strijken zo dat alle mijten ook helemaal dood zijn. Als u een allergie heeft voor deze mijten is het tevens ook belangrijk om geen dons, veren of kapok te hebben. Dit zal de allergie juist versterken.

Het matras kan gereinigd worden met een UV-klopstofzuiger of met een stoom/ meubel reinigingsapparaat. Ook zijn er speciale hoezen voor matrassen en andere materialen die u kunt aanschaffen om uzelf en uw matras te beschermen tegen huisstofmijten en allergieën hiermee te beperken.

Als u producten heeft die niet warm gewassen mogen worden kunt u deze in de vriezer doen voor tenminste 24 uur. Hier gaan de huisstofmijten ook van dood. Ook zijn er speciale allergiehoezen voor om dekens en kussens te doen. Deze kunt u gebruiken om de allergieën na het reinigen van uw matras, bank of andere meubelstuk te beperken.

Binnen enkele uren weer droog

Ook kunnen wij garanderen dat u uw bed, bankstel of ander meubelstuk na 8 tot 12 uur weer kunt gebruiken. Na de reiniging is uw bankstel of meubelstuk weer binnen 8 tot 12 uur droog en klaar voor gebruik. Ook impregneren wij het meubelstuk kosteloos voor u.  Ook zijn al onze reinigingen antibacterieel en zijn onze werknemers allemaal als expert opgeleid. Daarnaast werken wij met een dieptereinigingsmethode om al het vuil zo goed mogelijk los te maken en eruit te trekken.

Daarnaast kunnen wij u garanderen dat wij uitsluitend met natuurlijke en milieuvriendelijke producten werken om uw gezondheid dat van onze werknemers en ons milieu zo gezond mogelijk te houden. Daarnaast bevat ons reinigingsmiddel geen dampende of schadelijke stoffen en is het veilig om in huis te gebruiken. Ook brengt dit reinigingsmiddel geen schade toe aan uw hond of kat. Bovendien werken wij altijd met een korte planning zo dat wij u binnen enkele dagen kunnen helpen bij het reinigen van uw meubelstuk.

Buiten dat het hygiënisch is om uw bank, matras of andere meubelstuk eens in de zoveel te laten reinigen is het ook goed om te weten dat het meubelstuk of matras er daarna weer als nieuw uitziet en er weer enige tijd tegenaan kan. Ook zorgen wij er voor dat uw huis netjes blijft en de vloeren niet nat worden tijdens ons bezoek om uw bank of meubelstuk te reinigen.

Bereken hieronder gratis de prijs om uw bank te laten reinigen tegen huisstofmijt. 

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe