🎉 Actie30% korting op al onze diensten! 

Zelf bank impregneren

Steeds vaker krijgen wij van vragen klanten over banken impregneren. We horen vragen als: “Waarom zou ik een bank impregneren”? , “Wat zijn de voordelen van een bank impregneren?” en “Hoe kun je een bank impregneren?”. Natuurlijk geven wij altijd antwoord op deze vragen en helpen we jou graag hiermee. Sinds kort krijgen we echter steeds meer vragen over het zelfstandig impregneren van een bankstel. Vragen als “Kan ik een stoffen bank zelf impregneren?” en “Kan ik zelf mijn bankstel impregneren?” zijn dan ook geen bijzondere vragen meer. Deze ontwikkeling heeft ons aan het denken gezet en we vroegen ons dan ook af hoe we jullie het beste met dit probleem kunnen helpen?. Uiteindelijk hebben we besloten om hier een blog over te schrijven en hierin de belangrijkste informatie met jullie te delen. In deze blog gaan wij je tips geven over hoe je dit zelf kunt doen!

Zelf bankstel impregneren benodigdheden

Voordat we je informatie gaan geven over hoe je dit doet, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke middelen je nodig hebt. Allereerst is het belangrijk dat je de bank volledig schoon maakt. Dit kan je doen door gebruik te maken van een borstel of een stofzuiger. Vervolgens heb je een impregneerspray nodig. Deze  kun je halen in je lokale Gamma, bestellen via bol.com of kopen bij een lokale meubelzaak.

Hoe doe je zelf een bank impregneren?

Zorg ervoor dat je al het vuil goed weghaalt, inclusief eventuele eetresten of korrels tussen de kussens. Het is heel belangrijk dat je dit allemaal weg haalt. Is dit gebeurt? Dan is het tijd om een impregneerspray te pakken. Je hebt hier veel verschillende soorten in, maar onze voorkeur gaat naar een waterafstotende spray. Hiermee zal je namelijk de beste resultaten behalen en een beter geïmpregneerde bank krijgen. Heb je de bank ingespoten met deze spray? Zorg er dan voor dat je de bank 4 uur laat drogen. Zijn de 4 uur voorbij? Voeg dan een nieuwe laag spray toe en laat de bank weer 4 uur drogen. Je kunt de waterafstotende werking testen door er druppels water overheen te gooien.

Hoe weet je of je bank op de juiste manier is geïmpregneerd?

Blijven de druppels water als parels op het oppervlak liggen? Dan heb je op de je juiste manier het impregneren uitgevoerd en is je bank vanaf nu dus waterafstotend. Om de parels water weg te halen hoef je alleen maar deze parels er af te borstelen. Er zullen geen watervlekken achterblijven, en het zal niet meer te zien zijn dat er water op de bank heeft gelegen. Als extraatje is je bank nu ook beschermd tegen UV straling. Hierdoor zal je minder snel last krijgen van een doffe kleur en dus langer van je bank kunnen genieten. Zelf bankstel impregneren heeft dus meer voordelen dan je zou denken!

Waarom zou je een bank impregneren?

Het impregneren van een bank is dus niet zo moeilijk. Binnen een paar stappen heb je het zelf geregeld. Misschien ben je nog aan het twijfelen om een bank te impregneren en ook daar kunnen wij je meer informatie over geven. Als eerste zal het impregneren van een bank ervoor zorgen dat je langer kunt genieten van een gloednieuw bankstel. Vlekken op waterbasis zijn niet meer mogelijk en dus hoef je je minder zorgen te maken over deze vlekken. Een keer een paar druppels op je bank is dan ook geen probleem meer. Daarnaast helpt het je bank te beschermen tegen uv straling van de zon. Vooral als je bank dichtbij het raam staat kan dit zeer handig zijn. De zon kan dan namelijk geen schade meer toebrengen aan de kleur van je bank. Het gevolg? Minder snel doffe kleuren en dus langer genieten van dat gloednieuwe gevoel van je bank.

Waar helpt impregneren niet tegen?

Een bank zelf impregneren heeft dus zijn voordelen, maar het is geen wondermiddel tegen alle vlekken. Rode wijn vlekken, bloed vlekken of ketchup vlekken kunnen nog steeds gebeuren, en ja die wil je nog steeds voorkomen. Deze soort vlekken zijn namelijk zeer hardnekkig en nauwelijks uit de stof te krijgen. Ons advies? Zorg dat je deze vlekken zoveel mogelijk vermijdt. Je kan dit makkelijk doen door niet te eten op je bank of geen rode wijn te drinken in de buurt van de bank. Zo bescherm je namelijk op de juiste manier je bank en kun je er langer van genieten.

Een bank impregneren maakt het reinigen makkelijker

Tot slot, zal een bank impregneren het makkelijker maken om je bank schoon te houden. Je bank blijft namelijk niet alleen langer mooi, maar ook is hij beter bestemd tegen stof en vuil. Ook een rode wijn vlek zal er makkelijker uit gaan, maar let op! Je bank is niet resistent tegen deze soort vlekken. Het blijft dus altijd goed opletten met deze soort vlekken, zelfs als je het bankstel laat impregneren of zelf je bankstel doet impregneren.

Bereken hieronder gratis de prijs voor uw bankstel met een GRATIS impregnatie.

👍 Reinig uw matras nu met 66% korting in deze combinatie!
💬 We versturen de prijsopgave gratis via WhatsApp naar u toe