πŸŽ‰ Actie:Β 30% korting op al onze diensten!Β 

Welke soorten leer zijn er en wat zijn hun eigenschappen

Leer is te krijgen in verschillende soorten en maten en elk van deze soorten hebben hun eigen eigenschappen. Leer is het materiaal dat gemaakt wordt van de huid van dieren en is voor verschillende producten te gebruiken. Niet alleen tassen, riemen en schoenen, maar ook banken worden van het prachtige materiaal gemaakt. Leer is een zeer duurzaam product en kan jaren mee, niet gek dus dat het zeer populair is. Voordat je een item gaat kopen dat leer bevat is het belangrijk om te weten met welke verschillende soorten leer je te maken hebt. Welke soorten leer zijn er, welke soorten leer zijn voor een bankstel, hoe behandel je alle soorten leer en wat zijn de leer eigenschappen? Deze vragen zul je aan jezelf moeten stellen voordat je een leerproduct koopt en wij helpen je er alvast een beetje me op weg.

Welke leer soorten zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten leer, zoveel dat het lastig is ze allemaal op te noemen. Om deze reden noemen we alle soorten leer die het meeste voorkomen bij producten. De verschillende soorten leer die het meest worden gebruikt zijn: rundleer, buffelleer, kalfsleer, splitleer, suède en nubuck leer. Deze leersoorten worden gemaakt van echte dierenhuid, maar er zijn ook kunstleer soorten. Denk hierbij aan vegan leer of kunstleer, deze worden gemaakt van kunststof en bevatten geen dierlijke producten. Het verschil met kunstleer en dierenleer is dat kunstleer minder lang meegaat dan dierenleer. Ook zal je sneller je bank moeten laten reinigen, omdat slijtage sneller voorkomt. Wanneer je je al een beetje verdiept hebt in welke soorten leer er zijn, dan heb je vast wel van deze gehoord. Echter, wist je ook dat deze soorten leer andere leer eigenschappen hebben?

Eigenschappen leer

Elke leer soort heeft zijn eigen eigenschappen waarmee die zich onderscheidt. Om te beginnen kijken we naar rundleer, deze is het meest voorkomend als we kijken naar bijvoorbeeld banken. Rundleer is natuurlijk leer en is herkennen aan de structuur, die wat stugger en zwaarder is. Buffelleer heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als rundleer. Het enige verschil is de zichtbaarheid van de haarvaatjes. De buffel is meer behaard dan normale koeien en dat is dan ook in het leer te zien. Kalfsleer is zeer soepel en heeft een fijne structuur, omdat het gemaakt wordt van een jonge koe is deze leer soort een stuk duurder dan gewoon rundleer. Suède wordt gemaakt van de onderkant van de huid en heeft daarom een zachte en harige laag. Het is een zachte en soepele leersoort. Nubuck komt een groot deel overeen met suède en heeft ook een zachte maar sterke uitstraling. De kwaliteit is daarentegen bij nubuck leer een stuk beter dan bij suède. Als laatste is splitleer een zeer goedkoop leersoort. Het is gemakkelijk te onderhouden, maar is daarentegen een stuk minder sterk.

Soorten leer voor bankstel

Wanneer we kijken naar de soorten leer die het beste zijn en het langste meegaan, dan kijken we vooral naar rundleer, buffelleer en kalfsleer. Deze leer soorten zijn het meest duurzaam en daarom het meest geschikt voor verschillende producten. De soorten leer voor een bank zijn over het algemeen rundleer en buffelleer. Het enige minpunt aan deze soorten leer voor een bankstel is het feit dat ze goed behandeld moeten worden. De behandeling kan je zelf uitvoeren, maar het is ook mogelijk om een bedrijf je bank te laten reinigen. Zij zorgen tevens ook voor de juiste behandeling zodat de eigenschappen van het leer goed uitkomen.Β 

Prijs van leer

De prijs van leer verschilt per leer soort en de eigenschappen van het leer. Zoals genoemd is kalfsleer een stuk prijziger dan rundleer. Er wordt bij leer vooral gekeken naar eigenschappen als vlekgevoeligheid, soepelheid en duurzaamheid van het leer. Aan de hand van deze eigenschappen wordt de prijs bepaald. Hoe langer het leer meegaat, hoe duurder de prijs is. Hierdoor is het kopen van bijvoorbeeld een leren bankstel een echte investering. Wanneer je goed voor de bank zorgt kan een leren bank jaren mee en heb je er lang plezier van. Wil je weten hoeveel het laten reinigen van een bank kost? Vraag dan een gratis offerte aan.

Alle soorten leer behandelen

Het is afhankelijk van de leer eigenschappen hoe je dit moet behandelen. Het verschilt dus per leersoort hoe en wat je moet behandelen. Daarnaast is het afhankelijk van het product die je hebt gekocht van leer. Het komt namelijk vaker voor dat men een leren bankstel moet onderhouden dan bijvoorbeeld een tas of schoenen. Een bankstel van leer is een zeer duurzame keuze en geschikte keuze. In de meeste gevallen moet leer behandeld worden met olie om uitdroging te voorkomen. Verder zijn er andere schoonmaak en behandel middelen die ervoor zorgen dat de bank lang mee kan gaan. Twijfel je over de behandeling of schoonmaak van de bank? Neem dan contact op met ons.

Bereken hieronder gratis de prijs voor je bankstel.

πŸ‘ Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
πŸ’¬ We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe